Jump to content

Biridgestone Er300 Turanza/Michelin Primacy Hp.

SalihÇakmakçı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 3 yılı aşkın bir süredir aracımda olan lastikleri bu aralar değiştireceğim. Şu an kullandığım marka Brigestone ER300 Turanza. Daha önceki ve ondan önceki aracımda da aynı markayı kullandım.

Brigestone Turanza hakkında yazacak olursam ( yaklaşık 5 yıllık tecrübem) sağlamlık ve yol tutuşa dair hiç bir sıkıntım olmadı. Islak ve kuru zeminde bence on numara bir lastik. Olumsuz tarafı ise sert yapısı itibariyle konforsuz oluşu. Özellikle mıcırlı asfaltta yol sesini fazlaca hissediyorsunuz. Hatta şöyle söyliyim yoldaki mercimek büyüklüğünde bir taşın üzerinden geçseniz bile hissediyorsunuz. Tabi buna bir de bizim araçların sert süspansiyonu eklenince dayanılmaz bir hal alıyor.

Bu nedenle bu sefer daha yumuşak hamurlu bir şey alma düşüncesindeyim. İlk aklıma gelen Michelin Energy Saver idi ama ıslak zemindeki başarısızlığı her forumda dilden dile dolaşıyor.

Bugün lastikçiye gittim ve biraz görüş alış verişinde bulundum. bana önerdiği lastik Michelin Primacy Hp oldu. Hatta işi bir basamak ilerletti ve depodan bir adet Turanza ve bir adet Primacy getirdi ve beraberce her iki lastiği inceledik. Brigestone'nun sert yapısı hemen kendini belli ediyor. Özellikle yanaklar çok belirgin bir şekilde daha kalın ve sert.

Lastiğin üzerinden elimizle bastırıp sağa sola oynatmayı denediğinizde Brigestone oynuyor ama Michelin çok zor kımıldıyor.

Brigestone yerli üretim (Sabancının) Michelin'in üzerinde Made in Germany yazıyor (Bildiğim kadarıyla Fransız patentli)

Brigestone adet fiyatı 220 TL, Michelin Primacy 230 TL (Her ikisi de 2012 üretim)

Extra olarak Brigestone 1 yıl yol yardımı veriyor.

Benim izlenimlerim sonucunda kafam biraz karıştı. Yol sesi konusu olmasa bildiğim lastikten şaşmam ama Primacy'lerin yanakları da ülkemiz yol şartlarına hiç uygun değilmiş gibi geldi. Özellikle araç yüklü iken çukura düşme durumunda sanırım sonuç vahim.

Sonuç olarak bu iki lastikle ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Yorumlarınız çok önemli benim için. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bugün 205/55/R16/91V Michelin Primacy HP lastikleri aracıma taktırdım. Fiyat 1000 TL. 1 yıl da yol yardımı var.

İzlenimlere gelirsek; 4 yıllık sertleşmiş Turanzalardan sonra haliyle arabamı tanıyamadım. Yol sesi yarı yarıya azaldı desek abartmış olmayız herhalde. Konfor mükemmel oldu.  Yol tutuş zaten tahmin edeceğiniz üzre markanın hakkını veriyor. Çok sert manevra yaptım bir iki kere tepkiler mükemmel. Şimdilik izlenimlerim bunlar. Kısacası arabasının yol sesinden rahatsız olan ve konforlu bir sürüş isteyen arkadaşlara şiddetle tavsive ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...