Jump to content

Araçların Sesi Kısılıyor !


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Avrupa Komisyonu araçların sesini “kısıyor”

Avrupa Komisyonu araç üreticilerini otomobiller, otobüsler ve kamyonlar için sıkı gürültü düzenlemelerine uymaya mecbur bırakacak yeni önlemleri uygulamaya koyuyor.

mfa8r8kh.jpg

Önerilen mevzuat uyarınca, Avrupa Komisyonu’na üye ülkelerin mevzuat üzerinde mutabakata varmalarından iki yıl sonra, üreticilerin araçlarının gürültü seviyelerini iki desibel azaltmaları gerekecek. Bu ilk azaltmadan üç yıl sonra iki desibellik bir azaltma daha yapılacak.

Kamyonların gürültü seviyesinin ise ilk azaltma dalgasında bir desibel, ikinci dalgada iki desibel azaltılması gerekecek.

Teklif edilen kuralları hazırlayan yetkililer, değişikliğin yollardaki gürültüyü yüzde 25 azaltacağını ve Avrupa vatandaşlarının sağlığını ve hayat kalitesini önemli ölçüde arttıracağını söylüyorlar.

Araç üreticileri ise teklifte değişiklik yapılması için lobi faaliyetleri yürütüyor ve bu gürültü kontrolü önlemlerinin zamanlamasının, seviyesinin ve yasal kategorilerinin onlar için sorun yaratacağını belirtiyorlar.

Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği ilk adımın hemen uygulamaya koyulabileceğini, ama ikinci adımı devreye sokmanın altı yıl sürebileceğini söylüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya uygulama çok iyi bence gürültüyü epeyce önler modifiyecilere zaten kimse karışmıyoki binde bir araç öledir. oda normal bence genelde olabilecek bir düzenleme çok iyi olur zaten binek araçlar pek etkilenmez büyük motorlu dizeller açısından etkili olacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...