Jump to content

Mazda 626 Rolanti Sorunu

ersin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba aynı sorun benim arabada da vardı. Rolantide dalgalanma ve gaz pedalından ayağımı çekince geç düşüyordu devir. Önce usta söküp temizlemişti güzelce, sorun devam edince motorun fişini çektik, şu an herşey normal bir zararı olurmu acaba ? ve her şey normal görünüyor neden ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava akışmetresine reset atmış oldunuz ondan sanırım, bu tip rölanti düzensizliğine vede stoplara akışmetre uyumsuzluğu sebep oluyor, bunun temel sebebide lpg, sorun çıkacağını sanmam, motorun fişini derken + kutup başını sökmeğimi kastetdiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende neden bir farklılık olmadığını çözemedim ustalarda öyle, Bu gün fişi yerine taktım dalgalanma vs gibi bir sorun olmadı. Birde cep telefonumdan foruma giremiyorum hata veriyor neden acaba bilgisi olan?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemelen sorun kalibrasyon ile ilgili, geçen yıl radyatörü değiştirdiğimde boğaz kelebeği temizliği yapıldı fakat rölanti bir türlü stabil olmadı, sonra ben ümidi kestim ve eve doğru yola çıktım biraz aracı kullandıktan sonra rölanti yerine oturmuştu da; dünyalar benim olmuştu...

:D

Oluşan sorun böyle bir mantık dahilindedir belkide...

8:)

Telefon konusuna ise çok çok uzağım.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün sabah fişi yerine takıp iş yerine geldiğimde bir sorun yoktu, akşam olunca biraz yol gittim devir saati 1.500 de bazen sabit kalıyor ve arada dalgalanmalar oldu.

Fişi çektim sabah ve her şey normal. Benim anlamadığım bu alet bir işe yarıyorsa neden bir şey hissetmiyorum arabada :)

http://www.youtube.com/watch?v=kHBcLBq4UP0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O fişi yerine tak ve kontak anahtarını açtığında verilen uyarı sesini say; 4 tane "dın, dın" diye uyarı veriyorsa sensörlerde hata yok demektir, fakat daha fazla geliyorsa sensörlerden bir veya bir kaçı arızalı demektir, ben videoda 4 ten fazla saydım... Fiş çekili olduğu için olabilir. Sen fişi yerine takarak dediklerimi yap bakalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kontağı bir kaç sefer açtıp kapadığımdan sesler bir birine karışmış, fişi taksamda çıkartsamda 4 defa o ses geliyor.

Bu sabah fişi taktım o şekilde yarım saat kadar bir yol gittim anormallik yoktu. bir defaya mahsus devir sabit kaldı sonra düzeldi akşam ne olacak bakalım.

Birde ebay'da bir satıcıda o parçadan var alsammı diyorum türkiyeye gönderiyormuş?

http://www.cafr.ebay.ca/itm/111280558295?ru=http%3A%2F%2Fwww.cafr.ebay.ca%2Fsch%2Fi.html%3F_sacat%3D0%26_from%3DR40%26_nkw%3D111280558295%26_rdc%3D1

KgY582.jpg

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=Ue-6qqT2b-U

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım...

Üzerindeki vidadan hava rölanti ayarı yapılabiliyor, bunu denemişsindir umarım... Ebay'daki fiyat uygun alıp deneyebilirsin, tabi sağlamsa... Bu tür hayati parçalarda çıkmaya güvenmek riskli olur. Takdir senin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O vidadan ayarı bir sene önce usta denemişti tam hatırlamıyorum ne olduğunu, ama motor yapılınca hiç bakmadık.

Akşam arabayı bir daha denerim ve ayarına baktırırım olmazsa parçayı almayı düşünüyorum, gelişmeleri yazarım teşekkürler yardımın için ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O vidadan ayarı bir sene önce usta denemişti tam hatırlamıyorum ne olduğunu, ama motor yapılınca hiç bakmadık.

Akşam arabayı bir daha denerim ve ayarına baktırırım olmazsa parçayı almayı düşünüyorum, gelişmeleri yazarım teşekkürler yardımın için ;)

Usta ile rölanti ayarı yapmayı dene öncelikle... Rölanti sensörü takılı bir şekilde ama... İnşallah sorun çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son mesaj yazdıktan sonra kabloyu tekrar bağladım şu an için tek sorun arada sabit 1500 devirde kalması oda çok nadir oluyor.

Bu sorun havalar çok sıcakken olmuştu yani dalgalanma bakalım kışı bir atlatalım sonra tekrar bakacam ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba benim yaşadığım sorunları ve benzerleri sizdede mevcut ben hamd olsun düzelttim cok nadır de olsa dalgalanma devam edebiliyor 3-5 sn için....

Kamotropi isimli arkadas eğer rölanti motorunu alacaksan sıfır ve pozisyon sensörü ile birlikte almalısın.. 550 tl kargo dahil ebay fiyatı 215+,30 usd ve kargolar..

ben sensörü açıp temizlemistim..

dilersen mail ile telefon yaz irtibata gecelim sonrada burada paylasırız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba ayni sorunlari bende yasiyorum, arabyi alali 2.yilim rolantiyi daha stabil hale getiremedim 10 bin lira para harcadim hala rolanti duzelmedi.son  olarak komple cikma manifold aldim bogaz akismetre enjection hepsi dahil. Rolanti gene duzelmedi, bogaz kelebegindeko gaz teline yakin yerde olan fisi söktük ve hava vidasindan rolantiyi dusurduk. Simdj o fis sokuk kullaniyorum bana ne zarari olur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba ayni sorunlari bende yasiyorum, arabyi alali 2.yilim rolantiyi daha stabil hale getiremedim 10 bin lira para harcadim hala rolanti duzelmedi.son  olarak komple cikma manifold aldim bogaz akismetre enjection hepsi dahil. Rolanti gene duzelmedi, bogaz kelebegindeko gaz teline yakin yerde olan fisi söktük ve hava vidasindan rolantiyi dusurduk. Simdj o fis sokuk kullaniyorum bana ne zarari olur?

10 bin lira mı??

Ustanın gerçek usta olmadığından tut da bir çok etken olabilir bu kronik arızanın çözümsüzlüğünde...

Alakasız görünebilir ama, egsoz sisteminin sağlam olduğundan emin ol öncelikle...Radyatör onarıcı malzeme soğutma suyuna atıldı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen 10 bin lira 4 kez motor tamiri yapildi.biraz ustalar karsiladi biraz ben.piston eritiyor araba.devamli ayni piston. Yakit sistemi degisti. Distributor devisti. Silindir kapak sifir alindi. Sibop.sesi vardi cok sukur onu kestik. Ama egzozda catlaklar var hatta kaciriyo bu motor arizasi verirmi ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayir ole bise atmadik, conta da bozuluyodu ve yaniyodu her defasinda, simdi su eksiltme yok conta orjinal alindi. Ama performansini begenmiyorum. Daha iyiydi cunki. Avans dusurduk sonuna kadar, yukseltince.performas iyi ama ozaman yatak sesi yapiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Contayi ilk defa orjin aldik, bu defa oldu gibi motor, simdi diger ayarlara masraf ediyorum. O lifter sesi icin 8 9 kez ust kapak soktuk.o olmadigindan eminim. Yag kirlendiginde ve yag basinci dustugunde geliyo o ses uzmani oldum. Yatak sesi olsugundan eminim. Birde sole bi dusuncem var acaba tevzi makarasinin yonunu mu bilmiyoruz. Atesleme zamani 1 den.baslamasi gerekiyo benimki 4 ten basliyo, 1 den.baslatinca.calismiyo, ustalar o farketmez.diyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...