Jump to content

Dizel Mazda 626

zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu modelin dizel motor teknolojisi nedir acaba, verimlik  vede ekonomiklik açısından , gerçekte çak hp dir tork değerleri nedir, muaama ???  yakıt değerleri şu anki dizeller kadar ekonomik olmasığını gösteriyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aman boşver dizeli o zaman

lpg candır :DDDD

dizel 1.5dci clio kullandım çok iyiydi ama bi 626 değil tabiki...

bir tane daha dizel var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-yer-ucagi-mazda-626-1991-model-7-000-tl-153829818/detay

Yakıt değerlerine bakılırsa lpg tabiki de candır denilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Benim şuan ki aracımdan önce dizel Broadwayım vardı. (fabrika çıkışlı dizel) Araç düzde hiç gitmiyordu. 90'nı gecince çok bağırıyordu. Ama rampada eski nesil lpg'li (şahin, brodway vs) araçların hepsini tokatlıyordu  ;D Bolu Dağını 4.-5. viteste çıkıyodum.

Benim aracım 1.6 diesel'di, 1.4 lpg'li Broadway'lardan az yakıyıordu.

Dizel araçlar yakıt yönünden avantaj sağlar, araçta turbo varsa zaten performansta da sıkıntı olmaz. Ama diesel aracın bakım maliyeti yüksek olur diyorlar. Aracın motorunu yaptırmak, rektefiye etmek benzinli araçlara göre 2 kat daha fazla maliyetli oluyormuş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizellerin bakımları gerçekten sıkıntı, bakım zamanı gelince  benzinlinin en az iki katı diyorlar. sıfır alıp bakım zamanı gelince satmak mantıklı galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizellerin bakımları gerçekten sıkıntı, bakım zamanı gelince  benzinlinin en az iki katı diyorlar. sıfır alıp bakım zamanı gelince satmak mantıklı galiba.

yok abi öyle düşünme..şehir efsanesi bu bence..belki eski dönemlerde öyleydi yaşım itibariyle çok geçmişi bilemem ama şuan böyle bir durum yok..elbetteki markadan markaya değişir bu durum..mesela benim focus 3 dizelimin ilk bakımında ödediğim rakam 457 tl idi ama bir yakınımın yeni kasa atmosferik benzinli astrasının bakımına 540 tl para aldı opis..evet arasında para farkı vardır ama iki katı bir durum söz konusu değil kesinlikle..ben böyle gözlemledim en azından

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok abi öyle düşünme..şehir efsanesi bu bence..belki eski dönemlerde öyleydi yaşım itibariyle çok geçmişi bilemem ama şuan böyle bir durum yok..elbetteki markadan markaya değişir bu durum..mesela benim focus 3 dizelimin ilk bakımında ödediğim rakam 457 tl idi ama bir yakınımın yeni kasa atmosferik benzinli astrasının bakımına 540 tl para aldı opis..evet arasında para farkı vardır ama iki katı bir durum söz konusu değil kesinlikle..ben böyle gözlemledim en azından

Yeni nesil dizeller iyi o zaman. biz eskiden beri hep öyle duyardık. Ama yakıt yönüyle çok güzelmiş kıyaslanınca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...