Jump to content

Bilgi Ekranında Solma Meydana Geldi (2010)

albucasis
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaslar 5000 km de mazda 3 impressive sahibiyim. 1 hafta önce uzun yolda giderken bir ara soldaki bilgi ekranının(tüketim, menzil vs. gösteren) rengi soluklaştı. bu olay 2-3 sefer oldu ve kendiliğinden 5-10 dk sonra düzeliyor. dikkat ettim ekranın önündeki kısım ısınınca bu olay oluyor. daha önce başına bu tarz bi olay gelen varmı? fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Fotifoti

4

• S.Halilduru

10

• albucasis

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

aynı sorunu bende yaşadım. sıcak hava yı camlara verdiğinizde ısınmadan dolayı oluyor. servise götürdüm sıkıntı olmayacağını söylediler. ekran havalandırmanın sıcak üflemesinden dolayı soluyormuş. bu bir bahane olamaz elbette. ama ısıyı camlara vermeyiniz bir daha yapmayacaktır. en azından ben öyle yapıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok iyi yaa... bahane olmuş biraz..

size gerçek sebebini söyleyeyim. otomatik farlar havanın karardığını veya güneşin karşıdan geldiğini alğılıyor. farlar yanıyor doğal olarak. buraya kadar problem yok...

dimmer ayarı vardır ekran aydınlatmasının, gösterge tablosunun solundaki düğme saat yönünde veya tersine çevirilerek ayarlanır. o ayar zımbırtısına basarsanız sadece lcd ekran olan alanlara en fazla ayardan daha fazla ışık verir. bu gündüz far yakmak isteyenler lcd leri okuyabilsin diyedir. akşam rahatsız edecek kadar çok gelir bu ışık, ancak akşam rahatsız etmeyecek kadar olan aydınlatma miktarı ise gündüz lcd lerin okunmasını imkansızlaştırır (soluklaşma dediğiniz şey)

denemesi: gündüz farlarınızı manule olarak kısa pozisyona getirin. dediğim ayar zımbırtısına basarak değişikliklere bakın. lcd ekranı okuyabiliyor musunuz?...

yoksa mazda larda kolay kolay lcd problemi olmuyor, en azından görsel manada...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok iyi yaa... bahane olmuş biraz..

size gerçek sebebini söyleyeyim. otomatik farlar havanın karardığını veya güneşin karşıdan geldiğini alğılıyor. farlar yanıyor doğal olarak. buraya kadar problem yok...

dimmer ayarı vardır ekran aydınlatmasının, gösterge tablosunun solundaki düğme saat yönünde veya tersine çevirilerek ayarlanır. o ayar zımbırtısına basarsanız sadece lcd ekran olan alanlara en fazla ayardan daha fazla ışık verir. bu gündüz far yakmak isteyenler lcd leri okuyabilsin diyedir. akşam rahatsız edecek kadar çok gelir bu ışık, ancak akşam rahatsız etmeyecek kadar olan aydınlatma miktarı ise gündüz lcd lerin okunmasını imkansızlaştırır (soluklaşma dediğiniz şey)

denemesi: gündüz farlarınızı manule olarak kısa pozisyona getirin. dediğim ayar zımbırtısına basarak değişikliklere bakın. lcd ekranı okuyabiliyor musunuz?...

yoksa mazda larda kolay kolay lcd problemi olmuyor, en azından görsel manada...

peki bu olay bir problem midir? sıkıntı çıkarır mı? ayrıca sizin anlattığınız da mantıklı olmakla beraber sadece havalandırmayı camlara verdiğimde oluyor. servise gösterdikten sonra havalandırmayı camlara ayarlamıyorum ve bşr daha böyle bir sıkıntı olmadı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abicim havalandırmayla ilgisi yok onun

okan kardeşin de dediği gibi farlar otomatik yandığı için lcd ekran da sönükleşiyor. Gündü kendiniz farı açın anlayacaksınız. Sorun yada arıza değil. Gündüz farınız açık lcd okumakta güçlük çekiyorsanız Okan'ın bahsettiği düğmeye basın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abicim havalandırmayla ilgisi yok onun

okan kardeşin de dediği gibi farlar otomatik yandığı için lcd ekran da sönükleşiyor. Gündü kendiniz farı açın anlayacaksınız. Sorun yada arıza değil. Gündüz farınız açık lcd okumakta güçlük çekiyorsanız Okan'ın bahsettiği düğmeye basın.

Öğrenmenin tek yolu var. Fatih söylemiş. Farları manuel açıp bilgi ekranı ışığı kıstığında bakmak bu şekilde mi oluyor veya farklı bir sorun mu var.

Okan peki bu her iki bilgi ekranını değiştirmek gerektiğinde ön göğüs komple sökülmüyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Havalandirmayla ilgili aciklama muazzammis yalniz, mazda servislerinin durumu icler acisi, ben kullanici olarak durumun sebebini cozumunu bilebiliyorken servisin sacmalamasi olmasi gerekenin tam tersi, isini bilen tek tuk bir iki servisle bu isler olmaz bence... Okan beye kursa yollayalim diger servisler en iyisi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur, verilen eğitimleri ciddiye alıp çıkan bültenleri de okusalar tüm servisler Mazda Profesörü olur.

Benzer bir durumu ben Migros'ta çalışırken yaşamıştım. Her gün ürünler hakkında bültenler çıkardı. Onları okudun mu mağazada ne olup ne bitiyor bilirdin. Bilginin kaynağı olurdun ama ipin ucu kaçtı mı yoldan geçen adamdan farkın kalmazdı.

Ha bir de bilgili ustayı serviste tutabilmek var. Eğer ustalarda bir devir daim varsa eğitim de alsa gitti gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar farlarla alakali diyen arkadaslarin hepsi yaniliyor.

izah:benim sorunum aksam yolda giderken oldu yani ben 1-2 saat gece yolculugu yaptim sonra 5-10 dk oldu kendiliginden gecti. bencede tamamen kalorifer cikisiyla alakali bir durum. cunku ekranin onundeki alan acayip isinmisti. sicaklik disarida -5 derece idi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar farlarla alakalı olsa her zaman aynı şeyi yapması lazım. bu olay benim başıma 2 kere geldi. birinde gece yolculuğu yapıyordum. 8 aydır araba bende farlarla ilgili olsa 8 ay içinde daha sık tekrarlardı diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi valla ilginç  bir durum. Yine bakmak lazım ama , sıcaklıkla ilgili bir sorun olsa yazın da şikayet eden olurdu diye düşünüyorum. Hiç böyle bir vakayla daha önce karşılaşmadım ,duymadım, görmedin .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi valla ilginç  bir durum. Yine bakmak lazım ama , sıcaklıkla ilgili bir sorun olsa yazın da şikayet eden olurdu diye düşünüyorum. Hiç böyle bir vakayla daha önce karşılaşmadım ,duymadım, görmedin .

Bu nasıl Fatih peki ?  :D :D

[smg id=7119]

Bu arada bilgisayardaki ortalama şehir içi ortalamam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resime bakılırsa ekranda ışık solması yok benek benek lekeler var farklı bir sorun gibi duruyor

Bu farklı bir problem Oğuzhan evet, yazmamışım :)  Benim araçta var. Konuda arkadaşların belirttiği problem sol taraftaki bilgi ekranında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...

Okan peki bu her iki bilgi ekranını değiştirmek gerektiğinde ön göğüs komple sökülmüyor değil mi?

orta panel sökülüoyr sadece...

arkadaslar farlarla alakali diyen arkadaslarin hepsi yaniliyor.

izah:benim sorunum aksam yolda giderken oldu yani ben 1-2 saat gece yolculugu yaptim sonra 5-10 dk oldu kendiliginden gecti. bencede tamamen kalorifer cikisiyla alakali bir durum. cunku ekranin onundeki alan acayip isinmisti. sicaklik disarida -5 derece idi. 

bu durum farklı... bir bakmak lazım. muhtemelen değişim gerekir... ama bununla ilgili bir bülten bulamadım... çıkar bugün yarın.

bir daha başınıza gelirse problemin ekranda mı yoksa dimmer tertibatında mı olduğunu anlamak için şuna dikkat edin lütfen...

dimmer aracım km ve trip yazan ekranını da karartıp,aydınlatır. yani normale ve aşırı aydınlık moda geçirir. ekran ışığı azaldığında km ve trip bilgilerinin olduğu ekranı da kontrol edin. onlarda problem yoksa direk ekran değişim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur, verilen eğitimleri ciddiye alıp çıkan bültenleri de okusalar tüm servisler Mazda Profesörü olur.

Benzer bir durumu ben Migros'ta çalışırken yaşamıştım. Her gün ürünler hakkında bültenler çıkardı. Onları okudun mu mağazada ne olup ne bitiyor bilirdin. Bilginin kaynağı olurdun ama ipin ucu kaçtı mı yoldan geçen adamdan farkın kalmazdı.

Ha bir de bilgili ustayı serviste tutabilmek var. Eğer ustalarda bir devir daim varsa eğitim de alsa gitti gider.

Abi millet olarak okumayı seven insan yüzdemiz düşük olunca olaylar her kulvarda aynı gelişiyor, klasik olacak ama EĞİTİM ŞART  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her sabah havalandırmayı cama ayarlayıp 29 derecede coşkuyu veriyorum ama bende bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar... Böyle bir sıkıntı varsa bizde bilelim bari durumu da ona göre vermeyelim coşkuyu ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

net bir bilgim yok ama kuvvetli muhtemel su sekilde oluyor:

kalorifer kanallari(hem on cam hem yuze dogru ufleyen kisimlar) ekrana cok yakin konumlandirilmis. bu ekranlarin icinde likitleri var (yazi olan siyah kisimlar). sicaktan ve asiri soguktan bu likitin yapisi degisiyor. nasil ki cok sogukta ekranin hareketi cok yavas oluyor sicaktata bu sekilde bulaniklasiyor. buyuk ihtimal olayin gerceklesmesi boyle oluyor. baska fikri olan varsa veya yakin zamanda servise gidecek arkadaslar sorarlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...