Jump to content

Aracımın Çekişi, 1300cc Araçlardan Farksız

edo061
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 90
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Sercan323

3

• NoooFearrrr

23

• domestos

11

• edo061

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Araç şişiyor diyorsunuz hararet ne durumda hiç oynadığı oluyo mu yerinden(yükselme gibi) ?

Hararette sıkıntı yok termostat falan v.s değisti.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamün aleyküm. Arkadaşlar aracımı teslim aldıktan sonra deneme fırsatı buldum durum şöyle. Araç soğukken biraz daha seri fakat tam ısınınca zayıflıyor şisiyor sanki gaz pedalına basıyorum biraz zor basılıyor sanki biyerleri kazıyormuş gibi, onca yaptırdığım seyden sonra sorun karbüratörde gibime geliyor.Yalnız ısınınca karbüratörde ne gibi sıkıntı olabilir onu bilmiyorum yada başka ne olabilir.karbüratörümü değişmeliyim mantıklı olan nedir ne yapmalıyım.

lpg de iken karbüratör devre dışı olur yani bir önemi kalmaz sadece bogaz kelebeği vede gaz teli işlev yapar, problemin motor sıcak iken başgöstermesi  yağ problemini anımsattı bana hangi yağı bıraktınız aracınıza ?    ayrıca bu problem sübap ayarındanda olabilir ısınınca ayarlar değişir bilindiği üzere, fazla sıkı olabilir ,  sayın edo61 iyicene aracına neler yapıldığını bir tasvir edermisin.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg de iken karbüratör devre dışı olur yani bir önemi kalmaz sadece bogaz kelebeği vede gaz teli işlev yapar, problemin motor sıcak iken başgöstermesi  yağ problemini anımsattı bana hangi yağı bıraktınız aracınıza ?    ayrıca bu problem sübap ayarındanda olabilir ısınınca ayarlar değişir bilindiği üzere, fazla sıkı olabilir ,  sayın edo61 iyicene aracına neler yapıldığını bir tasvir edermisin.

Abi araca segman atıldı, baskı balata değişti, termostat ve hararet müşürü değişti, mobil 10/40 yarı sentetik yağ bırakıldı, kayışlar değişti, filtreler, sübap ayarı bildiğiniz gibi otomatik ayarlıyor onlara bişey yapılmadı daha önce fotoları atmıştım, sübap ayarını ayarlayamıyor olabilirmi sistemimi değişmek lazım. Otomatik sübap ayarıyla manuelin arasında performans farkı olurmu acaba.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçlarda uzun süre lpg kullanımı sonrası karbüratör kurur ve kelebek mili aşınır. Bunu önlemek için arada benzinde kullanmakta ve kelebeği yağlamakta fayda var. Anladığım kadarıyla sizin karbüratör elden geçecek.

Daha önce 2 kez elden geçti, en son bir ay önce
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acaba tam anlamıyla elden geçti mi? Veya bir şeyi yanlış mı yaptılar?

Ya da; elden geçirirken bazı şeyleri ayak üstü mü yaptılar ??

:P

Neyse aklına kurt düşürmeyelim biz...  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi araca segman atıldı, baskı balata değişti, termostat ve hararet müşürü değişti, mobil 10/40 yarı sentetik yağ bırakıldı, kayışlar değişti, filtreler, sübap ayarı bildiğiniz gibi otomatik ayarlıyor onlara bişey yapılmadı daha önce fotoları atmıştım, sübap ayarını ayarlayamıyor olabilirmi sistemimi değişmek lazım. Otomatik sübap ayarıyla manuelin arasında performans farkı olurmu acaba.

Arabanın ısındıktan sonra sıkıntı yapması çok ilginç geldi bana , ben derimki trabzonda ki mazda servisine bir göster arabayı bakalım ne diyecekler, en azından bu sübap mevzusunu netleştirmiş olursun , ayarı varmı, yokmu veya nasıl bir otomatik ayar var, bizde öğrenmiş oluruz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sübab ayarı var diye biliyorum. Bir süre benzinde kullanmak lazım 1 saat kadar şişme olcak mı nasıl tepki vercek bakmak lazım denediniz mi hiç?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotoya bakarmısın yukarıda,i böle bir durumda nerden verecen sübap ayarını , pullu olanlarada benzemiyor bende şaşırdım doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayarın nerden yapıldığı hakkında bilgim yok hiç açtırıp da yaptırmadım ama güvenilir bi mazda ustasından duydum bunu eger o söylediyse vardır bi yeri bilen bi ustaya baktırıp yaptırmak lazım böyle şeyleri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim, biliyorsunuzki 94 323 hb aracımın performansından şikayetlerim olmuştu.Aracıma gereken herşeyi yaptım yukarılarda herşeyi anlattım.Şimdiki düşüncem motorun üst silindir kapağını fabrikanın koyduğu orjinal sisteme yani subap ayarı yapılabilen şekile çevirmeyi düşünüyorum ve, performansın normale döneceğini tahmin ediyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi buraya yazarsanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böle bir değişikliğin gereği yok , çok masrafın olur, önce acele etme bir araştıralım bakalım ne yapılabilir, emin olalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Aracı dün itibariyle yetkili servise götürdüm sentesine baktırdım 2 diş kaçık çıktı ve ayarlandı.Çalışması rahatladı ve çekiş biraz daha iyileşti fakat yine tatmin edici değil, ustaya sordum üst kapak farklı ne gibi sorun olabilir.Bana söylediği kapağın yanma odası orjinale göre daha geniş olursa verimde düşük olur,ya kapakçıyla istişare yapıp kapağı taşlatacaksın yada daha ince conta kullanacaksın ozaman verim alırsın diyor.Ustaya sorduğumu sizede danışayım dedim.Bizim conta 1mm olduğunu düşünürsek daha incesi varmıdır varsa kaybedilen performansı yerine koyarmı.Contayımı değişmek doğru olur yoksa taşlatmakmı.Sizler ne önerirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam 1300 cc'yi niye ezdiniz ya o kadar hayır yaram var da odan gocunuyorum:)

benim arabanın da 110-120 sonrası çekmediğini düşünüyorum (ki çekmyor). ama forumda sanırım aktif mazda 2'ci yok gibi. yoksa bir referans olurdu en azından hepsi öyleyse  uğraşmazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim arabanın da 110-120 sonrası çekmediğini düşünüyorum (ki çekmyor). ama forumda sanırım aktif mazda 2'ci yok gibi. yoksa bir referans olurdu en azından hepsi öyleyse  uğraşmazdım.

Ezmedim abi 1300cc araç bende kullandım örneklemem ondan oldu.Mazda 2 olması sorunun başka olduğu anlamına gelmez abi performans konularını karıştırırsan cevap oralarda bir yerlerdedir iyice bakın derim,saygılar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı dün itibariyle yetkili servise götürdüm sentesine baktırdım 2 diş kaçık çıktı ve ayarlandı.Çalışması rahatladı ve çekiş biraz daha iyileşti fakat yine tatmin edici değil, ustaya sordum üst kapak farklı ne gibi sorun olabilir.Bana söylediği kapağın yanma odası orjinale göre daha geniş olursa verimde düşük olur,ya kapakçıyla istişare yapıp kapağı taşlatacaksın yada daha ince conta kullanacaksın ozaman verim alırsın diyor.Ustaya sorduğumu sizede danışayım dedim.Bizim conta 1mm olduğunu düşünürsek daha incesi varmıdır varsa kaybedilen performansı yerine koyarmı.Contayımı değişmek doğru olur yoksa taşlatmakmı.Sizler ne önerirsiniz

Bu durum öle gözle görülür bişey değil ki eğer yanma odasının büyük olduğunu düşünüyor ise orjinalinin ölçülerini bilmeli, rasgele taşlamada yaptıramazsınız, contada ondan ince olmaz olsada yaramaz , contanın gene orijinal olması daha iyidir, bence iyice ölçümü yaptır, tam olarak ne kadar taşlamak gerekiyosa rektefiyeci orijinal kapak ölçülerinde taşlasın.  Önerim bu yönde kolay gelsin.

Sizin arabanızın 1.2, 1.3 olmasının bir manası yok Ben 4 vites 87 reno TX ile 140 yapmıştım, şu anki mazdam 3 ileri oto vites 323 ile 160 yaptım, sizin aracınızda bir problem var ne demek 110-120 ya,  böle saçmalıkmı olur , japon marka araçların çoğu kadrandaki sürati çok rahat yaparlar, ama hızlanmada yavaş diysoanız bişey diyemem,  aracınızı bir servise gösteriniz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...