Jump to content

Ön Arka Hoparlör Değişimi - Cadence & JVC

Zenith
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Zenith

6

• infiniteblack

6

• Kadirx

4

• apojitsu

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Full alpine yapsam bu iş olmazmı. İlla frekansına göre ayrı ayrı mı toplamak lazım??

ayrı ayrı toplayacak bir şey yok. aynı hoparlörden 4 tane alıp takın. frekans sizin keyfinize kalmış. bas sesini sevmiyorsanız frekansın bir önemi yok ama alttan alttan soft bir bas duymak istiyosanız frekans önemli. ha öne ayrı arkaya ayrı hoparlör koyulabilir mecburiyetten ama frekansları mümkün olduğunca birbirlerine yakın olmalıdır. yoksa bas sesini düşük frekanslı hoparlörün olduğu taraftan daha çok duyarsınız. taktığınız yere göre ya önden ağırlıklı olur yada arkadan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba

Aracında mevcut sistemden memnun olmayan yada iyileştirmek isteyen arkadaşlar mutlaka ki vardır kendi aracımda yaptığım değişiklikleri paylaşmak istiyorum.

2010 touring modellerde 4 hoparlör var bildiğiniz üzere,benim sıkıntım şöfor tarafı hoparlörün patlamasıyla başladı.İlk fırsatta hemen Atakan Tuning in yolunu tuttum.

Ustanın tespitine göre uzun süre bası maks tuttuğum için hoparlörde çok kaliteli olmadığı için 3 yılın sonunda patlamış.Gittiğimde komple bir sistem almak hiç yoktu fakat arada ki farkı orada bizzat görünce minumum neler yapabiliriz diye görüştük ustayla.

Ustanın önerisi ve bütçeme de uygun olacak şekilde basit bir sistem yapmaya karar verdik.

Ön hoparlörler:Pioneer TS-G172Ci 280 watt midd bas takımı ile değişti.

Anfi:Jameson 1500 watt 4 kanallı anfi

Subwoofer:İlk olarak pioneer 1500 watt champion serisi takıldı.2 ay sonra memnun kalmamamdan dolayı jbl 1500 watt ile değiştirildi.Aradaki fark neydi diye sorarsanız pionerr müziğin her dokunuşunda güm güm vuruyor buda bir süre sonra rahatsız ediyor.Açıkçası biraz apaçi işi.Jbl ise basları derinden ve daha dolgun vuruyor.

Herkesin beklentisi ve müzik kulağı farklı tabı ben tercihimi jbl den yana kullandım.

Arka hoparlör:Değişimi şimdilik yapamadım ama ilk fırsatta yapacağım.

Şu andaki hali de yetiyor akustik için fakat değiştirince çok daha güzel olacak.

Böyle bir sistemin maliyetide max 500 TL.

Hoparlör değişiminde işçilik çok önemli tabiki.Kapıların sökülmesi esnasında en ufak bir tırnak kırığı tam olarak oturmamasına sebep oluyor.Fakat atakan tuning de usta gerçekten çok titiz ve işini bildiğini size hissettiriyor.Bizzat da başındaydım sökülme esnasında.

Ben şu anda çok memnunum aracımın ses sisteminden.Eskiden aldığım ses arada dağlar kadar fark var.Tabiki daha profesyonel bir sistem de yapılabilir bu işin sonu yok.Aracında multimedia cihaz olanlar daha da iyi ses alacaklardır.Çünkü orj sistemin çıkışları da orta düzeydeymiş.

İlhan abimize sevgiler....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volkan'cım verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkürler. Atakan Tuningi bilirim benim ve arkadaşımın alışverişi oldu daha önce. Oldukça profesyoneller, bunu geçtim tam bir esnaflar.

Ama malum bizim guzular, piyasa da az olduğu için. Acaba araca yabancılarmı tereddütleri vardı içimde. En çok korktuğum nokta, kapı içleri sökülüp, takılırken ki işlemler.

Atakan Tuninnkle ve yapılacak işlemlerle ilgili kafamdaki soru işaretleri aydınlanmış oldu. Tekrar ellerine ve emeklerine sağlık. Teşekkürler. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim ne demek. Ilk bakışta bende mazda ya yabanci gelebilir ler diye düşündüm fakat birçok mazda ya montaj yaptiklarini araci tanimasindan anladim.Kapilari cok rahat sokup hemen montaji yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Bu işin sonu yok sanırım. Şu andaki hoparlörleri söküp mid bas+anfi+slim bas taktıracağım sanırım.Sizce aşağıdaki sistem nasıl? Amaç düşük volume lerde kaliteli ve net ses, derinden bir bas bu kadar.

Hertz DSK 16cm komponent 160Wpeak 80W rms

JBL GT5-A604 4 kanal amfi 640W (4ohm 60Wx4, 2ohm 80Wx4, 320W rms

Vibe optisound 20cm bass - 900Wpeak, 300W rms,

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Bu işin sonu yok sanırım. Şu andaki hoparlörleri söküp mid bas+anfi+slim bas taktıracağım sanırım.Sizce aşağıdaki sistem nasıl? Amaç düşük volume lerde kaliteli ve net ses, derinden bir bas bu kadar.

Hertz DSK 16cm komponent 160Wpeak 80W rms

JBL GT5-A604 4 kanal amfi 640W (4ohm 60Wx4, 2ohm 80Wx4, 320W rms

Vibe optisound 20cm bass - 900Wpeak, 300W rms,

Teşekkürler

aaaa ben sizin mailinizi okudum ama yoğunluktan cevap yazamadım. maillerde üst üste binince altta kaldı sizin mail, gözüme ilişmedi hiç. kusura bakmayın...

eğer 4 hoparlörüde komponentle değiştirip bagajada bas koyacaksanız alacağınız ses çok tatmin edici olacaktır. bagaja bas koyacaksanız size bahsettiğim düşük frekans olayı ikinci plana atılabilir. çünkü bagajdan gelen bas sesi komponentlerden gelen sesi akustik olarak destekleyecektir. haliyle psikolojik olarak kolonlardan bası çok güzel aldığınızı sanacaksınız. komponentlerin özelliklerinin ne olduğunu bilmiyorum ama bagajdaki bası kapatınca ortada bas falan kalmayacaktır. ha düşük frekans komponent ise yine bas alırsınız. ama bagajdaki basın verdiği ses yanında sönük kalacaktır. bagajdan fedakarlık edecekseniz güzel bir sistem olur bu yazdığınız ekipmanla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

orjinal teyp ile coaxial hoparlör kullanacaksanız eğer, bas seslerin güçlü olması için frekans cevabının mümkün olduğunca düşük olmasına dikkat etmelisiniz. 25 Hz - 30.000 KHz'in aralığındaki bütün hoparlörlerde bas sesini güçlü alırsınız. hatta daha düşük frekans değerleri daha kuvvetli bas verir...

sizin aldığınız cadencelerin frekans aralığı "60 Hz - 20.000 Hz". tiz sesler için yüksek frekansı 20.000 Hz olarak ideal ama düşük  frekans için yani bas sesleri için 60 Hz frekans çok yüksek. yüksek olduğu için de amfi bağlasanız bile bas sesini alamazsınız...

aldığınız JVC'lerin ise frekans aralığı "50 Hz - 25.000 Hz". aynı şekilde bu hoparlöründe düşük frekansı çok yüksek. bunda da amfi bağlasanız bile bas seslerini alamazsınız...

bunların yerine kenwood m6932 6x9 hoparlör alsaydınız çok mükemmel bas sesleri elde ederdiniz. frekans değerleri "28Hz ~ 25000Hz" aralığında. ben de çok kafa yordum bu işe. bass sesleri için en mantıklısı kenwood'du...

benim diğer aracım olan marea hlx'e kenwood m6932 taktım. teyp olarak pioneer deh-6800 var. amfisiz mükemmel bir ses elde ettim. önceden bagajda pioneer amfi + 30" jbl kutu bas vardı. kapı ve arka cam önünde jvc'nin hoparlörleri vardı ama frekansları çok yüksek olduğu için tizi çok verirdi. bassı da bagajda yer kaplamasın diye çıkarmak istedim. ama soft bass sesini de kaybetmek istemedim. kenwood'la tam istediğim sesi elde ettim. bir de 4 kanal anfi bağladım daha verimli olsun diye. amfisiz bile tatmin etti beni. amfiyle daha da güzel oldu. üstelik kapı içini yalıtım malzemesiyle kaplamadım bile...

apojitsu hocam, benimde sol ön ve sol arka hoparlörler patlayınca burda buldum kendimi. Hoparlör işinden hiç mi hiç anlamıyorum. serviste sordum, orjinal hoparlör takımına 150-160 TL + KDV fiyat söylediler (işçilik hariç) , çok fazla geldi bana. Burada sSöylediğiniz kenwood hoparlörleri araştırdım, fiyatları da makul geldi Takımı 69 TL. http://www.bimeks.com.tr/urun/121048/kenwood-m6932-oval-oto-hoparlor.aspx

Yardımcı olabileceğinizi yazmışsınız, ben de ankaradayım, müsait bi zamanda yardımınızı isterim eğer mümkünse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşım uzun yıllardır araçlarıma ses sitemini kendim montajını yaparım ve deneyimlerimden yola çıkmak gerekirse ;

kapı içlerine taktığın hoparlörlerin kesinlikle mid tiz olması şarttır ve bunları kesinlikle stereo anfi ile beslemelisin yoksa mid takımı hiçbir işe yaramaz ve eğer mono sub ve mono anfi girmeyeceksen aracına kaliteli ses için kapı hoparlörlerine bas yükleyeceksen arkadaşların dediği gibi izolasyon şart yoksa birkaç aya kalmadan kapılardan sesleri duymaya başlarsın. ancak mono sub ve mono anfi girecekse işin içine zaten bu tarz sistemler kurulunca kapı hoparlörlerinden bass ayarını tamamen kısıyorsun ve kapı izolasyonuna gerek kalmıyor. benim araçta şuan çift kicker l 7 (1000 rms x 2) ve bunu besleyen mono anfi var ve kapıların bass ayarı tamamen eksi ayarlarda. yani öncelikle baştan nasıl bir sitem kuracağının kararını vermen lazım yoksa suan taktığın hoparlörler gibi sonu hüsran olur. yine de sormak istediğin bişeler olursa fikir alışverişi yapalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi ben amfi, subwoofer falan istemiyorum abi.. hoparlör işlerinden anlamadığımı söylemiştim, benim istediğim, şuan patlamış olan hoparlörlerimi veya hepsini, yüksek patlama ihtimali olan ve yüksek fiyatlı orjinal hoparlörler ile değil de daha ucuz veya aynı fiyata daha kaliteli hoparlörlerle değiştirmek. Böyle bişey mümkün mü değil mi? İlla ki ekstra donanım mı eklemem lazım??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi ben amfi, subwoofer falan istemiyorum abi.. hoparlör işlerinden anlamadığımı söylemiştim, benim istediğim, şuan patlamış olan hoparlörlerimi veya hepsini, yüksek patlama ihtimali olan ve yüksek fiyatlı orjinal hoparlörler ile değil de daha ucuz veya aynı fiyata daha kaliteli hoparlörlerle değiştirmek. Böyle bişey mümkün mü değil mi? İlla ki ekstra donanım mı eklemem lazım??

Mevcut olana göre hem ucuz olsun, hem kaliteli olsun, hem ekstra donanıma ihtiyaç kalmasın !! Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bende sistemimden memnun değilim. Araştırdığım da maliyet olarak 2 yöntermle 350-700 arası bir fiyat çıktı karşıma. (http://www.atakantuning.com/)

Ben bu işe kalkıştığım zaman, kapı içleri kolon değiştirmek için sökülmüş iken. Kapı içi, ses izolasyon işine de el atmak istiyorum. Sırf bu işler için senelik izin kullanacağım. Yaptıracağım yer, usta, üç aşağı beş yukarı malzeme, fiyat belli. Lakin bir türlü zaman yaratamıyorum.

Size kolay gelsin. Ve Allah gönlünüze ve bütçenize göre verir inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o halde eğer anfi flan atmayacaksan yapman gereken ;

fabrika çıkışı hoparlör ve teypler birbirine tam uyumlu olduğu için ve muhtemelen sen aldığın hoparlörlerin özellikleri ile teybininkileri karşılaştırmadığın için orj alınan ses gibi alamıyorsun. senin aracın teyp çıkış özelliklerini bilmiyorum ama dikkat etmen gereken su sağda solda bilmem kaç watt diyenlere aldırma. önemli olan çıkış rms gücü. sen rms watt değerlerini tutturursan kaliteli bir ses alırsın.

daha açıklayıcı olması bakımından benim sub woofer normalde 2500 watt yazıyor ama rms güç değeri 1000 watt. yani teybin hoparlör çıkış gücü mesela 50 rms ise sen ona düşük rms gücünde hoparlörde koysan yüksek güçte hoparlör de koysan kalite alamazsın. en fazla yanılma payın +5 -5 olmalı. ve tabiki aldığın hoparlörlerin de kalitesi önemli yani kaliteli bir ses için alacağın hoparlörlerin en az çiftinin 200 TL üstü olması lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Hepsiburada dan sony xs 6920 6x9 oval hoparlör aldım geçen hafta bizimkiler 5x7 olduğu için araya mdf parça ilave edilerek montaj yaptırdım benim ön sağ arka sol patlamıştı öndeki sağlam orjinal olanı arkaya taktırıp öndekilere sony taktırdım hem fiyatı çok iyi 95 tl kargo dahil hemde daha önceden belirtilen hz khz aralığı bizim araçlara uygun baslar kısık seste bile çok temiz tizler inanılmaz güzel mid seside çok anlaşılır oldu , arkadakilerde patlarsa aynısından alıp arkalarada taktıracağım

5b76f94f237ddd87f22ef0e0496970b4.jpg

358a15150800994db8a19183667cc63c.jpg

Buda montaj fotoları

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hepsiburada dan sony xs 6920 6x9 oval hoparlör aldım geçen hafta bizimkiler 5x7 olduğu için araya mdf parça ilave edilerek montaj yaptırdım benim ön sağ arka sol patlamıştı öndeki sağlam orjinal olanı arkaya taktırıp öndekilere sony taktırdım hem fiyatı çok iyi 95 tl kargo dahil hemde daha önceden belirtilen hz khz aralığı bizim araçlara uygun baslar kısık seste bile çok temiz tizler inanılmaz güzel mid seside çok anlaşılır oldu , arkadakilerde patlarsa aynısından alıp arkalarada taktıracağım

5b76f94f237ddd87f22ef0e0496970b4.jpg

358a15150800994db8a19183667cc63c.jpg

Buda montaj fotoları

Serkan Bey, MDF falan uğraşmamak için 5 x 7 orjina ölçülerinde hoparlör bulmak zor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnternette çok baktım sipariş bile verdim fu (fli)marka fakat stoklarında çıkmadı , birde şöyle bi durum var hz aralıkları uymuyodu ben yinede uğraşmayayım demiştim senin gibi ama alınca eminim memnun kalmayacaktım bass seslerinde ,buna uğraştığıma değdi bence hiç düşünmeden alın çok memnunum

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temiz işçilik çıkartmışlar, 2000 model 626'tıma 4 adet 6x9 Pioneer almıştım, kapı içleri çok müsait olduğu halde , 5x7 yuvaya 6x9 oturduğu halde, sizin ki gibi bir montajı yapabilecek usta bulamadığım için yuvarlak 16 CM Alpine kullanmak zorunda kalmıştık. Sizin montajı kim yaptıysa helal olsun güzel iş yapmış, yaratıcılık şart bu işler de, çok beğendim güle güle kullanın .  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bulunmuyorsa yapacak bir şey yok. Frekans değerleri uymuyor dediniz. Orjinal hoparlörlerin frekans değeri kaç Hertz ki?

Tam emin olmamakla beraber 25-20000 hz civarı olması lazım benim sonyler 35-20000 hz , fu marka olan 65-20000 hz yani fu olanda bass sesini çok az olacaktı ...

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...