Jump to content

Radyatör Suyuna Yağ Karışıyor(98 626)


arsuz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar. radyatör suyuna yağ karışıyordu, tamirci yağ soğutucusundan veya blok çatlatmıştır dedi. bugün çıkma aldığım yağ soğutucusunu taktı, radyatörü ilaçla temizledi, daha sonra radyatötör suyuna çatlak kapatıcı ilaç( fürth markaydı galiba kaliteliymiş) koydu. bu işlemler 4 saat sürdü. tamirciden çıktım 50 km yol yaparak eve geldim. araba soğuduktan sonra radyatör kapağını açtım yine yağ tortusu. çıldıracak gibi oldum. ustayı aradım yağ soğutucu sağlam olmayabilir ya da blok çatlaktır ilaç kapatmamıştır diyor. arkadaşlar düşüncelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üsta kapak contası 6 ay önce değişti ve conta hem yağ hem su kaçırıyor. 1 ay önce hararet yükseldi ama hareret yapmadı. termostat temizlendi o düzeldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest deniz_kurdu

motorda yağla suya temas etcek blokdur.ama şöyle birşey daha var bloğunda çatlak olsa araban çalışmıyorken radyatöre yağ değilde suyun kartere inmesi gerekir.yağında su varmı yani su seviyen düşüp yağ seviyen yükseliyormu buna dikkat et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ tertemiz. su yok. radyatör suyunda tahin gibi tortu oluyor. internetten inceledim şanzıman yağı karışabilirmiş. o da yağ soğutucu bozuksa yapabilirmiş e zaten biz de onu değiştirdik ama problem devam ediyor. acaba blok çatlağında da mı yağ tahin kıvamında mı oluyor? ilgilendiğin için tşkler. yorumlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

blokta çatlak olmuş olsa yağada su karışır muhtemelen contadandır. Orjinal conta ile değiştirmenizi tavsiye ederim bu arada radyatörü temizletsenizde birden radyatörde temiz suyu göremezsiniz çünkü o yağ hortumlara peteklere kadar gitmiştir  muhtemelen termostat açıldığın da yedek depoda da birikiyodur. Aracınızın su hortumlarındada zamanla şişme olur özelliğini yitirir özellikle radyatör alt ve üst hortumlarını sürekli kontrol edin. Yanlış hatırlamıyorsam würth ün radyatör temizleyicisi var radyatörünüze onu koyup termostat açtıktan sonra suyunu değiştirmeniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest deniz_kurdu

arabanın yağını takip et eksilme varmı.ilk önce bunu çöz.

1.kartedeki yağda su olup olmadığını su fazla karışmışsa boza gibi olur.

2.su fazla değil az inmişse renginde değişme olmaz.sen küçük bir çay kaşığına bir şekilde karterindeki yağı doldur sonra kaşığı alttan ısıt yağda su varsa baloncuklar oluşup hafif hafif patırcıklar oluşur.

3.sen radyatöründeki suyuna yağ karıştığını nasıl anladın o karışımın yağ olduğuna nasıl karar verdin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...