Jump to content

Egzos Emisyon Ölçüm Değerleri


Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim RX-8'in egsoz muayenesi yaklaşıyor. Yaklaşıyor derken daha 5 ay var, fakat Katalizör iptal old için muayene öncesi Katalizör taktırmak icap edecek ve uygun katalizörü uygun fiyata bulup taktırması falan şimdiden hazırlıkları yapmaya başlamalıyım.

Bu esnada aracın önceki sahibinin yaptırdığı Egzos Muayenesi Emisyon Ölçüm Değerleri ruhsat arkasında fotokopi olarak duruyor. Üstündeki değerler dikkatimi çekti, sizinle paylaşayım dedim.

CO: 0.00 % Hacmen (İzin verilen aralık 0.00-0.50)

CO2: 14.81 % Hacmen (İzin verilen aralık 10.00 - 16.00)

HC: 14 ppm Hacmen (İzinverilen aralık 0-200)

O2: 0.00 % Hacmen (izin verilen aralık 0.00-5.00)

Lambda: 0.999 (İzin verilen aralık 0.970 - 1.030)

CO (Karbonmonoksit) sıfır çıkması Wankel motora has bir durum mu acaba? Çünkü benim bildiğim içten yanmalı motorlar CO çıkarır.

HC hidrokarbon, yanmamış benzin diye biliyorum, doğru mudur? 200 üzerinden 14.81 başarılı bir değer diyebilir miyiz?

O2 sıfır. Yorum yok.

Lambda nedir bilmiyorum, bakmalıyım.

Sizin araçlarda varsa Egzos Emisyon Ölçüm Değerlerini iletebilir misiniz? KArşılaştırma yapmak açısından.

Not: Benim ölçüm katalizörlü, katalizör bu ölçümden sonraki aylarda iptal edilmiş. Ve önümüzdeki haftalarda "Katalizörsüz" halde bir ölçüm yaptırmayı düşünüyorum, karşılaştırma için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...