Jump to content

Otomobil Maliyeti - Benzinli & Dizel Karsilastirmali

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2004 yılında sıfır hyundai alırken dizel ile benzinli arasında 5 bin lira fark vardı ve dizelin donanımı daha düşüktü, satış görevlisi ile yapmış olduğumuz kaba bir hesapla benim yıllık kilometre değerlerim dikkate alındığında 55-60 bin km. sonra vereceğim farkı amorti edebileceğim ortaya çıkmıştı.

Bu farkı kredi ile kapatacağım için bir de o günkü yüksek faiz değerlerinden borçlanacağım düşünüldüğünde benzinli almak en mantıklısı idi öyle yaptım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Gökhan

5

• İlhan

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

2 aracında yakıt tüketim değerlerini katalog değerlere göre hesaplarsak arada 17 tl fark var 100 km de

benzinli araç 17 tl daha fazla yakıyor bu da kendini 60.000 km de amorti ediyor dizel araç ile 60 bin yaparsanız benzinli araca göre verdiğiniz fazladan 10 bin tl çıkarmış oluyorsunuz. çok kilometre yapan için dizel iyi ancak benzinli alıp lpg taktırıp binmek de karlı gözüküyor

Kredi ile sıfır araç alacaklar için dizel benzinliden 10.000 daha pahalı bir de bunu kredi çekip de alacağımızı hesaplarsak kredi için 10.000 liraya extra faiz ödemiş olacağız .

ama ben gaza basınca gitsin öyle uğraşamam diyorsnız tabiki dizel :D

( Diğer bir konu Benzinli mazda 3 katalog verisini 8.5 olarak şehir içinde tutturur ancak dizel mazda 3 'ün motoru psa gurubu olduğu için 5.2 yi yakalayabilirmi onu bilemiyorum)

Güzel bir kullanımla dizelde 5,2'yi kesinlikle yakalanır. Ben bu değerlere çok yakınım. Lakin dizelde tork yüksek olup, seri bir otomobil olduğu için, sabırlı olmak biraz zor. İster istemeden birazcık yüksek devirli kullanabiliyorsunuz. Bu durumda yakıtı etkliyor haliyle.

Ama dediğim gibi sabırlı ve güzel kullanımla kesinlikle ve kesinlikle bu oran yakalanır.

http://www.mazdaclubtr.com/22730/2010-ve-sonrasi-manuel-mazda3-dizel-yakit-tuketimi/200/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yalnız karşılaştırılan 2 araç hem aynı sınıf değil , hem aynı donanımlı değil hem de fiyat olarak çok daha ucuz sonuçta.o yüzden kullanım maliyetleri çok farklı çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yalnız karşılaştırılan 2 araç hem aynı sınıf değil , hem aynı donanımlı değil hem de fiyat olarak çok daha ucuz sonuçta.o yüzden kullanım maliyetleri çok farklı çıkıyor.

Lancer 1.5 Benzinli, Mazda 3 1.6 Dizel. Her iksi de "C" segmenti diye geçmiyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Son zamanlar da, art arda gelen akaryakıt zamları malum. Şu sıralar çok sık konuşuluyor yakıt sarfiyatları. Bu konuyu da arada bir hortlatmak lazım. Lpg içinde bir tablo hazırlanabilir. Üçlü mukayese muazzam olur. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bugünkü yakıt bedelleri, tüketim değerleri ve aradaki fark gözönüne alındığında dizel araç cazibesini yitirmiştir bence..

fiyat farkının 10 bin TL olduğu marka ve modellerde aracın amortisman süresi 100bin km lerin üzerine çıkmaktadır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son zamanlar da, art arda gelen akaryakıt zamları malum. Şu sıralar çok sık konuşuluyor yakıt sarfiyatları. Bu konuyu da arada bir hortlatmak lazım. Lpg içinde bir tablo hazırlanabilir. Üçlü mukayese muazzam olur. :)

LPG şimdilik yine güvenli liman gibi dursada rekabetin olmadığı Anadolu şehirlerinde yüksek LPG pompa fiyatları "ekonomik" sınırlarını zorlamaktadır..sonuçta insanlar az bir miktar kar için araçlarına LPG taktırmazlar..bakalım görcez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG şimdilik yine güvenli liman gibi dursada rekabetin olmadığı Anadolu şehirlerinde yüksek LPG pompa fiyatları "ekonomik" sınırlarını zorlamaktadır..sonuçta insanlar az bir miktar kar için araçlarına LPG taktırmazlar..bakalım görcez.

Katılıyorum lpg litre iyatı 2.95 olan bir şehirde lpg ile aracı binmek üzüyor insanı zaten fiyatlar bu şekilde artarsa büyük şehir harici lpg kullanan kalmaz
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

:D :D

Civic 1.6 ES ELEGANCE Otomatik VitesOtomatik Vites - BenzinListe Fiyatı : 57.900 TLFırsat Fiyatı : 54.000 TL

Mazda3 1.6 Sedan ImpressiveDüz Vites - DizelListe Fiyatı : 63.850 TLFırsat Fiyatı : 55.500 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 7 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...