Jump to content

Japon Mazda doğrudan geldi Mermerler’le yolunu ayırdı

cerman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sadece dizel motor aynı, o da Ford bünyesine gectikten sonra o motoru kullanmaya basladılar ki Mazda kendi dizel motorunu kullansa daha sempatik daha dogrusu daha bi alıcı gözüyle bakardım mz3 ün dizeline, tabi buralara gelirse 8:)_

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yanıt 112
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• OveRMinD

13

• MuRDoC_111

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Konu ile ilgili Pazartesi tarihli bir haber Hürriyet'ten....

14 May 2007

Mazda: Türkiye’ye kendimiz geldik satışlar kısa vadede iki kat artar

Emre ÖZPEYNİRCİ

Mazda, 22 yıllık Türkiye temsilcisi olan Mermerler Grubu’yla yollarını ayırdıktan sonra hedef büyüttü.

JAPON otomotiv şirketi Mazda, 22 yıldır Türkiye’de temsilcisi olan Mermerler Grubu’yla yollarını ayırdıktan sonra hedeflerini büyüttü. Türkiye’ye Mazda NSC (National Sales Company) şirketiyle doğrudan giren Japon şirket, kısa vadede Türkiye’de iki kat büyümeyi hedeflediğini açıkladı.

BAYİLERİNE YAZI GÖNDERMİŞTİ: Son 1 yıldır Türkiye’deki faaliyetleri ve temsilciliği tartışılan Japon otomotiv şirketi Mazda, geçtiğimiz ay Türkiye’deki bayilerine gönderdiği yazıyla son noktayı koymuştu. 22 yıldır Türkiye distribütörlüklerini yapan Mermerler Grubu’yla sözleşmelerinin 31 Mart 2007’de bittiğini belirten Mazda, bundan böyle Türkiye’de kendi satış şirketleriyle faaliyete geçecekleri açıklamıştı.

TÜRKİYE’DE POTANSİYEL GÖRÜYORUZ: Bayilerine yaptığı bu açıklamanın ardından Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Mazda Avrupa yetkilileri, "Evet Mermerler Grubu’yla anlaşmamız 31 Mart 2007 tarihiyle sona erdi. Bu anlaşmayı yenilememeye ve Türkiye pazarına National Sales Company (NSC) isimli kendi şirketimizle girmeye karar verdik. Bu çerçevede Türkiye, Mazda Avrupa’nın bünyesine geçti. Gelecekte Türkiye’deki Mazda operasyonları Mazda Avrupa’ya rapor verecek. Mazda Motor Avrupa şu an için Türkiye’deki satışları hala değerlendiriyor. Ama biz pazarda büyük potansiyel görüyoruz ve hedefimiz kısa vadede yüzde 1.6’lık pazar payına ulaşmak." Mermerler Grubu distrübötürlüğünde Mazda geçtiğimiz yıl 4 bin adetlik satışla 0.7’lik bir pazar payına sahipti. Mazda, Türkiye’ye doğrudan girerek bu rakamı kısa vadede 10 bine çıkartacağını da açıklamış oldu.

RUSYA ÖRNEĞİ ETKİLİ OLDU: Mazda Motor Avrupa CEO’su James Muir, Türkiye pazarındaki hedeflerini Rusya örneği ile anlatarak, "2003 yılında 1500 adetlik satış yaptığımız Rusya’da, 2005 yılında toplam 24 bin adetlik satışa ulaştık. 2006’da bu rakam 30 bin adedin üzerine çıktı. Biz Türkiye’de de aynı başarıyı yakalarız" yorumunu yapmıştı. Mazda’nın Rusya’daki başarısı Türkiye için de bir örnek teşkil etti ve 22 yıl aradan sonra doğrudan Türkiye’ye giriş yaptılar.

Mazda, Itochu’yla bayilerini seçiyor

MAZDA Motor Avrupa, Türkiye’deki bayilerine gönderdiği yazıda, Türkiye’deki araç sahipleriyle olan ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesinin bu geçiş dönemindeki ilk öncelikleri olduğunu kaydetmişti. Açıklamada şunlar yer almıştı: "Bunu gerçekleştirmek için gelecekte Mazda standartlarını sağlayabilen azami müşteri memnuniyeti yaratabilecek bir servis ağı kurmak arzusundayız. Bu ağın bir parçası olmak ve Mazda NSC ile imzalanacak bu anlaşma çatısı altında bizlerle çalışmak isterseniz ilginizi teyit eden cevabınızı bekliyoruz. Mazda’nın Türkiye’deki heyecan uyandırıcı olacağına inandığımız geleceğine katılımınız ve bu konudaki işbirliğiniz hakkında sizlerle görüşmekten mutluluk duyacağız." Mazda Avrupa, mevcut bayilerinin dışında Türkiye’de yeni yapısına uygun bayiler için Itochu firmasını görevlendirmiş. Itochu firması bir taraftan yeni Mazda bayilerini seçerken diğer taraftan Mazda NSC’nin ofis ve yetkililerini belirlemeye çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi bakalım guzulur değer kazanacak en azından reklamlar vs.daha etkili olacak ve servislerde belirli bir düzene koyulur herhalde.Biz belki 2.0 veya 2.3,Enes'de artık MPS kavuşur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

gecen ziebartta eleman soruyodu fiat basladımı sizin arabalara bakmaya die ne fiatı yahu dedim ,araba koç a gectiya dedi hadi leeeen le karısık yok mazda europe kendi getirio dedim ama uyuz oldum tabi fiat mış yok multijet sevenler dernegide kardeş klüp ossun bari :D;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gecen ziebartta eleman soruyodu fiat basladımı sizin arabalara bakmaya die ne fiatı yahu dedim ,araba koç a gectiya dedi hadi leeeen le karısık yok mazda europe kendi getirio dedim ama uyuz oldum tabi fiat mış yok multijet sevenler dernegide kardeş klüp ossun bari :D;D

Bu gidişle olacağı o :) Volkan'ın mekandaki Muharrem Abi kahinmidir nedir ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bak o olur :D pis cztciler :2funny:

Ya da şöyle yaparız :D site adını alır basit bir sayfa yapar..Bırakın bu arabayı arabanın kralı Mazda 3 yazar 30 sn sonra bizim siteye yönlendiririz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Ya da şöyle yaparız :D site adını alır basit bir sayfa yapar..Bırakın bu arabayı arabanın kralı Mazda 3 yazar 30 sn sonra bizim siteye yönlendiririz :D

ama uygarın ip si ni banlayalım o yönlenmesin siteye orda kalsın :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Acele etmeyin Uygar karar verene kadar çok araba çıkar daha elinizde şişer site sonra  :D

o da dogru :D infinity den czt ye daha cok deişir ;D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet malesef öyle.. Kara değiştirdiklerimi sıralıyorum..

1.Mazda3

2.Renault Scenic dci

3.Renault Megane HB

4.Mazda6

5.Citroen C4

6.BMW 116i

7.BMW 525i (1994)

8.infiniti i30

9.Suzuki Swift 4x4

10.Renault Clio3 dci

11.Volkswagen Crosspolo

12.Mazda rx-8