Jump to content

Yetkili Servis mi ? Sanayi mi ?

Styric
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba, 93 model 2.0 626 GLX var 320 bin değerlerini geçti. Çok ciddi sorunları yok ama ön düzen gerçekten bitti artık. Vites geçişlerinde de problem var artık. Fren desen öyle. Gerçekten iyi bir bakım zamanı geldi. Ama yetkili servis mi sanaiyi mi * bunu merak ediyorum. Fiyat olarak bilgim yok. Sanayi de ki tanıdık fiyat pazarlığımız oluyor. Ama yinede bir yetkili servisden fiyat almayı düşünüyorum. Hiç birşey orjinal gibi olmuyor malasef.

Sıcak soğuk klimadada sorun var.  >:( Baya bir masrafım var bu aylarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle teknik işleri sanayi sonuçda daha pahalıya ve aracın orasını burasını kirleterek yapıyor, yetkili servise gitmek finalde daha ucuz ve temiz olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Styric kardeşim, bence, önce konyadaki mazda servisine bir uğra. İşçilik dahil sana  değişecek parçaları belirten  bir masraf çıkarsınlar. Bunun üzerine ortalama 3 bin lira daha koy. Abi açmışken  şunuda, bunu da değiştirelim derler. Bu sonucu clubumüzden okko rumuzlu, Muğla mazda bayii olan okan beye ileti gönder. Gerekli her türlü kolaylığı gösterecektir sanırım. Orjinal parça bulma konusunda en doğru bilgiyi  Okan kardeşimiz verecektir sana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön düzen mevzuusu biraz karışık. Servisten dudak uçuklatacak fiyatlar alabilirsiniz fakat adamlar haklı. Şu şekilde; ben geçen sene alt tablalarımı sıfır olarak değiştirmiştim. Bu sene tekrar değiştirdim çünkü geçen sene çin malı mal takmıştık bu sefer Türk Malı garantili tabla taktım. Ömrü 2-3 sene diye tahmin ediyorum. Bu araçların orijinal alt takımları düzgün kullanırsanız 10 seneye yakın gider tabiki fiyat olarak da hakkının karşılığıdır. Sanayide ise çin malı takarlar bir sene gider gitmez.

Şu şekilde bir şey önerebilirim. Eğer durumunuz müsaitse kesinlikle serviste yaptırın. Yok biraz da ucuz yollu olsun sonra gerisini hallederiz derseniz alt takımın demirlerinin değişmesine gerek yok. Sadece burçları değişebilir. Bu durumda dikkat edeceğiniz şey piyasadan kaliteli mal almak. Bunu da en iyi bu işi yapan kişi bilir. Usta olan usta hangi malı nereden ucuz alabileceğini, nereden aldığı malın problem çıkarmadığını nereden aldığı malın sıkıntılı olduğunu bilir. Bu şekilde en ucuz ve en sağlam şekilde alt takımlarınızı onarabilirsiniz.

Kolay gelsin.

iyi forumlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu konuda tek bir kelime diyecem servis. dışarıda beş para etmez uydur gaydır parçalara ödeyeceğin bütün tutarın boşa gideceğini unutma ;bence arabanın eskisi yenisi olmaz biniyomuyuz bu arabalar biniyoruz o halde paramızada kıyacaz kafamız rahat gönül rahatlıgıyla kullnacaz ; en azından ben öle yapıyorum orjinal yedek parça kullanır vede usta ellere teslim ederim sadece arabamı servise ;daha önce bu durumlardan bayağı bir başım ağrıdı vede bir sürü param boşa gitti hele üstüne; nerdeyse yapayım diye arabama zarar vereceklerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesajlar için gerçekten çok teşekkür ederim.

Bütcem şöyle 2000 Lira civarı. Birde lastik alacağım onada 600 lira falan ayırdım işte. Toplamda 2500 2700 arası birşeyler harcaya bilirim.

Arabadanda gerçekten çok anlamam. Babamı kaybettim yakın bir zamanda. Ondan kaldı bana. Bende tertemiz bakmak istiyorum. Baya bir önce 500 liralık bir masraf yapmıştım ama şu an pek iyi durumda değil.

Ön düzen baya kötü bir durumda. Gösterdiğimde bitmiş dedi usta. Tekerlerin olduğu yerin adını çok net hazırlamıyorum ama. Davlunmaz mıdır nedir onlarda kırıklar var paçalıklar öyle. Şöför tarafının cam kontrol düğmeleri öyle. Arka cam ısıtıcı öyle bozuk. Klima sıcak soğuk üflemiyor. Hava kanalları bozuk. Vites çok zor geçiyor bazen. Debriyaj desen sonuna kadar basarsan bile işlemiyor. İş çok valla :S param yeter mi yetkili servise bundan korkuyorum. Bu yıl adam edeceğim arabayı inşallah.  :dua:

Muğla mazda bayii olan okan beye de durumu bildireceğim gidince. Bakalım neler olacak. :) çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araban;  orjinal parça kullanır vede usta ellerde tamir ettirisen niye adam olmasın yıllarcada binersin en doğru karar bence bu; kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisle görüşün sanırım bu miktar yeterli gelecektir. Olmazsa hayati meseleleri serviste gerisini dışarıdan halledersiniz.(şanzuman, baskı-balata , alt takım gibi...)  mesela ön cam kontrol paneli çok pahalı bildiğim kadarıyla fakat dışarıdan çıkmaları da çok fazla piyasada orada temin de edilir. Servisle görüşüp sonuçları buraya yazarsanız daha ayrıntılı cevap verilebilir.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bildiğim kadarıyla o servisin isteğine bağlı olan bişey seninki bir tür ekspertiz durumu bir görüş istersen telefonla arayıp bakalım ne diyicekler.

bu sayfadan istediğin servise ulaşıp bilgi alabilirisin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan, o sayfadaki liste güncel değil. Konya'daki Yetkili Servis o listede yok ;

Yetkili Servis: Zeki Kaya

Bilgi için: Fuat Kaya

Adres: Musalla Bağları Mah. Elmalı Cad. Yapıcılar Önü No: 45 Selçuklu

Telefon: +90 (332) 235 99 00

Faks: +90 (332) 235 77 87

e-posta servis_zekikaya@mazda-tr.com

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mail attım ama yanlış anlamışlar sanırım farklı bir cevap geldi. Neyse gidip bir görüşeyim uygun zamanda. Bana yakınlar zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mail attım ama yanlış anlamışlar sanırım farklı bir cevap geldi. Neyse gidip bir görüşeyim uygun zamanda. Bana yakınlar zaten.

Gitmişken sitemizden de bahset :) Üye olsunlar, insanlar Konya'da bir bayi, servis olduğundan haberdar olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...