Jump to content

91 Model Mazda 626 Klima Sorunu

aretias
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar arabamım klimasının soğutmasından memnunum. Sorun yaklaşık 1 saat çalıştıktan sonra klima üflememeye başlıyor. 15-20 dakika dinlendirince tekrar üflemeye başlıyor. Klima çalışıyor, fan gürültü seside geliyor  ama fan üflemiyor. Bu durumun nedeni nedir? Düzeltilebilecek bir sorunmudur yoksa fabrikadan cıkış şekli böylemidir. Yardım ederseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu tam anlayamadım...

8:)

Belirli bir süre sonra kabin içindeki fanlar mı üflemiyor yoksa klima mı soğuk vermiyor??

Kabin içindeki fanlar üflemeyi kesiyorsa bu durum klima motoru için büyük sıkıntı olur sakın böyle çalıştırma...

:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arabayı aldıgımdan beri olan bir sorun. 1 saat boyunca klima süper çalışıyor. Sonrasında peteklerden hava akışı kesiliyor. Ama pervane gürültüsü ugultusu artmış şekilde devam ediyor nitekim üfleme kesilmiş oluyor. Klimayı kapatıyorum. Fan yine de üflemiyor klimadan bagımsız olarak. 15 dakika dinleniyor. Sonra tekrar calışmaya baslıyor. bu 1 saatin üzerinde klimayı çalıştırdıgım zamanlarda ve uzun yolda oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arabayı aldıgımdan beri olan bir sorun. 1 saat boyunca klima süper çalışıyor. Sonrasında peteklerden hava akışı kesiliyor. Ama pervane gürültüsü ugultusu artmış şekilde devam ediyor nitekim üfleme kesilmiş oluyor. Klimayı kapatıyorum. Fan yine de üflemiyor klimadan bagımsız olarak. 15 dakika dinleniyor. Sonra tekrar calışmaya baslıyor. bu 1 saatin üzerinde klimayı çalıştırdıgım zamanlarda ve uzun yolda oluyor.

Ya ben anlayamadım ya da sen beni aydınlatamadın...

:P

1-Klima motoru ve içerideki fanlar 1 saat boyunca tıkır tıkır çalışıyor. İçerisi kutup havası tadında...

;D

2-Bir saat sonunda klima motoru soğuk hava göndermiyor, içerideki fanlar üflemeye devam ediyor. Sana gelen hava sıcak oluyor doğal olarak...

3-Bir saat sonunda klima motoru soğuk hava göndermiyor, içerideki fanlar üflemiyor.

4-Bir saat sonunda klima soğuk hava gönderiyor, içerideki fanlar üflemiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4. numara. Klima calısıyor. Soguk hava yolluyor. İçerideki fan ugulduyor ama hava üflemiyor.

Elektriksel bir sorun diycem ama uğultu var diyosun, diğer taraftan bir saat civarında çalışma sebebi ne?

Bence klima kendisini boşa çıkartarak kendini dinlendiriyor olmasın... Bazen benimkinin de devreden çıktığını hissediyorum, bir süre soğuk üflemiyor fakat bu arada tüm sistem çalışıyor...

İyi bir elektrikçiye göster derim... Özellikle Bosch cihaza bağlayan bir elektrikçi bulursan sorununu şıp diye çözer.

Tecrübeyle sabit.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşımın 2005 golf ü vardı... oda soğuk hava göndermiyordu... biz acaba gazı mı yok dedik ama ara ara soğuk - sıcak hava gönderiyordu klimacı kompresör bozuk değişecek dedi klima içindeki basınç devamlılık arz etmiyormuş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşımın 2005 golf ü vardı... oda soğuk hava göndermiyordu... biz acaba gazı mı yok dedik ama ara ara soğuk - sıcak hava gönderiyordu klimacı kompresör bozuk değişecek dedi klima içindeki basınç devamlılık arz etmiyormuş...

Benim de nadiren olsa soğuk üflemeyi kesiyor, bu sebeple olabilir... Gerçi ben makina ile test yaptırmıştım, kompesör ve borularda hiç bir sorun tespit edilmemişti.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klimayı açmadan sadece fanı 1 saat çalıştırınca aynı problem var mı?

Bence; iç tarafta herhangi bir sorun yok, klima çalışıp içeri hava iletimi olmadığında belirli bir süre sonra klima motoru yanıyor... Başıma gelmesine ramak kalmıştı, usta elektrikçim sayesinde 500-600 tl masrafa girmekten kurtulmuştum...

Sorunun temel kaynağı; klima motoruyla ilgili...

Bence; iyi bir elektrik ustası bu sorunu çözecektir.

;)

Bir de önemli not.

KLİMA GAZININ VE MOTORUNUN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN KIŞIN HAFTADA BİR KLİMANIN ÇALIŞTIRILMASI GEREKİYOR...

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda servisinde daha Önceki lantisim için klimanın uzun ömürlü olmasını istiyorsan vites boştayken klimayı çalıştır yoksa normal viteste giderken birden kompresöre yük biniyor demişlerdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda servisinde daha Önceki lantisim için klimanın uzun ömürlü olmasını istiyorsan vites boştayken klimayı çalıştır yoksa normal viteste giderken birden kompresöre yük biniyor demişlerdi...

Klima motoru için bu durum; hızla giden attan inerek koşmaya çalışmak gibi bir şey oluyor...

;D

Buna ben çok dikkat ederim, yolda gidiyorsam eğer, vitesi boşa alarak klima butonuna basarım... Ya da en düşük viteslere denk getirmeye çalışırım...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence aracın sadece normal kalorifer fanı bozuk hatta onun da kömürleri bitmek üzere olabilir o zaman bi süre çalışır sonra sonra garip sesler çıkarıp susar.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klimayı kapatıp normal kaloriferi acmaya çalıştığımda da fan üflemiyor. Elektrikci kontrol etti ve üfleme gayet normal dedi. Klima kapaliyken 1 saat aralıksız hiç çalıştırmadım. Herkese teşekkürler. Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klimayı kapatıp normal kaloriferi acmaya çalıştığımda da fan üflemiyor. Elektrikci kontrol etti ve üfleme gayet normal dedi. Klima kapaliyken 1 saat aralıksız hiç çalıştırmadım. Herkese teşekkürler. Selamlar.

Siz fan üflemiyor diyorsunuz, elektrikçi üflemenin normal olduğunu söylemiş... Ben tekrar söylüyorum sorun klima motorunuzda, yoksa şimdiye kadar yanmıştı... Şimdi de SOS veriyor sizden yardım istiyor olabilir...

:'(

Bence aracın sadece normal kalorifer fanı bozuk hatta onun da kömürleri bitmek üzere olabilir o zaman bi süre çalışır sonra sonra garip sesler çıkarıp susar.

iyi forumlar...

Bu da ihtimaller dahilinde ama üfleme normal denilmiş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç elektrikçinin yanında 1 saat kalorifer fanını çalıştırdınız mı? bence sorun dediğim gibi kalorifer fanında tavsiyem sistem çalışmıyorken hata ortaya çıkmışken elektrikçiye göstermeniz. çalışan bir sisteme kimse arızalı diyemez hata ortaya çıktığında nerede olduğu bilinir.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Başı sıkıştığında soluğu buralarda alıp, olumlu ya da olumsuz bir sonuca varıldığında ise arkasına bakmadan kaçanlar yüzünden mesaj sayıları ile üyelik süresi doğru orantılı olmayan üyelere artık cevap vermek istemiyorum...

Örnekte olduğu gibi.

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı durum bende de var. Tam olarak üfleme kesmesi ve ses artması.

Klimanız büyük ihtimalle sağlam merak etmeyin eğer benimkiyle aynıysa durumunuz.

Bunu torpidoyu açıp içinin soğuk olduğunu kontrol ederek anlayabilirsiniz.

1 saat sonra üflemeyi kesmesi klimanın arızalı olmasından değil, yönlendirici kapakların sarsıntıdan yer değiştirmesinden olduğunu düşünüyorum, fan motoru da gayet çalışıyor, kapak kapandığı için ses artıyor çünkü borulara veremiyor, hava çarptığı için ses artıyor.

Ben klimayı kapatıyorum, yönlendirme düğmesini birkaç kez sağa sola çeviriyorum, sonra tekrar açıyorum sorun çözülüyor. Tabi geçici bi çözüm, bir daha tümsekten geçene kadar.

Üflemeyi kesince, klima kapalı olduğunda da fan üflemesi kesiliyor. Parça yorgunluğu ile alakalı sanırım bizim durum. Moralimi bozuyor ama askerde olduğumdan dolayı şu an pek vaktim yok. Eğer tamir edersem buraya yazarım, siz benden önce tamir ederseniz detayları siz de yazın :).

Merak ettiğim şu; bunun tamiri için göğüslüğün tamamen sökülmesi mi lazım, yoksa torpido ve orta konsolun sökülmesi yeterli mi.

Eğer göğüslük sökülürse kalorifer peteklerine de işlem yaptırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...