Jump to content

Son bakımlardan sonra...

creative16
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar geçtiğimiz ay aracıma yaptırdığım bakımlardan sonra yakıt tüketimi hakkında sizlerin de ne düşündüğünüzü bilmek isterim. Önce yaptırdığım bakımlar; komple yağı ve yağ filtresi değişti, hava filtresi değişti, buji ve buji kabloları değişti ve en son LPG ayarı yaptırdım.

Yukarıda bahsettiğim bakımları yaptırdıktan sonra boş olan LPG (Atiker) tankına tam 50 TL'lik gaz aldım. 50'lik gaza tam 220 km yaptım şehir içinde. Şamandıra üstündeki depo içindeki yakıt seviyesi gösteren göstergede, ipre sona yaklaşmış durumdaydı. İnegöl ufak yer ama araç sayısı fazla olduğundan trafikte tam zülüm oluyor araç sahiplerine. Bir de bisiklet sayısı fazla olduğundan dur-kalk haliyle fazla oluyor. Bu arada vites geçişlerim de devir 3 bini geçmedi.

Sizce yaptırdığım bakımlardan sonra aracımın yakıt tüketimi sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketimi ölçümü için şehir içi kullanım hiç bir zaman bir birini tutmaz, ancak üç dört ölçüm sonrasında ortalama alırsanız böylece tüketim değerlerine yaklaşmış olursunuz... Karbüratörlü araçların şehir içinde 30 ile 40 kuruş arasında tüketmesi (lpg) normal karşılanmakta. Siz de bu değerlere göre kafanızda yakıt değerlerini değerlendirebilirsiniz...

Yapmış olduğunuz bakımların etkisi mutlaka vardır... Yabana atmamak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalamasını bulma fikri gerçekten iyi işe yarayabilir. Teşekkürler... O zaman:

LPG tankım tamamen bitince, tekrar 50 TL'lik gaz alıp onuda bitirip, tekrar aynı şekilde gaz alıp bitirince ortalamasını bulup, aracımın gerçek yakıt tüketimini sizlerle paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava filtresini ve bujileri değiştirince aracımında hissedilir derecede performans artışı oldu ve bakımlardan önce ise şehir içinde 30 krş yakan aracım, şimdi ise 22-25 krş arasında yakıyor.

Mayıs ayının 15'in de yıllık izne çıkacağım. Annemle beraber Kırıkkale'ye gideceğiz. O zaman da genel kontrol yaptırıp aracıma, uzun yolda ne kadar yakacağını hesaplayacağım.

Arkadaşlar parça parça (10-20-30 TL arasında...) gaz almak sizce doğru olur mu? Yoksa tankın en fazla %80'ni kadar doldurup, bitinceye kadar kullanmak mı daha doğru olur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava filtresini ve bujileri değiştirince aracımında hissedilir derecede performans artışı oldu ve bakımlardan önce ise şehir içinde 30 krş yakan aracım, şimdi ise 22-25 krş arasında yakıyor.

Mayıs ayının 15'in de yıllık izne çıkacağım. Annemle beraber Kırıkkale'ye gideceğiz. O zaman da genel kontrol yaptırıp aracıma, uzun yolda ne kadar yakacağını hesaplayacağım.

Arkadaşlar parça parça (10-20-30 TL arasında...) gaz almak sizce doğru olur mu? Yoksa tankın en fazla %80'ni kadar doldurup, bitinceye kadar kullanmak mı daha doğru olur?

En güzeli depoyu doldurup üzerine ekleyerek ölçümü yapmak ve bunu üç dört kez tekrarlayarak ortalamasını almaktır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...Arkadaşlar parça parça (10-20-30 TL arasında...) gaz almak sizce doğru olur mu?...

Parça parça gaz almak bana göre yanlış pompa taktırıp durmaya gerek yok. 50 lira atarsın binersin birde aynı yerden ve aynı firmanın akaryakıtını almaya dikkat etmek gerek, farklı farklı yerlerden almak yakıt kalitesini düşürüyor ve lpg sistemindeki kirlilik artıyor. Depoda A gazı varken üstüne B C gazlarını koymak sağlıklı değil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Parça parça gaz almak bana göre yanlış pompa taktırıp durmaya gerek yok. 50 lira atarsın binersin birde aynı yerden ve aynı firmanın akaryakıtını almaya dikkat etmek gerek, farklı farklı yerlerden almak yakıt kalitesini düşürüyor ve lpg sistemindeki kirlilik artıyor. Depoda A gazı varken üstüne B C gazlarını koymak sağlıklı değil

pompadan pompaya nasıl bir farklılık oluyor?

katkı maddeleri farklı mı?

birde ekleyeyim, pompa titremeye başladığında hemen kesmek gerekiyormuş, yoksa şamandıra arızası yapabiliyormuş. ben en son dolumda öyle yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her firmanın cok farklı olmamakla beraber kendi katkı maddeleri var tabiki farklılığı yaratanda bu zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Her firmanın cok farklı olmamakla beraber kendi katkı maddeleri var tabiki farklılığı yaratanda bu zaten.

eğer öyleyse farlılık yapar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...