Jump to content

91 Model Mazda 626 Klima Sorunu

aretias
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben kışa doğru kalorifer peteklerini temizletmeyi düşünüyorum, iyi bir elektrikçim var... Birlikte sabah başlarsak heralde öğleye işi bitirmiş oluruz... Ancak şu var; kışa doğru ön konsolu sökmeden kalorifer peteğini temizleyecek cihaz getirteceğini söylemişti, bunu getirtirse, sadece giriş çıkış borularına bu cihazı bağlayarak sorunu çözebiliyormuşuz...

Yapacak olursam bilgi veririm, belki fotoğraf da koyabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun ile karşılaşan bir arkadaşımın arabasını servise getirdiğimizde klima motorunda bir valf olduğu bu valfin düzgün çalışmadığı için bu arızanın baş gösterdiğini söylemişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun ile karşılaşan bir arkadaşımın arabasını servise getirdiğimizde klima motorunda bir valf olduğu bu valfin düzgün çalışmadığı için bu arızanın baş gösterdiğini söylemişti.

bizim kasalarda manuel, valf yok. bisiklet fren teli gibi bi tel ile dişliler var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merabalar arkadaşım ben bursa alko otomativ sorunun kılıma kompürasörde cünkü bu modellere sallangoz tip denir sarsıntılı calışır hata onda görünüyor iyi bir kılıma ustasına baktır iyi günler telden yardımcı olurum

0532 508  :fiuw:74 14                                  :fiuw: :

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu benim ikinci klimam. İlk klimaya yeni tip gaz koymuştuk ve 1 gün sonrasında klima bozulmutu. Sonra ikinci kimayı aldım. SIfıra yakındı. Sogutması mükemmel. Fakat 2. side aynı şekilde 1 saat sonra susuyor. Bana mantıklı gelen fan moturunun kömürünün bitmesi. Ama miskinn arkadaşımızın dediği gibi bir olay  da olabilir. Fakat yönlendirici kapaklar tam olarak nedir anlayamadım. Bu yaz geçti artık. Herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu benim ikinci klimam. İlk klimaya yeni tip gaz koymuştuk ve 1 gün sonrasında klima bozulmutu. Sonra ikinci kimayı aldım. SIfıra yakındı. Sogutması mükemmel. Fakat 2. side aynı şekilde 1 saat sonra susuyor. Bana mantıklı gelen fan moturunun kömürünün bitmesi. Ama miskinn arkadaşımızın dediği gibi bir olay  da olabilir. Fakat yönlendirici kapaklar tam olarak nedir anlayamadım. Bu yaz geçti artık. Herkese teşekkürler.

dediğimi kontrol ettiniz mi? 1 saat sonra sustuğunda, klimayı kapatın normal fan da gelmiyor. 1-2-3-4 arttırıyorum ses geliyor göğüslüğün içinden ama üflemiyor. ben göğüslüğün altını söktüğümden anlattığım kısım gözümün önünde ama size tarif edebilseydim keşke. fotoğrafını bulmaya çalışayım internetten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bana cok mantıklı geldi dediğiniz. Bir ara orta konsoldaki kalorifer yönlendirme düğmesini oynadııgım zaman düzeldiğini hatırlıyorum. havalar sogudugu için artık kullanmıyorum kimayı. Ama fotoları eklerseniz sevinirim. Artı bu arabayla paylasilabilecek cok tecrübem oldu. Her konuda mesajlarınızı bekliyorum. Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben kışa doğru kalorifer peteklerini temizletmeyi düşünüyorum, iyi bir elektrikçim var... Birlikte sabah başlarsak heralde öğleye işi bitirmiş oluruz... Ancak şu var; kışa doğru ön konsolu sökmeden kalorifer peteğini temizleyecek cihaz getirteceğini söylemişti, bunu getirtirse, sadece giriş çıkış borularına bu cihazı bağlayarak sorunu çözebiliyormuşuz...

Yapacak olursam bilgi veririm, belki fotoğraf da koyabilirim.

bunun sonucu ne oldu? meraktan ölüyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...

Kocaeli'den Aydın'a göçtüğüm için sonuca etki edecek bir ihtimal kalmadı maalesef...

8:)

http://www.mazdaclubtr.com/29817/kalorifer-petegi-temizligi/msg487389/topicseen/#new

Ama burada sonuca ulaşan ve paylaşanarkadaş var. Teşekkürler...

Aynı linke bir daha tıklayın :), ben de sonuca ulaştım. Darısı başınıza.

Bu arada askerden döndüm. Buralardayım artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı linke bir daha tıklayın :), ben de sonuca ulaştım. Darısı başınıza.

Bu arada askerden döndüm. Buralardayım artık.

Tecrübelerini ve en çok seni özlemiştik zaten, hadi geçmiş olsun... Sağlıcakla :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoşbulduk :). Konu klimadan uzaklaşığ terhis kutlamasına dönecek bu gidişle :).

Bir adım daha ileri giderek;

Aydın-İzmir-Manisa buluşmasına ilham kaynağı da olabilir... Olsun !!

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir adım daha ileri giderek;

Aydın-İzmir-Manisa buluşmasına ilham kaynağı da olabilir... Olsun !!

:)

O zaman şöyle yapıyoruz, beklettiğimiz bakımlar için paramızı, zamanımızı ayıralım. 25 senelik mazda servisinin önünde buluşalım, arabalarımız yapılırken biz de yer içeriz :). Ertesi gün arabanın yapılan kısmını hatırladığımızda o gün izmirdeydik deriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman şöyle yapıyoruz, beklettiğimiz bakımlar için paramızı, zamanımızı ayıralım. 25 senelik mazda servisinin önünde buluşalım, arabalarımız yapılırken biz de yer içeriz :). Ertesi gün arabanın yapılan kısmını hatırladığımızda o gün izmirdeydik deriz.

Mazda zırt pırt arıza çıkartan bir araç olmadığı için herkesin arızasını beklersek o serviste zor buluşuruz, ama fikir harika...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Merhaba Arkadaşlar. benim kalorifer fanımda maalesef 2 gün önce çalışmamaya başladı. dün akşam söküp bağlantılarına sigortalarına filan baktım ama bir anormallik görünmüyordu. konuyu okuyunca kömürler aklıma geldi. belki kömürlerden olabilir. akşam sistemden bağımsız bir hatla 12 volt vereyim bakalım çalışacakmı eğer çalışmazsa en azından sorunun fan motorundan olduğu kesinleşir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün akşam tekrardan kontrol ettiğimde sigorta kaynaklandığını gördüm. yeni sigorta ile çalışmaya başladı. ama farklı sorunlar mevcut. en önemlisi sağ taraf dünkü yağmurdan sonra su içinde kalmış. bir de dün akşam işten eve giderken konsoldan kablo yanığı kokusu gelmeye başladı. bende bu sorunları çözmek için orta konsolu ve sağ ayak kısmındaki kalorifer fanını ve ve onun bağlı olduğu kutuyu komple söktüm. öncelikle kablo yanığı dediğim koku kablo yanığından değilmiş. orta konsol aydınlatmalarının ampülü yerinden çıkmış ve plastiğe değerek plastiği eritmeye başlamış. buna sevindim açıkçası. ayrıca sağ tarafa giren su da kalorifer sisteminin dış hava alma yerinin kenarlarından geliyor. öncelikle sileceklerin oradaki ızgaraları söküp içeride birikmiş pislikleri ve çamurları temizledim. bayağı birşey çıktı. daha sonra ise fanı ve kutusunu eve çıkarıp güzelce temizledim. bu akşamda dış hava alma yerinin kenarlarına çekomastik sürüp kurumasını bekleyeceğim. yapım işlemlerinen fotolarını çekiyorum ayrı bir konu açıp yükleyeceğim. özellikle konsol ve klima bölümünü sökeceklere faydası olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu sahibi ve Sizin gibi üyelerin aramızda olması beni sevindiriyor... Sorunlu olduğunuzdan değil yanlış anlaşılmasın... Sorunları kendi gayretleriniz ile çözdüğünüzden...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. eğer bir sorunu kendim çözebileceksem kesinlikle ustaya gitmem. en güzel iş kendi yaptığın iştir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...