Jump to content

Mazda 3 80 bin Bakımı

Guest deniz_kurdu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest deniz_kurdu

herkese merhabalar bugün yeni aldığım aracıma bakım yaptırdım ön arka fren balatalar yağ ,su filtreler ön iki amortisörlerini değiştirdim 500 tl ye hallettim.araç 80000 de....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24750 ye aldım değişen yok sürtmeden dolayı yanlarda lokal boyalar çıktı

Yapmış olduğunuz kilometre az değil, forumda daha aktif olup deneyimlerinizi paylaşırsanız Mazda kullancısı diğer üyeler için ışık tutmuş olursunuz...

Tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Gerçekten bu fiyata nerede yaptırdınız ve bu fiyata dahil olan bakımları detaylı yazabilirseniz çok sevinirim.

Ben de aracımın 100.000 bakımını yaptıracağım. Bunun üstüne bir de ön 2 amortisör değişecek fakat sadece ön 2 amortisör için işçilik dahil 800 TL fiyat aldım yetkili servisten.

Bu yüzden amortisörleri tamir ettirmeyi düşünüyorum. Özel servis 1 sene garanti veriyor. Tekini 60-70 TL'ye yapıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten bu fiyata nerede yaptırdınız ve bu fiyata dahil olan bakımları detaylı yazabilirseniz çok sevinirim.

Ben de aracımın 100.000 bakımını yaptıracağım. Bunun üstüne bir de ön 2 amortisör değişecek fakat sadece ön 2 amortisör için işçilik dahil 800 TL fiyat aldım yetkili servisten.

Bu yüzden amortisörleri tamir ettirmeyi düşünüyorum. Özel servis 1 sene garanti veriyor. Tekini 60-70 TL'ye yapıyorlarmış.

Amortisör tamiri ne kadar mantıklı bilemem ama geçenlerde forum üyesi bi arkadaş 125 Tl ye amortisör bulmuştu...

İki amortisör için verilen fiyat çok abartılı bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar  ben de yüz bin bakımı yaptıracağım aracıma. yetkili servise sordum yüzbinde kapsamli bir bakımı var 800-1000 tl tutar dedi.dışarda bir özel servise yaptırmak istiyorum fiyat tuzlu geldi biraz.acaba yüz binde neler değişir nelere bakılması gerekir ve önerebileceğiniz bir özel servis varmıdır arkadaşlar???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100.000 bakımı olarak sormak bence doğru değil, daha önceki bakımınız kaç binde veya ne zamandı, bunu yazarsanız bir önceki bakımda neler değiştiğini veya ne gibi işlemler yapıldığını bilerek yorum yapmak daha mantıklı olur, aksi halde yorumlarımız anlamsız vede karadüzen bir yorum olur. mazda 3 lerde triger zincir olduğundan değişim yok kalıyor geriye fren balataları filtreler, motor ve şanzıman yağları soğutma sıvısı (%50 su %50 antifiriz) motor veya akis keçelerinden , karter, blok kapağı contasından yağ kaçakları kontrol edilmeli varsa değiştirilmeli bujiler aracın kullanım kitapçığında yazan buji marka ve koduyla aynı olmak kaydırla değişilmeli tüm elektrik aksamı, farlar, sisler, cam otomotikleri, cam silecekleri kontrol edilmeli vede problemler giderilmeli. önerebileceğim özel bir servis olamaz çünkü mazdadan anlayan özel servis pek yoktur kesinlikle yetkili mazda servislerini öneriyorum. çünkü en ufak bir hata kusur veya kalitesiz bir parça, malzeme size maddi zarar olarak geri döner, hem servis bakımlı faturalı bir araç çok daha güven vericidir. kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ediyorum arkadaşım verdiğin bilgiler için.bir önceki bakımı dişarda özel bir serviste yaptırmıştm 90.000 bakımıydı rutin yağ ve filtreler dğişmişti.şimdi meb başayarı aradım gergi bilyası kayışı değişir 800 tl, yag ve filteler değişir 250tl ve frenler kontrol edilir  disk ve balataları görmeden bişey diyemeyiz dediler. yani yüz bin bakımı 1000 lirayı aşacak bu durumda.o yüzden Ankara da dışarda özel serviste yaptıran ve memnun kalan arkadaş var mı öğrenmek istedim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben trigeri zincir diye biliyodum ki kayış ve gergi bilyesi bahsi geçince demek 3 lerinde trigeri kayışmış öğrenmiş olduk. 1000 tl yi aşması bişey değil normaldir bence şimdi siz piyasa malı bir triger kayışına güvenirmisiniz, şahsen ben güvenmem, zaten orjinal parçalar pahalıdır tüm araçlardada, bence servisler işçilik açızından çok makul ücret istiyolar özel serviste dahi yapılsa orjinal parça kullanmakı gerekir, yani değişen bişey yok aslında, ben aracımın bakımınıda serviste yaptırmıştım. bence sizde öle yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

triger yok o zincirli 3 lerde o değişmicek.şu v kayışı dedikleri ve onu gergi bilyaları var onları sölemiştim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar  ben de yüz bin bakımı yaptıracağım aracıma. yetkili servise sordum yüzbinde kapsamli bir bakımı var 800-1000 tl tutar dedi.dışarda bir özel servise yaptırmak istiyorum fiyat tuzlu geldi biraz.acaba yüz binde neler değişir nelere bakılması gerekir ve önerebileceğiniz bir özel servis varmıdır arkadaşlar???

Forumda araştırma yaparsanız, tecrübe edilmiş ve memnun kalınmış bir çok özel servis/usta tavsiyesi var...

Kolay gele.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domestos arkadaşım baktım biraz ama göremedim ankarada neresi var güvenilir olarak gidebileceğim söyleyebilirmisin???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar  salı günü itibariyle aracımın 100.000 bakımını ivedikte özel bir serviste yaptırdım aynen yazıyorum:

1- V kayıs ve bilyaları 280 tl ( yetkili servis 600 lira demişti)

2- yağ bakımı ve filtreler 110 tl

3- şanzuman yağı 40 tl

4- ön iki amortisor değişti  soldakını patlatmısız tanesi 100 tl den 20 lira ( federal power marka)

5- fren disk ve balata temizliği 10 tl

6- mekanik işçilik 150 tl

toplamda 790 tl  arkadaşlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar  salı günü itibariyle aracımın 100.000 bakımını ivedikte özel bir serviste yaptırdım aynen yazıyorum:

1- V kayıs ve bilyaları 280 tl ( yetkili servis 600 lira demişti)

2- yağ bakımı ve filtreler 110 tl

3- şanzuman yağı 40 tl

4- ön iki amortisor değişti  soldakını patlatmısız tanesi 100 tl den 20 lira ( federal power marka)

5- fren disk ve balata temizliği 10 tl

6- mekanik işçilik 150 tl

toplamda 790 tl  arkadaşlar....

Hangi servis bu... Yaz ki; sana lazım olduğu gibi başka üyelere de lazım olduğunda işini halledebilsin.

Kazasız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...