Jump to content

Çukur ve Tümseklerde Yana Atma

mazdalı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2011 ımpressıve otomatık arac cukur ve tumsekelrde araba ılgılı taraftan yana atıyor kendını ?? bu normal böyle yumusak vıteslı araba larda zaten olan bıseymı 99 model corsadan gecıs yaptım yabancıyım buralara. gercı arkadaslara denttım aynı seyı soyledıler 1ay oldu alalı. ıstanbuldan yagmurlu tıpılı bır gunde otobandan gelıken gercı lstıkler yazlık resmen 50 ıle gıderken zorlandm. hadı anlarım tıpıde yazlık lastık ama sımdı her cukurda sankı o yana kendını atıp gerı alıyor??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kımseden ses yok gec oldu sanırım bı normalmı ogrensem buda böyle dıyecem ama bızım enıste surdu elınden her araba gecmıs mazda harıc mazdaya antıpatık kendıde sebebını bılmez bılıdıgın arabayı alıp yana koyuyo dedı.esım bu yuzden daha bı dıkkatlı kullanıyo stres oluyo sımsıkı tutuyo dıreksyonu kayıverecek dıye. ama ne yalan soyeleyım corsadakı o dank hıssı yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rot ayarınızı kontrol ettirin derim. Mazda 3 sınıfının en iyi yol tutan otomobilidir. Mazda 3'ü tercih etmemin en iyi özelliklerinden birisi de, tam bağımsız arka süspansiyona sahip olması. Lastik basınçları, balans, rot ayarı, çukura, tümseğe giriş hızınız, araçtaki dengesiz yük hepsi etken faktörler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kımseden ses yok gec oldu sanırım bı normalmı ogrensem buda böyle dıyecem ama bızım enıste surdu elınden her araba gecmıs mazda harıc mazdaya antıpatık kendıde sebebını bılmez bılıdıgın arabayı alıp yana koyuyo dedı.esım bu yuzden daha bı dıkkatlı kullanıyo stres oluyo sımsıkı tutuyo dıreksyonu kayıverecek dıye. ama ne yalan soyeleyım corsadakı o dank hıssı yok

Mazda'ya karşı önyargısı varsa siz ve aracınız ne yapsa faydasız...

;)

Siz enişteyi kendi haline bırakıp, mazda ile keyifli yolculuklara yelken açın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok sag tekerse cukurdan gecen, saga ani kayıyo .tabı dıreksıyon hakımıyetınde olunca gerı topluyon duz gıderken bı yana cekmesı yok. seve seve aldık sımdı bu aklımı cok karıstırıo artmıs dıkkat sergıler oldum . mesela lagar kapagı .. eskı arabam dank dıye gecerdı bu benı sarsmıyor ama hangı tekerse o tarafa kayar gıbı yapıyor... bı dıyorum hazıranda bakım var bekle bı dıyorum hemen gıt soguyacan arabadan. bı boyle guvensızlık verıyor suruste. on tek teker aldıgımızda petlasdı patlayınca aynısını almamıs dıye dusunduk ,almadan önce servıste baktırdıgımızda sıkıntı yapmaz dedıler.basınclarda sıkıntı tok; yük bı ben. rotbalans sıkıntısı olsa duz yoldada bellı etmez mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam balans ayarında çok az bi dengesizlik olabilir yuksek hızda toparlar araç kendini ama düşük hizlarda iyice belli olur bu dengesizlik.rot balans a sokun arabayı onlar balans ayarı için lastikleri söktüklerinde elinizle aks ları kontrol edin eğer bi boşluk hissederseniz servise gitmenizi tavsiye ederim ama benim tahminim rot balans ile düzelecektir.(ağrı da yaşıyorum yollardan dolayı bu tarz sorunlar peşimizi bırakmıyor)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

evet sorun rot balans mıs gıcem gıttım dıyesıye arka tekerlerı yemısız duzlemıs resmen bı teker sorunsaı cıktı basıma zaten tüp taktırsak mı derken..

sorun ortalama hallaldu evet atmıyor bı o yana bı bu yana ama ayagımı cekınce gazdan gıderken bı hafıf tıtreme hıssedıyorum normal mı sımdı bu:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu nasıl hallettiniz? Bu araba ile ilgili bizlerinde genel sıkıntıları var, mesela motor şanzıman performansı veya yalıtım gibi. Bunlar Mazda kullanıcılarının bende dahil bir kısmının dile getirdiği ve aslında sıkıntıdan ziyade şöyle olsaymış daha iyi olurmuş dedikleri şeyler.Yalnız sizin bahsettikleriniz, bu marka ve modelin hem testlerde hemde biz kullanıcıların gözünde en iddaalı olduğu konulardan sadece birisi.Mesela sizin endişeyle tuttuğunuz o Mazda 3 direksiyonu, kendi aracımda sanki vücudumun bir parçasıymış gibi çalışıyor.Ellerime ve ayaklarıma ne kadar rahat hükmedebiliyorsam aracımın direksiyonuda bana o şekilde güven veriyor.Lastikler ve yürüyen aksam bir aracın yolla birleştiği ve en küçük bir sıkıntısında dahi çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkarabilecek araç üzerindeki kritik donanımlardır ve bu kısımda oluşan hatalar sizin tabirinizle 'ortalama ' şekilde halledilmemesi gerekir. Sorun kaynağı tam olarak tespit edildikten sonra giderilmesi gerekir.Ben lastik balans ve/veya yürüyen aksamla ilgili sıkıntınızın hala devam ettiğini düşünüyorum.Yetkili bir serviste sıkıntınız rahatlıkla halledilebilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...