Jump to content

Mazda3 Ön Konsolda Çatlama

tuğrul gündoğan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Enteresan. bu kaçıncı mazda 3 vakası yaf.

bi ara duyduğum dedikodu doğrumu  yoksa. yeni model mazdaları ford mu üretiyor.

Ford yhudiye geçince, millet almayı bırakmış, farklı markalar adı altında ülkelere satılıyormuş.

arabistana yıllardır girişi bu yüzden yaşakmış fordun. şimdi değişmiş tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın herdönem bu bakalet ler konusunda bir fire verdiği gerçektir.Benim bildiklerim

929 serisinin hepsininde göğüs çerçevesi çatlamıştır,ayrıca orta kalorifer peteği.

323 hb 94 aşağısında kilometre çerçevesi hepsinde çatlamıştır.

626 92 den sonra balon kasanın hepsinde kilometreçerçevesi çatlaması olmuştur.

ben mazdanın plastik aksam konusunda başarrılı olduğuna inanmıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2007 mazda3 ümde on gün önce bahsettiğiniz şekilde çatlama oldu,sanırım güneş altında çok ısınn ön konsol klimanın çalıştırılması ile ısı farkından dolayı çatladı.değişim şansı olduğunu zannetmiyorum ancak bu çatlağı kapatmanın ve ilerlemesinin önüne geçmek için ne yapmalı?daha önce böyle sorun yaşayıpta çözüm bulan arkadaş varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendi aracımdan bir örnek,bu parça tek olarak satılmıyor diye biliyorum.Parça katalog resminide ekledim

post-8609-141695295854_thumb.jpg

post-8609-141695295861_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az önce mazda servisini aradım, kronik bir sorun olduğunu söylediler, hatta servis sorumlusunun kendi aracında da aynı sorun varmış.  Tüm ön konsol beraber değişmeliymiş ve fiyatı 2000 tl civarındaymış. hakanf1 arkadaşın çektiği fotoğrafın aynısı olduğu için foto eklemedim. Mazdanın böylesine bir problemi kabul etmesini ve araçları servise çağırarak daha kaliteli bir malzemeyle ön konsolu değişmesini talep edeceğim bakalım ne diyecekler:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın kronik sorunu ise,garanti süresi dolmuş olsa dahi bunu mazda iyi niyet çerçevesinde ücretsiz değiştirmesi gerekir.hatta tüm mazda3 leri geri çağırması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben mazdanın plastik aksam konusunda başarrılı olduğuna inanmıyorum

Bende 99 model 323 var. Çok çok kaliteli bir konsol ve plastik aksama sahip.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda iletişim merkezi tarafından arandım, konuyla ilgili servis kaydı açarak kendilerine bilgi vermemi talep ettiler. Sorun yaşayan arkadaşlar servislere durumu resmi olarak bildirise anladığım kadarıyla mazda bu konuda bir şeyler yapacak. İlgili arkadaşların konuya özen göstermelerini umuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda merkezle bende iletişime geçmiştim fakat aracın 2006 model oluşundan dolayı garanti dışı olarak görüyorlar,halbuki bu sorun çoğu mazdada mevcut, bu konuda ne yapabiliriz Japonyadaki Mazda merkezemi bildirsek acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Mazda merkezle bende iletişime geçmiştim fakat aracın 2006 model oluşundan dolayı garanti dışı olarak görüyorlar,halbuki bu sorun çoğu mazdada mevcut, bu konuda ne yapabiliriz Japonyadaki Mazda merkezemi bildirsek acaba

Bildirsek mi acaba sorusu yanlış...Direk bildir, neyi düşünüyorsun ?...Buyur Mr. Uno seninle ilgilenecektir:

http://www.mazdaclubtr.com/31864/ayipli-otomobil-degisimi-hakkinda/msg525832/#msg525832

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim en kısa zamanda konuyla alakalı iletişime geçeçeğim,bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlarında iletişime geçmelerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendi aracımdan bir örnek,bu parça tek olarak satılmıyor diye biliyorum.Parça katalog resminide ekledim

ayni catlak bendede var cok takmiyorum ama ben tamir edilmis biyerden dolayi goguslugu acarken catlamis sanmıştım meğerse kronikmiş :sopa:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Deriyi yumuşatan doğal ürünler (vazelin, krem) herhalde zarar yerine uzun vadede çatlamayı önler diye düşünüyorum.

Niye öyle düşünüyorum onu da açıklayayım.

Doğan vardı bizde 10-12 yıl kullandık. Bu araçlarda da torpidoda çok çatlama oluyordu. Ben ara ara vazelin sürerdim yumuşak tutsun çatlamasın diye ve iyiliğini de gördüm. Hiç bir sorun oluşmadı.

Kimyasal ürünler sağlıklı değildir tabiki katılıyorum bu konuda size. Ama deriler için kullanılan doğal ürünlerden kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada çözüm olarak plastik tamiri yapan yerlerde yaptırabilirsiniz.

İstanbul da bildiğim anadolu yakasında bostancı sanayii sitesinin  orada Stoplçu altan

avrupa yakasında Atatürk Oto Sanayi Sitesi  (Maslak) da bir kişi daha vardı.onu hatırlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

konuyu hortlatmak gibi olacak ama

linki başkasının gönderdiğini bilmesem birisi sanki benim arabamın konsolunu çekmiş derdim.

aynı yerde, aynı çatlaklar bende de mevcuttur. az önce araştırma yaparken denk geldim bu konuya.

bu durumla ilgili bir sonuca varan oldu mu acaba?

image

http://www.mazdaclubtr.com/23839/mazda3-on-konsolda-catlama/dlattach/attach/45385/image//

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tuğrul gündoğan

konuyu ben başlatmıştım aynı çaylak hala duruyor resimlerdekinin aynısı, bir sonuç alan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• msuleme
      Yazan: msuleme
      Merhaba arkadaşlar, 
      Dün fark ettim, torpido kapağını açınca kapağı el ile desteklemezsem yere düşer gibi son hızla gibi açılıyor. İncelemeye çalıştım normalde fren mi var, kayış üstünde mi hareket ediyor anlayamadım. Çözüm için önerisi olan var mı? 
      Teşekkürler 
    • Dennis1250
      Yazan: Dennis1250
      Herkese merhabalar .
      Mazda 3 2005 sedan model arabamiza uzaktan calistirma (start stop button) sistemi baglayacagiz .destege ihtiyacim var .mazda 3 2005 kontak calistirma kablolarinin hangisinin 
      Kontak 1 ,kontak 2 ,acc vs oldugunu nasil anlayacagiz ?orjinal renk acilimlari warmidir ?
      Simdiden cook tesekkurler
    • muhammet_cubuk
      Yazan: muhammet_cubuk
      Selamun aleykum. Aracimin teyp ustunde bulunan ekran zaman cogu zaman calismiyor. Bazen kontagi on konumuna getirdigimde aciliyor fakat marsa bastigimda geri gidiyor ekranda isik yaniyor. Klima calisiyor fakat muzik calmiyor. Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
    • mst1934
      Yazan: mst1934
      Merhaba
      2004 Mazda 3 sedan aracımın sağ arka kapı cam açma düğmesi arızalandı. İnternette ve AliExpress gibi sitelerde bulamadım. Onarımı yapılıyor mu ? Daha önceden bu sorunu yaşayıp çözüm bulan varsa yardımını rica ederim. İsmim mesut yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• muhammet_cubuk
      Yazan: muhammet_cubuk
      Selamun aleykum. Aracim 1. Nesil mazda 3. Araci kumandadan kilitledigimde pesimden kapilar geri aciliyor. Ancak kumanda sinyal mesafesinden cikinca otomatik kilitleniyor ama biri kapiyi acip kapamazsa tabi. Aracin yanina yaklastigimda tekrar aciliyor surekli acma sinyali gonderiyor. Yedek kumanda ise sinyal gondermesine ragmen hic calistirmiyor. Kodlamayi denedim fakat arac moda da girmiyor. Kumanda pilini cikartip kapilari anahtarla kilitledigimde acilma olmuyor.  Sorun ne olabilir. Cozumu nedir saygilar

• Yeni Oluştur...