Jump to content

91 Model Mazda 626 Klima Sorunu

aretias
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar arabamin klimasi az sogutugu icin klimaciya gittim icinde gaz olmadığını ve bu yüzden sogutmadigini söyledi gaz ve yag basmamiz lazim dediler olur dedim içindeki eski gazi ve yağı vakumlayip temizlediler sonra kaçak kontrolü yapildi ufak bir kacak vardı onu hal ettiler daha sonra gaz ve yarim çay bardaği kadar yag bastılar gaz basma sırasında motoru çalıştırıp klimayi açtık ilk başta klima boruları buz gibi soğudu terlemeye başladı sonra baktik ki yavas yavas ısınıyor ve borular hiç sogumadigi halde normal olarak arabanin içinde soguk hava üfleme olmadi cok az bir soğuk ilik denecek şekilde bir hava üflüyordu usta boşuna uğraşıyoruz dedi bu klima Soğutmaz falan dedi öyle bıraktı 50 tl de para aldı simdi bu klima neden Soğutmaz fanida eskisi gibi güçlü uflemiyor ic petegini falan temizlesem birsey fark eder mi yardimlarinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğuk hava geçiş kanalları bozulmuşta olabilir. Klimayı açtıktan sonra vücut kısmına değilde ayak kısmına yönlendirip birde alt hava çıkış kısmını kontrol et. Kanallar havayı alt kısma yönlendirecek şekilde takılı kalmış olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@kaangormek Klima kompresoru arzaliysa tamiri yapilir mi?

@iskambil77 hava akımı soguk gelse ayak kisminida soğutur ama soguk gelmiyor ayrıca dediginiz gibi bir sızıntı yok hava akimi sadece göğüs kismina veriyor ama sadcee fan calisiyor gibi ilik veriyor klima açık halde sanirim saglam bir klima ustasi bulup göstermek lazim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustanın kide iyiymiş ha , gazı bas parayı al başka sorun çıkınca bu olmaz de bırak kalsın. :D kendisi niye tamir etmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamirci olmayan bir ustaya denk geldik hocam yaw adam sadece arac klimlarina yag ve gaz basiyomus onu anladım ama benim bu klima sorununu cozmem lazım iç taraftaki petegi temizlesem birsey fayda etmez mi en az hava basıncı yukselemz mi cunku fanin verdigi hava cok zayif

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iç kısımdaki peteği sökmek için sistemde gaz olmaması lazım. yada mevcut gazın makinayla çekilmesi lazım. benim araçtaki termostat arızalandığı zaman o kısmı söküp temizlemiştim. yalnız borular soğuk olmuyorsa ve gaz kaçağı yoksa kompresörde sıkıntı vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orijinali salyangoz tipi r12 dır. Benim aracında sistem r134 e çevrilmişti. Bunun için kompresör ve bir iki parca değişiyor. R12sisteme r 134 basarsanız kompresoru bozar ya da sogutmaz. Hangi gaz olduğu klima kompresörün un üzerinde yazar. Yazmasa bile seri numarasından bulunabilir. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Klima sorununa son bir katkıda bulunacağim. Yaklasık 45 dakika sonra klima fan çalıştığı halde üflememeye başlıyor. Yani Klima açıkken vantilatör çalışıyor ama hava üflemiyor.  Klimayı OFF konumuna aldığımda fan yavas yavas üflemeye başlıyor. Kısaca klimanın çalışmasından yaklaşık 45 dakika sonra klima hava akışını bloke ediyor. Havayı geri mi emiyor?  Bir nevi havayı bloke ediyor. Çünkü fan uğultulu bir şekilde çalışıyor ama ortada hava yok. İlginç bir durum:) Demekki yapısı böyle. Çünkü eski kompresörum de bu şekilde idi. Arkadaşlar klimalı  mazda 626 60-91'i olup uzun yolda benim klimam hiç durmadan soğutuyor diyen var mı?:) Selamlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...