Jump to content

Sabit hızla uzun süre gitmek

tirexxerit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazdanın el kitabını okurken şu ifadeye rastladım: "Yavaş ya da hızlı uzunca süre tek bir sabit hızla gitmeyin" bunu uzun yolculuklarda yapıyorum aslında yol düzgünse uzunca süre bazen hızımı sabit tutuyordum. Bunun motora bir zararı mı var? Burada gerçi uzunca süreden kasıt ne kadar bilemiyorum ama bu ifadenin ardında yatan gerçeği teknik olarak açıklayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'de zaten, uzun süre aynı hızda gitmek  mümkün değil. Onu bırakın ben 6.vitesin yerini unutuyorum, muhtemelen örümcek ağı filan oluyordur 6.vites :)

Çeviride bir sıkıntı olabilirmi klavuzda ? pek mantıklı gelmiyor çünkü. Sonra uzun süreli derken nasıl bir zaman ve süre dilimi mesala.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanılmıyorsam bu ifade aracın ilk 1000 km.si için geçerli, yani rodaj döneminde motorun rahat açılması için, daha sonrası için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, öyle olsa hız sabitleyicilerin bir anlamı kalmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanılmıyorsam bu ifade aracın ilk 1000 km.si için geçerli, yani rodaj döneminde motorun rahat açılması için, daha sonrası için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, öyle olsa hız sabitleyicilerin bir anlamı kalmaz...

Aha o zaman daha dikkatli okuyayım dikkat edilmesi gereken konular kısmında görmüştüm. Bütün el kitabını okuyup bitirmeden yorum yapmayayım o zaman:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...