Jump to content

Bilgi Ekranında Solma Meydana Geldi (2010)

albucasis
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sorun bende de oldu arkadaslar, uzun yolda oluyor, mola verince geçiyor. garantiden değişse dahi tekrar aynı sorun yaşayacaksak ne anlamı var, bunun çözümü için köklü bir izolasyon çözümü bulması gerekir mazda mühendislerinin. ve tüm araçlara bunu uygulaması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Fotifoti

4

• S.Halilduru

10

• albucasis

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

sorun tamamen sıcak havanın lcd ekranı etkilemesinden, sıcak ortamlarda çalışan makinelere kullandığımız ekranlarda da meydana geliyor bu gibi sorunlar. Ekranın bundan zarar görmeyeceğini bildiğim için, artık pek takmıyorum kafama. solma meydana geldiğinde, kaloriferin sıcaklığını azaltıyorum veya havayı cama vermiyorum. sorunun kökten çözümü ise ekran değişimi değil, iyi bir izolasyon.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun ben de oldu ve dışarısı çok soğuk iken başıma geldi.arkadaşların dedikleri gibi ekranın üst kısmı sıcak havayı cama doğru verdiğim için çok sıcaktı.daha sonra kendiliğinden düzeldi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar merhaba ben de dün yani cumartesi günü aracımı periyodik bakıma götürdüm ve servisde ki arkadaşlar sağolsunlar çok ilgili ve alkalı idiler aracı teslim ederler iken servis görevlisibi arkadaş ekranlarda çiçeklen me yani lekelen me meydana gelmeye başlamış hafta içi getirin garantiden değiştirelim dediler gerçekten dikkatlice bakınca kırmızı ekranda 2 adet gri leke olduğu görülüyordu salı yada çarşamba değişime gidecek hayırlısı olsun bakalım umarım sorun tekrarlamaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

herkese merhaba, ben artık bu sorunu bu mevsimde de yaşıyorum. bence bunun sıcak hava üflemesiyle, izolasyon ile alakası yok.

gecen hafta Ankara MEB başayar da aracımın üçüncü  6aylık (27000 km oldu) bakımını yaptırdım. ilgi alaka idare ederdi, işçilik ücreti de almadılar kampanya vardı çünkü. Aracı almaya gidince ekrandaki solmayı sordum. Önce bazı arkadaşların resimlerini koyduğu ekranda film döküntüsü var sandılar. Le ekranda solma var dedim. Bu konuda çok yazı yazıldığını şikayet olduğunu ama çözüm bulamadıklarını ifade ettiler. Bu arada benim garanti geçiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence m3 e yakışmayan kronik bir problem. almayı düşündüğün m3 için bir - daha oluştu. ama 2012 m3 lerde böyle bir sıkıntı olmuşmu acaba, yoksa giderilmiş mi? bunu nasıl öğrenebiliriz. yada forumda bu sıkıntıyı 2012 m3 ile yaşayan varmı acaba??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence Mazda3 e yakışmayan kronik bir problem. almayı düşündüğün Mazda3 için bir - daha oluştu. ama 2012 Mazda3 lerde böyle bir sıkıntı olmuşmu acaba, yoksa giderilmiş mi? bunu nasıl öğrenebiliriz. yada forumda bu sıkıntıyı 2012 Mazda3 ile yaşayan varmı acaba??

Bilgi ekranı rengi değişti yenilerde. Belki bu problemle alakadı da olabilir. Yine de servis son sözü söyler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence Mazda3 e yakışmayan kronik bir problem. almayı düşündüğün Mazda3 için bir - daha oluştu. ama 2012 Mazda3 lerde böyle bir sıkıntı olmuşmu acaba, yoksa giderilmiş mi? bunu nasıl öğrenebiliriz. yada forumda bu sıkıntıyı 2012 Mazda3 ile yaşayan varmı acaba??

Bunu Mazda için bir (-) puan olarak değerlendirmek bence hata. Bazı arabalarda olduğu doğru ama servis ile en son görüşmemde bu hatanın 2010 sonu ve 2011 kasalarda pek olmadığı yönünde idi. Yani ortadan kaldırılmış olabilir.

Kaldı ki oluşan problem bilgi ekranında değil önündeki film tabakasında idi.

Yetkili Servislerden birisi görürse eminim son zamanlarda bu sorun ile karşılaşıp karşılaşmadıklarını belirtirler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 6 aydır kullanıyorum 2012 mazda 3'ü. halil beyin dediği gibi bizimkilerin rengi değişik. uzun yola da gitmişliğim var, şu aralar akşama kadar güneş altında da yatıyor, ama anlatıldığı gibi bir sorunu hiç yaşamadım arkadaşlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu Mazda için bir (-) puan olarak değerlendirmek bence hata. Bazı arabalarda olduğu doğru ama servis ile en son görüşmemde bu hatanın 2010 sonu ve 2011 kasalarda pek olmadığı yönünde idi. Yani ortadan kaldırılmış olabilir.

Kaldı ki oluşan problem bilgi ekranında değil önündeki film tabakasında idi.

Yetkili Servislerden birisi görürse eminim son zamanlarda bu sorun ile karşılaşıp karşılaşmadıklarını belirtirler

benim m3 almamı düşündüren 3 sebep var.

1. mazdanın %100 japon olması

2. kalitesi ve en az arıza çıkaran araç olması

3. görüntüsü yani kendine has çizgilerinin olması.

ilk iki kriter düşünüldüğünde ekranda oluşan böyle bir hata bence ciddi bir (-) oluyor. tabi bana göre. bunun giderilmesi ise mazdanın müşteri şikayetlerini dinleyip problemleri ortadan kaldırmasıda (+) oluyor. Umarım sorun 2012 lerde tamamen ortadan kalkmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

İşte bunun için Cem ve EVO'ya bir teşekkür etmem gerekiyor. Bununla hiç alakası olmayan şikayetlerim ( ön konsoldan gelen tıkırtı, arka iç bagaj kapağından gelen tıkırtı ve camlardaki boşluk ) sebebi ile götürdüğüm arabamda bu problemin oluşmaya başladığını fark edip daha da ilerlemeden değişimi yaptılar.

Hem ellerinde bu malzemeyi bulundurdukları hem de bana zaman kazandırıp sonradan tekrar gelmeme gerek bırakmadıkları için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

arkadaslar 5000 km de mazda 3 impressive sahibiyim. 1 hafta önce uzun yolda giderken bir ara soldaki bilgi ekranının(tüketim, menzil vs. gösteren) rengi soluklaştı. bu olay 2-3 sefer oldu ve kendiliğinden 5-10 dk sonra düzeliyor. dikkat ettim ekranın önündeki kısım ısınınca bu olay oluyor. daha önce başına bu tarz bi olay gelen varmı? fikirlerinizi bekliyorum.

bu bir problem ve garantiden değiştirtirtmiştim servis inanmıyordu böyle birşey olduğuna foto çek diyordu foto çekincede anlamadılar neyseki yanlarına gittiklerindede oldu ve değiştirdiler. Ha sorunlu olduğuna inandılarmı evet fakat çözüm oldumu hayır. eskiden sağ yarısı soluktu şimdi karenin ortası daha net geri kalan bölüm soluk:) ısınınca oluyor ekran hava soğukkende sıcakkende 15 dk kullan sonra ekrana dokun ekran sıcaktır bide havalandırma açarsan bence lcd deki sıvıların ısınmasından oluyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Arkadaşlarım merhaba..   2011 model Mazda 3 Touring sahibiyim. İki gün önce orta kısımdaki gösterge panelimde anlayamadığım bir sorunla karşılaştım. Klima ayarını ayak ısıtması kısmını ayarladıktan bir süre sonra, ekran görüntüsü silikleşmeye başladı, ve bu sorun kısa bir süre devam etti. Bir süre sonra aracı  tekrar çalıştırdığımda ise ekran eski halini aldı. Forumda araştırdım ancak bu sorunsala cevap bulamadım. Acaba bu sorun sizde de oldu mu :?  Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, basar1980 :

Arkadaşlarım merhaba..   2011 model Mazda 3 Touring sahibiyim. İki gün önce orta kısımdaki gösterge panelimde anlayamadığım bir sorunla karşılaştım. Klima ayarını ayak ısıtması kısmını ayarladıktan bir süre sonra, ekran görüntüsü silikleşmeye başladı, ve bu sorun kısa bir süre devam etti. Bir süre sonra aracı  tekrar çalıştırdığımda ise ekran eski halini aldı. Forumda araştırdım ancak bu sorunsala cevap bulamadım. Acaba bu sorun sizde de oldu mu :?  Teşekkürler..

önceden de tartışılmış başka bir konumuzla birleştirdim. evet, bizim araçlarda maalesef böyle bir sorun mevcut. ekran iletkeniyle alakalı diye düşünüyorum. can sıkması dışında, ekrana bir zararı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşıldı, idare edeceğiz demek ki:)    Lakin bu durum benim gibi takıntılı kişiliklerde can sıkıntısı yaratabiir. Bence araçlarımız için  büyük bir eksi     Teşekkür ediyorum ilginize...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...