Jump to content

Familia Ön Düzen Masrafı (1998)


Guest bjkbjk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Çukurlara girince ön düzenten gelen tıkırtılar ve anlamasız sesler iyice rahatsız etmeye başlamıştı beni.Bugün aracı yaptırdım.Forumda bazen masraf soran arkadaşlar oluyo.Yapılan değişiklikler ve fiyatı şöyle:

*2 adet rotill:50 tl

*2 adet rot başı:30 tl

*2 adet Z rot:30 tl

*2 adet aks körüğü:10 tl

*2 adet firen hortumu :35 tl(Bunlar bayağı deforme olmuş)

*2 adet terazi lastiği:10tl

*1 adet fren hidroliği:6 tl

*Çelik kelepçeler(hortumlar için): 5 tl

*3 lt tiner (buda temizlik için  :D )

*egzoz katalizör iptali:30 tl (egzoz ile birilite yeni katalizör  takımı falan 190 tl.Bu olayı araç muaynesine yakın yaptıracam.) iBüyük ihtimale araç muaynrden geçmeyecek katalizör iptali ile.

*Rot ve balans 30 tl

İşçilik 200tl.

Toplam:436 tl

*Bakım sonrası araçta tık ses gelmiyo

*Katalizör iptali acayip bi çekiş getirdi.2.viteste benim famila neredeyse 120km kadar çıkıyo.Çekiş mükemmel oldu.

*Biraz direksiyon sertleşti.Bu olayında parçaların yeni olmasından 1 hafta 10 gün içerinde düzeleceğini söylediler.Düzelmez ise getir bakalım dediler.

Umarım aracına ön düzen yaptıracak olan arkadaşlara biraz fikir verebilimişimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yeni yaptırdım ,verdiğiniz fiyatlar normal ,direksiyonun tepkiside normal, alışır ,fren balataları bozuk yola girince hafif ses yapıyor (hı-tech marka) uğraşsam onuda halledeceğimde zaman yok.

bir tüyo , viraj çubuğu lastiklerini iyi birşey bulamazsanız renault 9'un lastikleri bire bir oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz, güle güle kullanın. Nerede kime yaptırdınız acaba? Umarım ustanın işçilik ve de esnaflığından memnun kalmışsınızdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlar gerçekten çok güzel bende daha giremedim ön düzene ama en yakın zamanda girecegim merak ettigim yeni katalizör ve eksoz takımını nasıl 190 liraya veriyorlar bunların katalizörü o kadar ucuz mu daha önceki ford escort aracımın ki 450 liraydı sıfırı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla çift katalizör var ,tahminimce ortadakini iptal ettirdiniz ,muayenede sıkıntı olacağını sanmam ,ben ortadakini iptal ettirdim usta susturucu taktı ,düz boru olursa sorun oluyormuş. Manifoltta olanı iptal etmezler diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.Aracı yaptrıduğım usta Ankarada,Japon otocu değil ama adam işinin ehli doğrusu.

Eksoz fiyatının daha pahalı olabileceği söylenmiş.Bana 240 tl demişlerdi tek eksoz vs. değiştirisem.Ama diğer işlemlerle birlikte eksoza 190 tl dediler.Piyasayı araştırmadım oradan fiyat alınca.Muhtemelen Yetkili servisinde falan daha pahalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...