Jump to content

2006 Mazda 6 Aks Bilyası

sedatp
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

son birkaç gündür hızlandıkça artan bir uğultu duyar gibiydim ama düşünmek dahi istemiyordum derken en son perşembe günü 40 la dahi giderken çok rahat duyduğumu fark ettim. mecburen hemen sonraki gün rot balansçıma gittim. 10  yıllık rotçum samimiyiz işinin ehlidir. direk sağ ön tekeri dinlermisin abi dedim. sonra hepsini dinledik. sonuç sağ ön teker bilyası. beklemezdim artık daha fazlasını arabayı aldım alalı bakımlar v.s servise 3000 lira verdim ki sağolsun cem abi yardımcı oldu yoksa daha fazla tutardı. neyse daha önce hondada da değiştirmiştim çok para tuttmuyor diye düşünürken servisi aradım cem abi yoktu söylenen fiyat 192 liracık. dank dedi beynime. heralde porye ile birlikte falan dedim. ertesi gün cem abiyi aradım 165 lira dedi poryeli değil dedi. fiyatı çok geldi. diskleri değiştireli 2 hafta oldu bilya değiştirince bazen diskler titreme yapıyor milimetrik çakılamadığı için yeni disklerimi tornalatacağım. hondanın bilyesi 35 lira idi. tabi 20 liraya da vardı ama ben japon malı almıştım fiyatı oydu tabi yetkili servis değil dışarıda montajını yaptırmıştım. bu arabaya da yetkili servis dışında daha dokunulmadı dokundurmakta istemiyorum açıkçası ama canım çok sıkıldı. yakıtından dolayı satsammı demiştim ki tam gaz taktırmaya karar vermiştim. canım çok sıkıldı açıkçası. biri bana mazda alma ya çok zarar edersin yada son sahibi olursun demişti :tey: :tey:

niyetim en az 4 sene kullanmaktı ama...

şimdi düşünüyorum acaba daha fazla masraf çıkarır mı zararın neresinden dönülürse kar mı

yoksa bu kadar masraf yaptım bunu da yaptır artık daha fazla masraf çıkarmaz uzun yıllar kullanırım mı.. birazcık soğudum açıkçası arabadan...

merak ediyorum aranızda çok uzun süre mazda 6 kullanan arkadaşlar ar makyajlı veya makyajsız kasa size de bu kadar masraf çıkarıyor mu şimdiye kadar ne kadar masraf yaptınız? bundan sonra şu masrafı da çıkarabilir der misiniz?

Edit: Başlık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 bin oldu. aldığımda 86 bin de ide. expertize sokmuştum. rutin bakımları vardı sadece 100km için ve motor kulağı v.s 6 kullanan herkes bilir zaten. 1500 lira tutuyordu bunları bilerek almıştım. sonra hemen bakıma soktum 89 binde.100bini beklemeden yaptırdım niyetim çok uzun süre binmekti çünkü. 2500 lira ile çıktım  :tey: :tey: :tey:

araba çok güzel arabadan gerçekten çok memnunum aslında çok keyifli araba. sadece  2şeyi eksik gözümde bir sis farı ve bir de direksiyonu çok sert. onun dışında on numara araba. benim kısmetsizliğime geldi heralde bu masraflar.

6 ay iiçinde çok masraf olunca birazcık ağır geldi sadece. yaptıracağım tüp te taktıracağım hayırlısıyla çıktık bir yola mazda diye dönmek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracımı 40.000 de aldım ve 90.000 e gelene kadar öyle ahım şahım bir masraf yapmadım. 90.000 de kayış, bilya ve kasnak v.s. değiştirince iyi masraf oldu ama bineceğim diye yaptım masrafı. Bence bir yaşa gelmiş bir araçta anormal değil. Yenisini alma ve bu hale getirmenin maliyeti bu masraflara oranla daha fazla olacaktır düye düşünüyorum.

Kadir'in başka bir konuda dediği gibi yeni gibi bir tane  alma ihtimali dışında ben de şimdilik çıkan sorunları düzeltip devam etme düşüncesindeyim.

Tabii bende LPG var, sen taktırmadan önce iyi karar vermelisin tamam mı devam mı diye yoksa daha LPG maliyetini karşılamadan satmak daha mantıksız olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabayı seviyorum ve kullanacağım inşallah daha fazla sorun çıkarmaz. LPG taktıracağım bu hafta inşallah sadece markaya karar veremedim.. ROMANO mu taksam ki bir yer 1900 lira fiyat verdi bu çok yüksek geldi bana 1500 1600 civarı bekliyordum. bir de 2 tane ATİKER bayisi ile görüştüm ikisi de uygun olur hiçbir problem çıkarmaz dedi fiyatı 990 lira ve 10 taksit yapıyorlar. hatta bir tane atikerciyi tleflex sormak için aramıştım  adam direk hiç gerek yok atiker takalım  dedi. bunnun kararını veremedim henüz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...