Jump to content

Mazda 3 Manifoltta Kaçağım Var

fb1907
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

serviste bakım yaptırırken motorun manifoltuna doğru su döktü usta motor zorlanmaya başladı manifoltta kaçak var dedi hem yakıtı hemde çekişi düşürür dedi doğrumudur sizce arabada şimdilik bir sorun görmüyorum ama aklımda dediğinde kaldı yorumlarınızı bekliyorum

Edit: Başlık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manifolda su dökmek ne kadar mantıksız ne kadar ilkel ve aptalca bir kontrol !!! Gerçek ten anlamakta ve anlam vermekte zorlanıyorum. Manifoltta kaçak varsa aracın sesinden belli eder zaten. Arabayı çalıştırıp kaputu aç ve çıkan sesi iyi dinle. kaçak çok küçükse belki sesten çıkaramaya bilirsin ancak bir kaç gün içinde o kaçak büyüyecek emin ol, büyümeme şansı yok, manifolt contasından kaçırıyordur ve contadaki yanık , patlak çok çabuk bir sürede büyüyüp kendini ele verecek. Ama emin ol bunu kendin anlayabilirsin kaputu aç dinle, Motor çevresindeki hava akışını kontrol et, egsozu bir arkadaşına eliyle kapattır ve motorun sesi ve hava akışını tekrar kontrol et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk defa boyle birsey duyuyorum mazda 3 icin.. Bir sorun oldugunu sanmiyorum, eger sorun olsaydi dendigi gibi aracn rolanti sesi artar performansda kayip olurdu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan bende aynı şeyi düşündüm ama kaçak şüphesi olan emme manifolduna su dökecek ustaya boy uzatmayacak bir ekleme yapmak lazım :D

Onun için egsoz manifoldudur tahminiyle cevap yazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok fazla anlamıyorum ama motorun önündeki 4 tane birbirine bağlı lastik manifolt direk motora bağlanıyor ön taraftan bunların contasında sıkıntı var dedi. suyuda o nun yanıdaki ara boşlağa falan döktü motor titremeye başladı ben sanırım emme manifoltudur çünkü egzos olsa arabada bir titremeye yol açmamasılazım sonuçta gaz çıkışı bence emme manifoltuydu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi anlaşılan emme manifoldu aracımda şimdilik hiç bir sıkıntı görmedim ama bana çekişi ve yakıtı artar dedi sesde duymuyorum anormal ama belliki bi sorun var manifoltta antalyaya gidem cuma günü değişeyimmi değişmeyeyimmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karar araç sahibine kalmış o zaman ne desek bir yere varamıcaz anlaşılan.. Birde gidip orda kontrol ettirin gerekli görürseniz orda değiştirin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...