Jump to content

Devir saati zıplıyor

Guest bjkbjk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba.Geçenlerde sabah trafik lambalarında beklerken aracın rolantisi 2500 devrin üzerine çıktı.Ve yaklaşık 5 dakika hiç düşmedi.Sonra kendi kendine araç rolanti halindeyken devir saati nerdeyse dibe vuruyor araç stop edecek gibi oluyor,ardından 2500 lere kadar çıkıyor farların ve ,göstergelerinde de aynı oranda ışık şiddeti değişiyo.Durup duruken ne oldu anlamamadım.Bu olaylar olurken araç lpg de ve hararet normal ve en az 30 dakikadır normal bi şekilde çalışıyodu.Dha önce böyle bi durumla karşılaşan varmı acaba?? Araç 323 Familia..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Boğaz kelebeğini geçenlerde babam ile birlikte söküp temıziledik.Bu kadar kurum ve siyah katranı ilk defa gördüm doğrusu :). Yanlız aracın ilk kalkışlarda çekişi  belli derecede artmasına rağmen 5000 devirden sonra gaz yemiyor,sanki yakıt alamıyormuş gibi davranıyor motor.Oto sanayi epey bi uzak olduğu için gözüm kesmiyodu.Galiba bu sefer bize orası görünüyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok hocam aynı problem malasef benzidede var,babam ile birlikte kendi yöntemlerimizle uğraştık bulamadık:) Bu arada devir saati halen 3000 devirlere kadar çıkıp çıkıp iniyor,sanki araç can çekişir gibi oluyor:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba.Geçenlerde sabah trafik lambalarında beklerken aracın rolantisi 2500 devrin üzerine çıktı.Ve yaklaşık 5 dakika hiç düşmedi.Sonra kendi kendine araç rolanti halindeyken devir saati nerdeyse dibe vuruyor araç stop edecek gibi oluyor,ardından 2500 lere kadar çıkıyor farların ve ,göstergelerinde de aynı oranda ışık şiddeti değişiyo.Durup duruken ne oldu anlamamadım.Bu olaylar olurken araç lpg de ve hararet normal ve en az 30 dakikadır normal bi şekilde çalışıyodu.Dha önce böyle bi durumla karşılaşan varmı acaba?? Araç 323 Familia..

Bence rolanti motoruna(rölanti düzenleyici) baktırın sorun ondadır.Aynı sorun amcaoğlumun mzd 323 99 model)arabasında da oldu rölanti motoru değişecek dediler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boğaz kelebeğini geçenlerde babam ile birlikte söküp temıziledik.Bu kadar kurum ve siyah katranı ilk defa gördüm doğrusu :). Yanlız aracın ilk kalkışlarda çekişi  belli derecede artmasına rağmen 5000 devirden sonra gaz yemiyor,sanki yakıt alamıyormuş gibi davranıyor motor.Oto sanayi epey bi uzak olduğu için gözüm kesmiyodu.Galiba bu sefer bize orası görünüyor..

sizin boğaz kelebeği bozulmuş olabilir. temizlemeyle düzelmiyor , başıma geldi oradan biliyorum. rölanti motoru da boğaz kelebeği üzerinde zaten. imkanınız varsa parça deneyerek anlayabilirsiniz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar devir saatinin gezinme olayını çözdük bugün.Tamirci boğaz kelebeği üzerinde epey bi uğraştı,tornavida ile bi kaç ayar yaptı ve çok büyük oranda düzeldi.Şöyle diyebilirim ki rolanti halinde 800 devir ile neredeyse 3000 devir arasında sürekli gidip gelen devir saati şu an sadace 900 devir ile 1000 devir arasında çok az oynuyor.Onunda sebebinin hava akışmetre olduğunu söyledi tamirci.Vaktim kısıtlı olduğu için hava akışmetreye bakamadım.Ama bu haliyelede sıkıntı yaratmıyor bana.Arkadşlar hepinize yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...