Jump to content

Torpido Üzerinden Gelen Ses, Klimadan Gelen Ses (04-09)

hate
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1- ARkadaşlar anlayabildiğim kadarıyla, torpidonun üzerindeki hava yastığının sanki iç kısmından, yada sağ havalandırma ızgarası altından diyebileceğim bir yerden gevşeyen bir civatanın çıkardığı gibi bir ses geliyor. Özellikle düz sessiz asfaltta motor titreşimiyle birlikte çok duyuluyor. Bozuk yolda olsa anlayacağım da düz kaymak gibi yolda bu sesi yapıyor.

2- Klimanın ısı derece ayarını artırdığımda yada azalttığımda örneğin 20 C'den 26 C'ye getirdiğimde vızzt vızzt gibi bir ses geliyor.Bu ses normalmidir?

3- Bu bahsedeceğim ses motorla alakalı sanırım.İkinci vitesten üçüncü vitese erken geçersem söz gelimi 1500-2000 devir aralığında üçüncü viteste araçta zorlanma oluyormuş gibi, motor çekmiyor zorlanıyor gibi bir ses geliyor ıslık sesi gibi, sonra 2000 devirin üzerine gelince bu ses kesiliyor. Ama şu dikkatimi çekti, ikinci viteste 1500 devirde bile bu ses yok, yahut 4 ncü ve 5nci viteslerde 2000 devrin altında hareket etsem dahi bu ses yok. Sebebi ne olabilir, hava filtresi, yağ vs yeni değişti sayılır.Buji değişmedi sadece bujiden olabilir mi? Bir de yağ 4 litre civarıydı sanırım doldurmuştuk, 1 ay kadar sonra baktığımda yağ çubuğu yarıdaydı. YAğ eksiltiyor sanırım, bu da normalmidir, yoksa motorda sıkıntımı vardır? Araç LPG'li .

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Araçtan ciddi manada soğumaya başladım. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- ARkadaşlar anlayabildiğim kadarıyla, torpidonun üzerindeki hava yastığının sanki iç kısmından, yada sağ havalandırma ızgarası altından diyebileceğim bir yerden gevşeyen bir civatanın çıkardığı gibi bir ses geliyor. Özellikle düz sessiz asfaltta motor titreşimiyle birlikte çok duyuluyor. Bozuk yolda olsa anlayacağım da düz kaymak gibi yolda bu sesi yapıyor.

2- Klimanın ısı derece ayarını artırdığımda yada azalttığımda örneğin 20 C'den 26 C'ye getirdiğimde vızzt vızzt gibi bir ses geliyor.Bu ses normalmidir?

3- Bu bahsedeceğim ses motorla alakalı sanırım.İkinci vitesten üçüncü vitese erken geçersem söz gelimi 1500-2000 devir aralığında üçüncü viteste araçta zorlanma oluyormuş gibi, motor çekmiyor zorlanıyor gibi bir ses geliyor ıslık sesi gibi, sonra 2000 devirin üzerine gelince bu ses kesiliyor. Ama şu dikkatimi çekti, ikinci viteste 1500 devirde bile bu ses yok, yahut 4 ncü ve 5nci viteslerde 2000 devrin altında hareket etsem dahi bu ses yok. Sebebi ne olabilir, hava filtresi, yağ vs yeni değişti sayılır.Buji değişmedi sadece bujiden olabilir mi? Bir de yağ 4 litre civarıydı sanırım doldurmuştuk, 1 ay kadar sonra baktığımda yağ çubuğu yarıdaydı. YAğ eksiltiyor sanırım, bu da normalmidir, yoksa motorda sıkıntımı vardır? Araç LPG'li .

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Araçtan ciddi manada soğumaya başladım. Saygılar...

1.sorunun için birşey diyemeyeceğim, görmek, bakmak, sökmek lazım. ama diğer sorunların için klimadan hiç öyle bir ses duymadım, bu bahsettiğin ses kesinlikle normal değil..

3.sorunun içinse yüksek vites - düşük devirde tabiki performans olmaz, çabuk hızlanmaz, çekiş düşer, ancak ıslık sesi gibi bir ses olmuyor.Bahsettiğin gibi ses 3500-4000 devirden sonra çıkıyor ki zaten motor sesi ve performans son derece tatminkar ve davetkar oluyor.

Yağ eksiltme olayı ise (hemde bir ayda) pek hayra alamet değil gibi gözüküyor.Ancak burdan ne söylesek tahmin yürütmekten öte gitmez...Ancak lpg li araçların biraz yağ eksiltebileceğini göz önünde bulunduralım. Ama yinede sizin eksiltme fazla geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. Dereceyi arttırdığınızda klima sistemi sıcak soğuk ayrımı yapan parçayı hareket ettirir duyduğunuz ses odur normal bir ses.

Oğuzhan arkadaşın anlatmasına yada problem olarak görüp , burada yazmasına bakılırsa sanırım klimanın bilinen sesinden bahsetmiyor. Bahsettiğin sesi problem olarak algılayıp buraya yazmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim yanıtlar için.

1. sorum ile ilgili olarak; sanırım ki büyük ihtimalle çünkü elle gözle yaptığım tespitlerde oynayan sarkan ses gelecek bir yer yok, büyük ihtimalle içeriden sağ ön göğüslüğün(hava yastığının olduğu yer) oradan bi yerden ses geliyor.Peki bunu servis giderebilir mi, yani orasının sökülmesi bana pek olası gelmiyor, bu sese mahkummuyum ??

2- Sanırım klimadan gelen ses normal, sıcak soğuk geçişten dolayı bir ses olabilir.rahatsız edici bir ses değil ve anlık bir ses zaten.

3- Arkadaşlar araç lpg ile 1 yıldır tanışıyor öncesini bilmiyorum, ancak araç benzinde çalışırken de üçüncü viteste 2,000 devrin altındayken çekmiyormuş gibi ıslık sesi gibi bir ses geliyor, 2.000 devirden sonra bu ses yerini normal motor sesine bırakıyor. Siz de bunu bir deneyebilirmisiniz, ikinci vitesde fazla devirlenmeden üçe atın ve gaza basın araç çekişte zorlanacaktır muhakkak ancak bahsettiğim gibi bir ses geliyor mu?

4- Birçok aracım oldu şimdiye kadar (corolla,focus, c4 vb) içlerinden en içime sinen mazdaydı.Tipi on numara, satmayı da gözüm kesmiyor, bu sorunları aşabilirsem çok memnun olacağım, bulunduğum yerde servis yok ,servis olsa bi göstereceğim. Servislere de pek güvenmiyorum açıkcası, forumdan okan bey var muğla mazda bayii, gönül bas git oraya diyor. Sonunda o olacak sanırım :) tepeden tırnağa aracı bi göstermek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan bey, verdiğiniz linki inceledim, aracın heryerini sökmüşsünüz, bravo :) ben ön göğüsün o şekilde sökülebileceğini tahmin bile edemiyordum, o şekilde açtıktan sonra hiç toparlanamayacak gibi gelirdi bana, sanırım siz söktüğünüz gibi de takmışsınızdır. VErdiğiniz resimlerde ses yaptığını söylediğiniz sıkılması gereken bir civata var (sileceğin altına gelen kısımda) benimkindeki ses oradan kaynaklanabilir, sanırım orayı sökmek kolaydır, sileceğin altındaki plastik parçayı yerinden söküp ulaşıyorum sanırım. Yarın deneyeceğim.

Üçüncü vitesdeki motordan gelen ses konusunda da, tecrübelerinizi bekliyorum, benim araca has mı yoksa normal mi merak ediyorum. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki sorum olacak, polen filtreniz yenilerde değişti mi? Aracın bakımları yetkili serviste yapılıyorsa değişmiştir diye düşünüyorum..

Bir de yağın yarıya kadar azaldığı sonucuna nereden vardınız? Yarı derken, min-max aralığının ortası mı kasdediliyor yoksa minimumun da altında mıydı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evt polen filtresi yeni sayılabilecek bir zamanda (nisan yada mayıs ayında) değişmiş. (benden önceki sahibi serviste değiştirmiş) 100.000 bakımını da yaptırmış ,bilyalar vs.

Yağ konusuna gelince, ustam yağı tam doldurduğunu söyledi yanlış hatırlamıyorsam 4 litreydi. Daha sonra 1-2 ay sonra baktığımda yağ min ile max arasında biryerdeydi. Bu yüzden yağ eksilttiğini düşünüyorum.

Bahsetmiş olduğum üçüncü vites konusunda tecrübesi olan var mı. ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullandığınız ortama bağlı olarak polen filtresi yine bir değişim veya temizleme istiyor olabilir, klimadan gelen seslerin çoğu filtre sebebiyledir..

Yağ tam doldurulur zaten ama tam denilen şey o min-max arasıdır, min altına düşmediği sürece yağ eksilttiği sonucuna varamazsınız..

LPGli araçlarda motorla alakalı sorunlar için LPG servisine müracaat etmeniz gerekiyor, benim bildiğim bir konu değil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler...

Oğuzhan kardeş, ben sileceklerin altını senin resimlerdeki gibi söktüm ve o bahsettiğin yeri sıktım, ama benim sorun ondan değilmiş, o ses hala geliyor. Sesin geldiği yer torpido ile üstteki hava yastığının blunduğu bölme sanırım. Sen orayı da açmışsın. Ben komple değilde sadece orayı açmayı dşünüyrum, kendim yapabilirmiyim? yoksa komple sökmek mi gerekiyor birbirine geçmeli olduğu için, yada sadece dediğim sağ taraftaki bölmeyi sökebilirmiyim?? Belki içine birşey düşmüştür, bir plastik parça kırılmıştır, aklıma bunlar geliyor şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu soğuk aylarda torpido ses ve cızırtıları çok olur. zannedersem ısı ve basınç farkı bunu etkiliyor. kafaya takmamak lazım bence. bi anormallik olduğunu zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...