Jump to content

Mazda 323 Supap Ayarı Hakkında

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Eger egzantriğin bastığı yerlerde tırnak kadar pullar varsa ayarlama yapılabilir demektir yoksa otomatiktir , aslında pullar varsa biler değiştirmemek gerek sonuçta fabrikanın yaptığı ayardır bence hiç kurcalama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, NoooFearrrr :

Eger egzantriğin bastığı yerlerde tırnak kadar pullar varsa ayarlama yapılabilir demektir yoksa otomatiktir , aslında pullar varsa biler değiştirmemek gerek sonuçta fabrikanın yaptığı ayardır bence hiç kurcalama.

Evet pul var . İyi bı ustaya göstermek lazım. Ama Samsun'da usta yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pul varsa sübap ayarı o pulların kalınlığına baglı ama dediğim gibi orjinalini değiştirme hiç kurcalama.

Bence karşılaştığın sorunda şüpheli sübap ayarı değil başka sebeplere bakmak gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Benim Araçta Aşağı Yukarı 40000 km Oldu.Bir Subap Ayarı Yapayım Bari İmrendirdiniz Beni😂.

Şimdi Sıcakken Zor Olur.Havalarda 30 Derece Birde Motorun Sıcaklığı Çekilmez.Bu Soğukken Yapılan Ayarın Hava Şartları Etkisi Yoktur Umarım.Bir Gün Bekletip Öyle Yapayım.

Soğukken En Mantıklı Ölçü Kaç 24 mü Yapayım Arakadaşlar ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, awarahoon82 :

Benim Araçta Aşağı Yukarı 40000 km Oldu.Bir Subap Ayarı Yapayım Bari İmrendirdiniz Beni😂.

Şimdi Sıcakken Zor Olur.Havalarda 30 Derece Birde Motorun Sıcaklığı Çekilmez.Bu Soğukken Yapılan Ayarın Hava Şartları Etkisi Yoktur Umarım.Bir Gün Bekletip Öyle Yapayım.

Soğukken En Mantıklı Ölçü Kaç 24 mü Yapayım Arakadaşlar ?

Hobi olarak subap ayari yapiyorum diyorsunuz 😀

29 daha uygun olur bence. Adem usta motor sogukken 29 yapiyordu diye hatirliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Lupara :

Hobi olarak subap ayari yapiyorum diyorsunuz 😀

29 daha uygun olur bence. Adem usta motor sogukken 29 yapiyordu diye hatirliyorum. 

Millet Baksana 20 Binde Bir Yapıyormuş Benim 60 Bin Oldu.Benim Araç Çok Az Yakıyor Nedense Pek Kurcalamak İstemiyorum Ama Genede Bir Bakayım Ayarları Kaç Müsait Bir Zamanda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sübap ayarı öyle kolay kolay bozulmaz yaptırmaya gerek yok , sübap ayarından bahsederken 29 falan ifadeleri geciyor lakin ayar yaparken kulllanılan sentil 5 10 15 20 olarak büyür 29 nasıl olacak bilemiyorum bizim aracların sübap ayarı sıcak motor 30  30 olmalı benimki öyle ve çok memnunum  sizede öneriyorum.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Bugün ölçüm yaptım soğukken bütün sentil ayarlarım 10 çıktı bende 25 yaptım doğru ayarmı yoksa 20 yada 15 e çekeyimmi ?İyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...