Jump to content

323 Hb Mercek ve Xenon Far (89-94)


By_HMTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar fotoğraftaki far modelini yapmaya çalışıyorum. Fikrinizi almak istedim. Farlar elimde. Merceklerde tamam. Tek gereken işçilik. Bitirince fotolarını koycam. Yalnız ben 4 değil iki tane koycam. Çünkü iki tane var  :) ikisinide deliklerini delip gelecek ay taktığımda mükemmel olcak. Hepinize yani yapacak arkadaşlara şimdiden kolay gelsin  :) Ha bu arada farların mercekleri angel olursa bmw gibi alımlı olacağına eminim. Ayrıca xenon far tedariği de yapabilirim arkadaşlar. Ben yurtdışından bi akrabam sayesinde getirttim çünkü para vermedim :) sizede makul fiyatlarla getirtebilirim. Dediğim gibi bitirdiğimde fotolarını koycam ve şimdiden kalbim güm güm atıyo çok heyecanlanıyorum. Süper olcak :)

3x9y8.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaklaşık 8 sene önce bende bu araçtan varken bunun aynısını yaptırmayı çok istemiştim o zamanlar ne internette bu kadar yaygın parça bulunuyordu nede bunu denizlide yapabilecek usta vardı ! mercek olarak sadece mercedes farlarından çıkma mercekler bulabilmiştim onunda fiyatı o zaman için yaklaşık 400-500 liraydı şu anın 1-2 milyar gibi bir rakamı yani :D angel olayına girmenizi kesinlikle tavsiye etmem artık angelin modası kalmadı hiç yapmayın derim bırakın doğan şahinciler yapsın onu :) umarım farların hidroliğini ayarlarken sorun yaşamazsınız tabi hala çalışıyor veya sabit yapmayı planlamıyorsanız ? merakla bekliyorum , benim hayallerimide gerçekleştirmiş olacaksınız çünkü :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

farlar açılıp kapanmayacakmı kardeş ,  eğer sabitleniyosa hiçbir anlamı yok aracın en gözde vede merak uyandıran özelliğini yok etmiş olursun benden söylemesi kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle arkadaşlar. Farlar sabitlenmeyecek. Sadece yarım açılıp kapanacak. Angel işine gelince de angel modası kalktı diyosunuz da hala 2011 avrupa araçlarda özellikle pahalı olan araçlarda (audi,bmw gibi) fabrika çıkışı bulunmakta. Üstelik satışlarda da aracın alımlı duruşunda da bence etkisi büyük. Göz aldanması modifiye değil midir? Far modifiyesi yapacaksak en iyi şekilde eksiksiz yapacağım. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım farların bu yarım açılıp kapanması durumu biraz zor mekanizması çalışmaz o durumda yani ya tam açılıcak yada sabit olacak ben kendi arabamınkini incelemiştim ne gibi bir uygulama yapıcaksınız bilmek isterim.:)

bu linkte modifiye edilmiş siyah  bir 323 var aynı farları kullanmış videoyu izlemeni önriyorum farları sabit duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Henüz hidrolik sistemini incelemedim ama mutlaka yapılabilir birşeydir. İmkansız diye bişey yoktur sadece zor vardır. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben çok inceledim , hidrolik 2 tane kolla birleşiyor bu kolların kısasını yaptırarak veya bu kolları kısaltarak istediğin çözümü alabilirsin :) ama sana tavsiye orjinal kolları bozmadan yeniden yaptır çünkü geri dönüşü olmayabilir ... umarım istediğin sonuca varırsın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

kolu falan bilmem. Motor zorlanınca duruyor. Tüm açılınca da aynı mantıkla durduruluyor motor. Sadece bi engel koymak gerek. Elinizle bile deneyebilirsiniz. Açılırken tutun bakın öyle kalıyo

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla tam bişey demek yanlış ama motoru zorladığında en kısa zamanda arızaya sebep verirsin gibi geliyo sonuçta belli bir basınca-yüksekliğe göre ayarlanmış olma ihtimali %90 , kolları kısaltmak daha mantıklı gibi ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazar günü açıp baktım kollarına. Hiçte abartılacak kadar zor değilmiş. Kolları kısaltmaktan ziyade vidalı parçaları ve yassı demirleri var. Deliğini az daha uç taraftan değilde ortaya doğru matkap yardımıyla delersek ve vidayı oraya atarsak kol boyu kısalmış olur. İstediği kadar açsın motor. Sonunda yine farlar tam açılmayıp kısık olacak  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en mantıklısı hakkatende kısa kol kullanmak , sonuçta far motoru gene tam yerinde durmuş olacak ama kol kısa olduğu için far yarı açık duracak  vede gene açılıp kapanacak.yanlız ben bişey soracam içine nasıl monte edeceksin daha doğrusu fotodaki şahıs nasıl yapmış acaba hem hangi aracın farlarını kullanmış ??? yaparken vede kullandığın parçaların fotolarını çekip bırakırsan çok iyi olur kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şu anda projeyi askıya aldım. TÜVTÜRK Sağolsun xenon farı tamamen yasakladı. Getirttiğim xenon kiti merceksiz olarak normal far yerine taktım. Uzun kısa işi iptal oldu. Uzunlar beyaz kısalar sarı yanıyor. Lakin ikiside uzun değil. Herhangi bir muayene falan olursa çevirme falan uzunlarım beyaz normalde sarı kullanıyorum diyebileceğim. Merceklerim de boşa gitmesin diye tampona lip taktırmayı düşünüyorum ufak araştırmalar yapıyorum fakat eksik bilgi sahibiyim. Acaba hangi lip uyar bu araca. Lip taktırdıktan sonra tamponlarda yeni nesil araçlar gibi sis far yerine kullancam mercekleri. Yoksa bir de bilen varsa buradan sesleniyorum sizlere otomatik far yükseklik ayarı cihazı satan yer var mı varsa fiyatı ne kadar. Yoksa xenon falan takamayacağız hiç bir zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra ...

Hocam benimde farları bi-xenon mercekli fara çevirme isteğim var. Sizin yapmış olduğunuz varmı örnek olarak.

Oguzhan bey bir kaç bitmiş çalışmamdan kareler ekliyorum.

Bitmiş halleri.

4-1_zps98219d82.jpg

2 renkli angel tasarımlı bi-xenon mercekli Focus 2 farı.

Bu araç Karabük oto modifiye yarışmasında birincilik alan bir araçtır.

18.jpg

16.jpg

9.jpg

İçi tamamen karartılmış Bi-xenon mercekli far çalışmam.

1.jpg

Honda motor'a yaptıgım çalışma.

12.jpg

Focus F1 Bi-xenon ve angel tam anlamıyla gündüz farlı olarak yaptıgım bir çalışma.

6_zps1df91ff0.jpg

Ford Fusion için 2 renkli angel halkalı Bi-xenon mercekli çalışmam.

asl2969950x629.jpg

asl2966950x629.jpg

Benim ilk aracım olan 96 Mondeo mercekli far çalışmam.

DSC04034_zps4dfeeaf1.jpg

Mondeo Mk3 için yaptıgım bir çalışma.

OboAZvH_zps0413ca64.jpg

mondi13_zpsdd85ea81.jpg

Biraz uzun oldu galiba kusuruma bakmayın.Şu anki aracım olan 323f için Mercekli far çalışmam için ön çalışmam hazır.Malzeme tederiğinden sonra bittiğinde detaylı paylaşımda bulunacağım.Şu anki tasarımım Bi-xenon mercekli ve uzun hüzmeside ayrıca yanında olacak şekilde bir tasarım fakat işin içine girince neler değişir şu an fikrim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323F için olanı bilmiyorum da 323 HB için yapabilir misiniz? Yapabilirseniz ben istiyorum. İki tane koyulamaz içine diye biliyorum çünkü alan çok küçük. Lakin yaptığınız çalışmalar gerçekten çok güzel. Bir şeyler yapabiliyorsunuz ne mutlu size. Umarım daha güzel şeyler yapabilirsiniz. Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda hb model.Malzeme ve iyi bir projelendirme olduktan sonra olmayacak bişi yok.Tabiki maliyette önemli :)

Linea Bi-xenon mercek ve angel halka çalışmam.

36.jpg

18.jpg

Opel Astra Bi-xenon mercek çalışmam.

30.jpg

44.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...