Jump to content

Dizel Mazda 626

zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizim sanayimizde motor kulakları uymuyorsada uydurulur, eğer ruhsat kağıt kürek işlemleri ile uğraşırım diyorsanız buyrun hayırlı olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi araştırmak lazım beygir olarak çok da farklı olacağını sanmıyorum ama benzin dizel çevirimi için yasalara bakmak lazım.

araştıralım bakalım sonuçları yazarım buraya.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Gösterdiğiniz alttaki motor Mazda E2200 (yani türkiyedeki mazda minibüslerin hepsinde)mevcut.Yalnız yukarıda 626'nın üzerinde takılmış olan motorda farklılıklar mevcut.626'nın üzerinde bulunan compressed yani bizim bildiğimiz adıyla supercharger'a sahip bir motordur.E2200 'de böyle bir uygulama yoktur.Motor supercharger olduğu için doğal olarak farklı yapıya sahip daha farklı dizel pompa ve enjektör sistemine sahiptir.Buda silindir kapağının farklı olduğunu göstermektedir.Herhangi bir parça lazım olduğunda bazı parçaları uymakla beraber,bazılarını bulmakta büyük zorluklar çekersiniz.Motor çok güzel ve sağlıklı bir motor çok cuzzi yakıtlar yakarak çalışmaktadır.Çok yakın bir arkadaşım da bu araçtan mevcut Türkiye'de kullanıyorlar(94 model yumurta kasa).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu motoru bulup,getirtip,bindirmektense illa dizel derseniz halihazırda bulunan çok güzel Kia CRDİ ları var hemde uygun fiyatlı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın @SeZaR_323

CRDI=common rail=problem. eski dizelleri hele de bir japon firması üretmişse tek geçerim.

sayın @mazdamx-5

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İnanın çok makbule geçti hepsi çok değerli bilgiler. madem blok bu araçlarda aynı şanzuman ve volant uyar mı acaba? Bir de E2200 motoru hakkında bildiklerimiz nelerdir? dayanıklılıkları? ortalama verimlilikleri vs.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

e2200 panelvan hakkında diyebileceğim bir kaç şey mevcut aracı ticaret amaclı 1996 da aldık 1.5 ton yüklediğimizi bilirim sonuna kadar yükler o şeklilde kullanırdık, daha sonra aracı 99 yılında sattık aynı semtteki bir arkadaşa arkadaşı hala görüyorum yokuşlu bir yerde oturduğumuzdan minibüsler genelde duman atarak çıkarlar ama aracta duman yok yağını suyunu değiştirip kullanıyor 12 senedir, gerci o taşımacılık yapmıyor ama bir panelvan olarak bakarsanız gercekten sınıfının en dayanıklı aracı diyebilirim, aracı her zaman kullanan da önemli tabi ama gercekten dayanıklı bir arac frenleri haric sıkıntı cıkartmamıştı bize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Vaktim olursa hurdacıları gezip bir iki inceleme yapacağım. Tabi işin yasal boyutunu da araştıracağım. Sonuçları paylaşırım.

Tekrar teşekkürler.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman şöyle söyleyim,benim üniversitede 3.sınıf projem bir Mitsubishi L200 motorunu ayağa kaldırmaktı.. Nitekim yaptık da.. Sonra o motorun üzerinde o kadar akıl almaz,inanılmaz deneyler yapıldı ki ben şok geçirdim resmen.. Ömrümde gördüğüm,şahit olduğum en dayanıklı motorlardan biriydi ve yapısı da gayet kompakttı ve common rail değildi.. gerçekten de muhteşem ötesiydi hilux için de aynısı geçerli.. Bunlara da mutlaka bir bakın derim mutlaka  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

626 ararken sahibinden de dizel olanı gördüm, bir çok yanlış ilan gibi bunun da yanlış yazıldığını düşündüm. ama araştırdım 2,0 dizeli varmış, bu forumda hakkında hiç konuşulduğunu duymadım. o yüzden sorma ihtiyacı hissettim.

dizeli gören bilen kullanan var mı? yakıt, motor, malliyet, lpg kıyaslaması vs?

örnek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acil-satilik-153976353/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O ilanı yazan belli ki hiç bir şeyden haberi olmayan biri.

Yukarıda manuel vites deyip aşağıda açıklamaya otomatik yazanın ilanından her şeyi beklerim. Belki dizel olabilir ama (hiç duymadım) otomatik imkansız.

Daha Mazda 2014 yılında dizel AT yapamamışta 1990larda mı yapmış?

Dediğim gibi, ilan yanlış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet durumu farkettim ama orijinal dizel var di mi?

İlk kasalarda (90 öncesi) vardı. Ama tek-tük.

90-92 arası hiç duymadım, görmedim.

92-97 arası kasalarda Türkiye'ye getirilmedi, ama Avrupa'da satıldı. Alamancılar getirmişse olabilir.

98 sonrası kasalarda aynı şekilde ülkemize getirilmedi, ama Avrupa'da satıldı o modelde. Mesela (domestos un dediği SW gibi)

Yani bulursan bile, bakım için ciddi araştırma yapman gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gümrük den çıkartılmış sayılı adedde 626 lar var.Ama 2000 motor dizel in az yakacağını hayal etmek :)

birde parça marça sorunları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...