Jump to content

Bilgi Ekranında Solma Meydana Geldi (2010)

albucasis
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Her sabah havalandırmayı cama ayarlayıp 29 derecede coşkuyu veriyorum ama bende bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar... Böyle bir sıkıntı varsa bizde bilelim bari durumu da ona göre vermeyelim coşkuyu ??

izmir de o kadar ihtiyaç oluyor mu ya ? sen burada yaşasan ne yapacaksın :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Fotifoti

4

• S.Halilduru

10

• albucasis

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

savaşhan senin arızadan yaşayanlar olmuş.

albucasis hocam

http://mazda3revolution.com/forums/2010-mazda-3-discussion/4174-info-screen-dimming-hot-weather.html

şurada aynı sorun yaşayan birisi var, ve başka müdavimlerde de aynı sorun çıkmış. bir tanesi, bayinin teknik desteği aradığını ve henüz çözüm bulunamadığını yazmış. Görülen o ki bazı serilerde çok sıcaktan (kalorifer ya da havalandırma) lcd de bulanma yada ışığın kısılması meydana gelebiliyor. Biri lcdnin motor koyuna çok yakın yerleştirildiği ve soğutacak yeri olmadığı için böyle olduğunu söylemiş. İngilizcem hepsini anlamaya kafi gelmedi. hatam varsa düzeltin.

sizin lcd eğer normale dönmüyorsa garantiden değiştirebilirsiniz sanırım.

belki de Mazda 2012 serisinde bu sorun yüzünden lcd rengini değiştirdi. Ayrıca orada bir eleman gösterge ışıklarını eleştirmiş, o konuyu da ciddiye almış mazda. Bugün inceledim mirai modelini. Göstergeler, anahtarsız giriş, boyalı tamponlar , adaptif farlar ... eksiği kalmamış keratanın :D

bu sorunu da öğrenmiş olduk ; forumun faydaları işte :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

aynı sorun benim aracımda uzun süren yağışlı havada meydana geliyor ve ekranın üst sol köşesi ağırlıklı oluyor dimmerle alakası yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, mesleğim icabı LCD ekranların teknolojileri hakkında biraz bilgim var. Bu dediğiniz konunun dimmer ile veya kaloriferin ekrana yakın olması ya da uzun süre sıcak üfürmesi ile doğrudan ilgili olduğunu düşünmüyorum. Görüşüm, çok soğuk havalarda kaloriferin ortamı aşırı ısıtmasıyla araç içerisinde bizim farkedemediğimiz bir buhar oluşur. Aynı şekilde çok sıcak havalarda da araç içerisinde klima'ya rağmen atmosferden dolayı buhar oluşur. Bu buhar özellikle ön camdan kaynaklandığından, ön cama yakın LCD ekranlarda, ekran ile sıvı kristal tabaka arasındaki mikronlar mertebesindeki kalınlığa giren buhar erkranda solgunlaşmaya sebebiyet verir. Hava akımı sürekli olduğundan bu buharlaşma hava akımına göre gelip geçici de olabilir, kalıcı da. Bence bunun nedeni LCD'nin konsola yerleştirildiği temas yerlerindeki izolasyon sorunudur. Mikron boyutlarında veya daha büyük izolasyon hataları, bu bölgelerden hava buharcıklarının girmesine neden olacaktır. Bazı ikinci sınıf dijital kol saatlerinde bunu farketmiş olabilirsiniz. Örneğin sıcak bir yaz günü koşup terleyin, bir süre sonra saatinizin ekranında soluklaşma görürsünüz ve vücut soğuyunca o soluklaşma geçer...Bu sorunun basit izolasyon meselesi olduğunu düşünüyorum. Zira sıcak bir odaya LCD ekranı koyun, diğerini de soğuk bir odaya koyun sıcak odada görüntü daha nettir. Kısaca kalorifer ekranı ısıtıyor mevzu değil, kaloriferin ısıttığı ortamdaki buharın yarattığı sorun demek daha doğru olacaktır. Ekran garantiden değiştirilmeli, değiştiremiyorsanız da kalorifer veya klima açıkken iç hava yerine dış hava sirkülasyon yaptırın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde problem büyük ekranda değil de sağ tarafdaki radyo ve klimayı gösteren bilgi ekranında meydana gelmiş. Benim de aynı şekilde.

O zaman dediğiniz gibi film kalitesiz veya izalasyonu iyi yapılmamış sonucu çıkabiliyor.

Servis ise garantiden değiştiriyor, o konuda herhangi bir sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cem 10-15 tane değiştirdik dedi bu arıza için. Tekrarlama olasılığı içinde biraz zamana bırakmak lazım. Benim araç bugün değişecek. Bu durumda yapılan izalasyon ile de alakalı olacaktır tekrarlama olasılığı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de yaşadım aynı sorunu. kendimce soğuk havaya bağlı dedim. aslında olay su. mavi olan ekranda bir yatay sıra ekran pikseli parlak... sonra 6-7 sıra pikseli sönük... sonra tekrar 1 yatay sıra piksel parlak... ekran bu sekildeydi... 5 dakika sonra düzeldi. konuyu acan arkadasın dediği gibi ekranın önü bende de baya ısınmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Geçen gün aynı problemi bende yaşadım. Solda ki ekdan sol üst köşeden başlayarak solmaya başladı mola verdiğim yerlerde araç durduktan sonra düzeldi. Ama sonra tekrara yaşadım baya can sıkıcı bir durum acaba servisler değişim yapıyorrmu şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gün bende de oldu, sol üstten solmaya başladı, dimmerla da alakası olmadığını teyit ettikten sonra havalandırmayı maksimum hıza alıp cam kenarına verdim, 2-3 dk da çözüldü, ama uyuz oldum...

Konunun başında yazdığım mesaja pişman etti lanet ekran :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu nasıl Fatih peki ?  :D :D

[smg id=7119]

Bu arada bilgisayardaki ortalama şehir içi ortalamam :D

Benim araçtaki bu problem için değişim yapıldı garantiden.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki herhangi bir tekrarlama durumu söz konusu mu?

2. senenin sonunda yaptı Oğuzhan. Daha değiştireli 2-3 hafta oldu. Kısa dönemde tekrar yapmadı ama uzun dönemde beklemek gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Umarım tekrarlamaz ama tekrarlarsa bu sefer garanti dışına çıktığı için araç Mazda'nın ne yapacağını merak ediyorum. Peki değişen komple gösterge mi yoksa daha ufak birşey mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önündeki film değişti sadece. Galiba film dedi Cem. adını tam hatırlayamadım şu anda.

Evet tekrarlar ise ücretli olacak bu sefer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendeki problem film yada fotodaki gibi değil. Soldaki mavi ekran durup dururken soluyor. 5-6 dakika sonra ya da stop edip bekledikten sonra calıstırınca düzeliyor. bunu servise nasıl anlatacagım yada ispat edecegim. cünkü herzaman olmuyor. yakalayabilirsem fotograflayacagım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendeki problem film yada fotodaki gibi değil. Soldaki mavi ekran durup dururken soluyor. 5-6 dakika sonra ya da stop edip bekledikten sonra calıstırınca düzeliyor. bunu servise nasıl anlatacagım yada ispat edecegim. cünkü herzaman olmuyor. yakalayabilirsem fotograflayacagım.

benim problemimde aynı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...