Jump to content

Mazda 323 HB Arabam Çok Yakıyor

rauf_savas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam arkadaşlar 92 323 hb arabam aşırı yakıt yakıyor kaç ustaya gösterdiysem çözüm bulamadım karbüratör hava hortum bağlantılarında sorun olduğunu söyleyenler oldu bende sedan olan bi 323 ün bağlantılarına baktım benim ki ile onun bağlantıları arasında çok farklar vardı bu model bi aracı olan bi arkadaşdan rica ediyorum karbüratörün bağlantılarını içine alacak şekilde detaylı resimlerini benimle paylaşırsanız sevinirim resimleri direk mail olarakta gönderebilirseniz sevinir şimdiden ilgilenen arkadaşlara saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hoş geldiniz.iletinize bakılırsa neden çok yaktığı belli.[mazda ayağım hep gazda] arada bi ayağınızı gazdan kaldırırsanız sorunun çözüleceği kanaatindeyim :) şaka bi yana inşallah sorununuza çare bulursunuz iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızın yakıtı Benzinmi ? Lpg'mi ?. Kaç bin Km'de. En son ne zaman bakım yapıldı yada yapılmış. Yakıtı ilgilendirecek parçalar en son ne zaman değişmiş ?. Çok yakıyor derken neye göre çok yakıyor ?. Rakam telafuz etmemişsiniz 100 Km'de şu kadar Litre gibi mesala. Yada bir depo ile şehir içi (Deponuz kaç litre alıyor) kaç km yapabiliyorsunuz ?. Şehir içi şehirler arası karma hiç bir done vermemişsiniz.

Daha 4 aylık Mazda kullanıcıymışsınız, rakam sarfiyatı belirtmediğiniz için belkide aracınız normal yakıt tüketiyor. Ama sizin beklentinizin üstünde ise hayal kırıklığı yaratmış olabilir.

Sağlıklı hızlı ve pratik cevaplar almak istiyorsanız, konu başlığınızın açıklamasında yer alan bilgiler önemli. Sorunuzu da doğru ve eksiksiz yazdığınız taktirde forumdaki üstadlarımızdan tatminkar cevaplar alabilirsiniz.

Birde aynı gün cevap beklemeniz yersiz, malum üylerin iş,okul ve özel hayatları var. Fırsat bulduklarında foruma girip göz atıp cevaplar yazılabiliyor.

İyi günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım hem benzin hemde lpg li araba 202000 km de lpg de sehir içi 50 krş, benzinde 85 krş yakıyor motor yeni yapılı yapılalı 20000 km oldu bir çok mazda kullanıcısıyla konuştuğum ve yaptığım kıyaslamaya göre fazla yakıt tüketiyo bu arada karbüratrör yeni değişti dağişimden öncede aynı tüketim vardı değişim yapıldı ama hiç birşey fark etmedi. 30 liralık lpg alıyorum 60 - 62 km yol gidiyo şehir içi. Umarım yardımcı olacaktır açıklamam. Şimdiden teşekükler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş ben bu konuda şöle sölim öncelikle bu problemin bir çok sebebi olabilir daha önce bu konuda bayağı bir yorumlar olan konular mazda 323 başlığı altında forumda mevcuttur bakarsanız tüm önerileri görebilrisiniz. ben kısaca gene değinicem.

öncelikle karbüratörle lpg nin pekte bir alakasi yoktur sadece boğaz kelebeği kısmı lpg ile alakalıdır yani siz lpg ye gerçiğiniz anda bir şekilde karbüratör devre dışı olur.

benzinde daha fazla takmasının sebebi lpg mikserinin takılı olmasından vede mikserin boğazının dar olmasından dolayı benzinde motor istediği kadar hava alamaz vede çok yakıt yakar benzinde deneyecekseniz mikseri söküp hava filtresini direk monte edip denemelisiniz.

fazla yakıtın sebepleri;

1- araçın motoru yapılırken sente kaçığı olmuş olabilir. trigerin oradan. sübap ayarı gerekir vede bizim araçlarımıza en uygun sübap ayarı motor sıcakken hem emmeler hemde egsozlar 30 filer olmalı

2- aracın ateşleme sistemi problemli olabilir. buji, buji kabloları,distribütör vede tevzi makarası temiz vede oksitsiz olamlı. bujilerin sıkı olduğundan emin olun buji NGK BKR5E olmalı. ki kataliltik konvertör yok ise.

3- motor problemsiz olmalı ; zaten yeni yapıldı demişsiniz.

4- hava filtresi temiz olmalı

5- karbüratörün tüm bağlantı noktaları kontrol edilmeli vede hava almamalı

6- lpg mikseri karbüratöre sıvı conta ile mont edilmeli hava filtreside gene bu şekilde hava kaçırmyacak şekilde monte edilmelidir.

diyeceklerim bunlar geçmiş olsun.

yakıt tüketim değerlerinin nasıl deneneceğini vede araçlarımızın yakıt tüketim durumlarını tüketim bölümünde yazmışız oradan bakabilirsin karşılaştırabillrisin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan hızır gibi yetiştin vallahi :). Rauf adına önce ben teşekkür ediyorum. Vallahi üşenmeden erinmeden bilgilerini,deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşan, forumdaki nadir insanlardan birisisin.

Emeklerine sağlık arkadaşım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saolasın kardeş, burada bende sizin gibi değerli arkadaşlardan ne kadar önemli bilgiler edindim vede bilgim dahilinde yardımcı olabilmekten mutuluk duyarım,  saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım hem benzin hemde lpg li araba 202000 km de lpg de sehir içi 50 krş, benzinde 85 krş yakıyor motor yeni yapılı yapılalı 20000 km oldu bir çok mazda kullanıcısıyla konuştuğum ve yaptığım kıyaslamaya göre fazla yakıt tüketiyo bu arada karbüratrör yeni değişti dağişimden öncede aynı tüketim vardı değişim yapıldı ama hiç birşey fark etmedi. 30 liralık lpg alıyorum 60 - 62 km yol gidiyo şehir içi. Umarım yardımcı olacaktır açıklamam. Şimdiden teşekükler.

Verdiğin rakamların bırak doğruluğunu yanından bile geçiyorsa tüketim değerleri çok çok fena...

Sen öncelikle aracını emanet edebileceğin iyi bir servis/usta araştır, herkese sorununu açarak aracını deneme tahtasına çevirme...

Çünki; her kafadan ayrı bir ses çıkar kafanı ve aracını iyice karıştırırlar.

Kolay gele...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm NoooFearrrr kardeş açıklamaların için sağol yarı motorcuya  gidecektim söylediklerini motorcuuyla paylaşırım gerekenlere bakar her şey için teşekkür emeğine sağlık allah razı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

hocam o arabadan hayır gelmez demekle birlikte ben sana sorunu söleyim arabanızın orjınal olmadıgı anlasılıyor o yüzde motordan tutunda o araçın egzoz sistemininde tamamen yanlış oldugunu düşünüyorum çünki herşey yolunda olupta mazda gibi tasarruflu bi araç çok yakıyorsa ustalar fabrikanın aksine bir işlem yapmışlardır. size tavsiyem aynı modelin egzoz sistemine bakıp aynısını yaptırmanız delik kaçak vs vs olmaması lazım ve bu işlemlerden sonra hem benzin hemde tüp ayarı yaptırılması lazım.... + benım 1990 model mazda otomatik oldugu halde 30 krş yakıor senınkınde çok büyük bir hata var ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Sevgili mazda sever kardeşlerim aracimda ciddi bir çok yakma sorunu yaşıyorum gaz litre fiyatı 2.29 ken şehir icinde 30 tl ile yaklaşık 95 km gidebiliyorum şehir dışında ise ortalama km ye 25 kuruş civarında yakıyo lpg ciye götürdüm ayar yaptırdım ama çözemedim sizce nasıl dusurebilirim yakıtı bu arada usta karbiratör hava alıyor demişti bu aracın çok yakmasına sebeb olurmu sizce yardımcı olursanız çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/topic/14479-mazda-323-89-94-16-karb%C3%BCrat%C3%B6rl%C3%BC-d%C3%BCz-ve-oto-vites-%C3%B6nemli-bilgiler/

Bu linkte gerekenler var , bahsettiğiniz üzere hava alma çok yakmaya sebeptir, genelde gaz kelebek mili boşluk yapar zamanla ve hava alabilir, linkte yazdığım yerlerden de  hava alabilir, gerekli düzenlemeleri yapmalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili mazda sever kardeşlerim aracimda ciddi bir çok yakma sorunu yaşıyorum gaz litre fiyatı 2.29 ken şehir icinde 30 tl ile yaklaşık 95 km gidebiliyorum şehir dışında ise ortalama km ye 25 kuruş civarında yakıyo lpg ciye götürdüm ayar yaptırdım ama çözemedim sizce nasıl dusurebilirim yakıtı bu arada usta karbiratör hava alıyor demişti bu aracın çok yakmasına sebeb olurmu sizce yardımcı olursanız çok sevinirim

Karbiratörün hava alması kesinlikle çok yakmasına sebebdir. Karbiratör detaylı temizlik yaptırıp tamirine bakın derim ben...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...