Jump to content

Mazda 3 Egzoz Aşırı Isınması

Ilgaz-p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2006 model mazda 3 lpg aracımın egzozu aşırı ısınyor ve aracın altından geçtiği kısımlar aracı 1 ila 1.5 saat arası yol gittiğimde ateş gibi oluyor arka koltuğun alt kısmına el değmiyor o derece. Sorunu çözemedm gitti egzoz tıkandı diyen oldu egzoz tıkansa aracın gitmemesi lazım. Sizce sorun nedir katalizör mü tıkandı acaba. aşırı bir şekilde ısınma mevcüt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Havaların mevsim normallerinin üzerinde olması buna etken olabilir, eğer sistemde bir arıza yoksa bence o ısı gayet normal...

Egsoz sisteminde sıkıntı olsa çekiş düşüklüğü yaşarsınız, aracınız hararet yapabilir, böyle bir durum da yoksa o ısınma gayet normaldir...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

egsoz borusu baştan sonra kadar aşırı ısınıyor. bunu çözemedim arka koltuğun minderini kaldırım tabana el dokunamıyorsunuz o derece bir ısı sistemde ne gibi bir arızza olabilirki burada yetkili servis yok ustaya gösteriyorum bir arıza olsa uyarı lambası yanar diyor. uyarı lambası vs. birşeyde yanmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

egzoz borusu baştan sonra kadar aşırı ısınıyor. bunu çözemedim arka koltuğun minderini kaldırım tabana el dokunamıyorsunuz o derece bir ısı sistemde ne gibi bir arızza olabilirki burada yetkili servis yok ustaya gösteriyorum bir arıza olsa uyarı lambası yanar diyor. uyarı lambası vs. birşeyde yanmıyor

Kafanız rahat edecekse aynı modelden başka bir Mazda 3 kullanıcısı bularak danışın fikir alışverişinde bulunun derim...

Aracınızın kullanım esnasında bi farklılık hissetmiyorsanız, herhangi bir uyarı ışığı da yanmıyorsa, kafanıza takılmasına gerek yok bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün sanayide aracımı gösterdim. Son susturucuda ezikler olduğu biraz içine göçmüş olduğunu söyledi. bu yüzden içindeki hacim daralmış vede biraz yukarı çıktığı için rüzgar almamasından dolayı ısınması olarak söyledi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün sanayide aracımı gösterdim. Son susturucuda ezikler olduğu biraz içine göçmüş olduğunu söyledi. bu yüzden içindeki hacim daralmış vede biraz yukarı çıktığı için rüzgar almamasından dolayı ısınması olarak söyledi :)

+1 Tecrübe...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanar abi genelde.

Bunu sormamdaki amaç şuydu;

Senin her arızada ışık mı yanar sözüne istinaden, egsoz sistemindeki yani katalitik konvertördeki arıza başgösterdiyse ışık da yanacaksa mevcut bir sorunun başgöstermiş olabileceği idi...

Gerçi, arkadaş aracını kontrol ettirdiğinde sorunun nereden kaynaklandığı meydana çıkmış bu da bize tecrübe olarak bilgi dağarcığımıza dahil edilmiştir...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...