Jump to content

Bilye Değişimi hk..

bkemalkara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sol ön tekerden uğultu şeklinde hızlanıp aracı boşa alınca dahada artan ses geliyor..

sanayiden tanıdık bir usta ile test sürüşü yaptık..bilye de sorun var değişmesi gerek dedi.

servise telefon edip fiyat aldım tek teker bilye fiyatı 303 tl + kdv + 75 tl işçilik olarak  fiyat çıkardılar..

test sürüşünü yaptığım usta ön bilyelerin her ikisinide değiştirsen iyi olur dedi..

sanayide mi yaptırmamı tavsiye ederseniz yoksa servistemi..

malüm sanayi daha uygun fiyatlarda..

servise değer mi bu parayı vermeye..

daha önce bu bilye sorununu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şahsi fikrim serviste yaptırman, ama tabii imkan meselesi, yan sanayi parça vede daha az işçilik , makul olur. İşçilik pekte fazla değil, iki teker bilye değişimi için ama sanayi kaça yapar bilemem , orjinal bilyeler çok pahalıymış , sanayide yaptırssn bile ses yapmayan tarafın bilyesi orjinal kalsın diğer tarafı değiş yan sanayi ile. Bence serviste yaptır ama sadece tek tarafı değişip problemi gider , maliyette az olsun. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rulmanları dışardan temin etme yoluna gittim.Servis çok pahalı geldi gözüme birden..

2005 mazda 3 sedan aracıma  ABS okuyuculu rulmanların tanesini 80 tl ye aldım.(SKF rulman)

yarın saniyide bildik bir ustaya taktıracam.Bakalım nasıl olacak göreceğiz..

Mazda servisi ile konuşurken araç 150.000 km de diye söylediğimde , bu km de rulman değişimi normal dedi yetkili servis elemanı sizcede normalmidir bu değer..tabi kullanma şartlarına bağlı olarak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi bilyası 150 bin km gittiğine göre dışarıdan aldığın da yarısı bile gitse o kadar fiyat farkını vermeye değmez, en akıllıca olanı yapmışsın...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rulmanları dışardan temin etme yoluna gittim.Servis çok pahalı geldi gözüme birden..

2005 mazda 3 sedan aracıma  ABS okuyuculu rulmanların tanesini 80 tl ye aldım.(SKF rulman)

yarın saniyide bildik bir ustaya taktıracam.Bakalım nasıl olacak göreceğiz..

Mazda servisi ile konuşurken araç 150.000 km de diye söylediğimde , bu km de rulman değişimi normal dedi yetkili servis elemanı sizcede normalmidir bu değer..tabi kullanma şartlarına bağlı olarak..

Hayırlısı olsun , kolay gelsin.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun , kolay gelsin.

teşekkürler,

deneyelim bakalım sorun çıkarsa paylaşırım forumda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

80 tl ye rulman aldım demiştim ama benim araçta ki rulmanlar poryalıymış.. :D

yani fiyat değişikligi oldu hesapta ...

yaptığım işlemler ve fiyatları aşağıdadır..

2 adet poryalı orjinal rulman 200 tl X 2 = 400 tl  yan sanayi rulman için 130 tl dediler..

Ön feren balataları değişti = 75 tl

Yağ değişimi : yağ + polen filtresi+yağ filtresi+hava filtresi= 100 tl (filtrellerin hepsini yan sanayi aldım)

Rot balans ayarı:50 tl    tekerlekler çaparaz olarak yerleri değişti.

İşçilik = 100 tl

yani uzun lafın kısası tüm işlemleri 725 TL ye halloldu...

yetkili servis sadece ön  rulmanların değişimi için 800 tl civarı bişey istemişti..

yağ ve polen filtresi içinde 350 tl demişlerdi.

hesap ortada..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80 tl ye rulman aldım demiştim ama benim araçta ki rulmanlar poryalıymış.. :D

yani fiyat değişikligi oldu hesapta ...

yaptığım işlemler ve fiyatları aşağıdadır..

2 adet poryalı orjinal rulman 200 tl X 2 = 400 tl  yan sanayi rulman için 130 tl dediler..

Ön feren balataları değişti = 75 tl

Yağ değişimi : yağ + polen filtresi+yağ filtresi+hava filtresi= 100 tl (filtrellerin hepsini yan sanayi aldım)

Rot balans ayarı:50 tl    tekerlekler çaparaz olarak yerleri değişti.

İşçilik = 100 tl

yani uzun lafın kısası tüm işlemleri 725 TL ye halloldu...

yetkili servis sadece ön  rulmanların değişimi için 800 tl civarı bişey istemişti..

yağ ve polen filtresi içinde 350 tl demişlerdi.

hesap ortada..

Fiyatlar uygun olmuş.

Güle güle kullanın, kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlar uygun olmuş.

Güle güle kullanın, kazasız günler...

teşekkürler;

cümlemize kazasız sürüşler;

aracı dün otobanda denedim. kocaeli doğu girişi  - gebze  arasında biraz sürat yaptım.

direksiyon titremeleri ve bilyelerden gelen uğultu tamamen kaybolmuş..

göstergede en son 190 gördüm daha da yüklenecektim ama hatun kişi dırdırı insanı tırstırıyor.. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler;

cümlemize kazasız sürüşler;

aracı dün otobanda denedim. kocaeli doğu girişi  - gebze  arasında biraz sürat yaptım.

direksiyon titremeleri ve bilyelerden gelen uğultu tamamen kaybolmuş..

göstergede en son 190 gördüm daha da yüklenecektim ama hatun kişi dırdırı insanı tırstırıyor.. ;)

O yolu çok iyi bilen birisi olarak 190 bile çok fazla... Bazen hatunların sözü dinlenmeli...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama sol arka teker bilyem gitmeye başladı benim de, 90 km hızda daha net duyulan çamaşır makinesi sıkma modundaki vun vun vun gibi ses geliyor.

Benim almam gereken bilye nedir? Poryalı mı almam lazım yoksa sadece bilye yeterli mi? Bir de abs ringi deniyor, orjinalin abs ringi uymaz mı? Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba 

öncelikle bilya uğultusu için çok erken bir zaman, geçmiş olsun..

almanız gereken parça 

http://www.amazon.com/Bp4K2615Xc-Rear-Wheel-Mazda-Febest/dp/B00DMA8N9U

gibi birşey ..  muhtemelen porya ile bilya sabit.

arabayı servise çekerseniz  direk bunu değiştreceklerdir.. (porya + rulman)   yurtdışında 75 dolarsa bizde 400 lirası vardır. 

sanayiye çekerseniz de, parçayı söktükten sonra  içinden rulman ı ayrılıyor mu v.s.  uydurmasyon birşeyler yapabilirler.. 

vakit varsa yurtdışından sipariş edebilirsiniz. belki 50-60 dolara bulunabilir.  

parça söküldükten sonra, büyük bi sanayide  bir kaç yere  sorarsanız ,  başka markaların ki uyabilir. 

abs ringi ile ilgili birşey göremedim.. 

porya+bilya seti  parça kodu :  BP4K2615XA   /   BP4K2615XB  /    Bp4K2615Xc         sonu a/b/c değişiyo sanırm sağ sol vya komple demek için.   

umarım yardımcı olmuştur.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolun hocam,

Fakat komple poryayı değiştirmek istemiyorum açıkçası, bilye daha ucuz malum. Kaliteli bir bilye ve iyi bir işçilik ile bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Aşağıdaki linkte bazı poryaları buldum eğer 60 tl lik dayco uyacaksa arkaya hiç tek bilye almaya gerek yok.

https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/MAZDA/3/Sedan/2010/altkategori/Poyra

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de dalgalı yolda nispeten yüksek hızlarda 80-100 gibi giderken araç aşşağı doğru esnediğinde bir uğultu duyuyorum ama hangi teker olduğunu bilmiyorum? aynı şekilde bilye sorunu gibi geliyor ama tam da bilemedim. hangisi olduğu da net değil. belki de hepsi gitmiştir? bunu tamire götürsek durur halde tespit etmeleri mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katil balina hocam, lastik uğultusu da olabilir, bilye de olabilir, boşa atmayı denediniz mi, boşa attığınızda da sesi duyuyorsanız bilyedir. Ses artıyor kısa zamanda zaten, bekleyin artmasını, sanayide bir ustaya gösterdiğinizde anlar hemen tekerleği döndürerek zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Mutlu Tekir :

Katil balina hocam, lastik uğultusu da olabilir, bilye de olabilir, boşa atmayı denediniz mi, boşa attığınızda da sesi duyuyorsanız bilyedir. Ses artıyor kısa zamanda zaten, bekleyin artmasını, sanayide bir ustaya gösterdiğinizde anlar hemen tekerleği döndürerek zaten.

teşekkürler hocam boşta da bi deneyeyim ama fark var mı viteste ya da boşta olmasının?  neticede mekanik olarak her iki durumda da aynı hareketi gösterecek? boşta uğuldamıyorsa sorun başka türlü müdür?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, katil balina :

teşekkürler hocam boşta da bi deneyeyim ama fark var mı viteste ya da boşta olmasının?  neticede mekanik olarak her iki durumda da aynı hareketi gösterecek? boşta uğuldamıyorsa sorun başka türlü müdür?

Boşa almanızın sebebi, motor sesinin kesilip teker rulmanı sesinin daha net duyulmasını sağlamaktır. Daha net duyabilirsiniz nereden geldiğini. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Mutlu Tekir :

Boşa almanızın sebebi, motor sesinin kesilip teker rulmanı sesinin daha net duyulmasını sağlamaktır. Daha net duyabilirsiniz nereden geldiğini. 

tamam teşekkürler. yarın eskişehir yolunda deneyeyim bi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...