Jump to content

Mazda 3 2004 2009 Konsol Sökümü ve Dijital Klima Tamiri

özkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracımda dün birşey farkettim dijital klimanın sağdaki auto tuşu çalışmıyordu basmıyordu daha doğrusu korka korka olsada komple söküp tamir ettim artık çalışıyor :)

Arkadaşlara yardımcı olması açısından fotografladım konsolun nasıl söküldüğünü. Aşağıdaki albümden ulaşabilirsiniz foroğtraflara

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba ellerinize ve emeklerinize sağlık. Paylaşımlar için teşekkürler. Yalnız fotoğraf ebatları çok küçük, anlaşılmıyor. Fotoğraf yüklemek için galeriyi kullanabilir. Yada imageshack sitesini kullanarak. Daha sağlıklı fotoğraflar yükleyebilirsiniz. Tekrar teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klimanin oldugu parcayi sokemedim nasil oldugunu anlatirmisiniz vitesin oradaki parcayi ve teybi sokuyorum ama klimanin oldugu parcayi sokemiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klimanin oldugu parcayi sokemedim nasil oldugunu anlatirmisiniz vitesin oradaki parcayi ve teybi sokuyorum ama klimanin oldugu parcayi sokemiyorum

Klimayı içten tutan iki tırnak var sağda ve solda çekince bu yuzden gelmiyor o tırnaklardan kurtarmanız gerekiyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımda dün birşey farkettim dijital klimanın sağdaki auto tuşu çalışmıyordu basmıyordu daha doğrusu korka korka olsada komple söküp tamir ettim artık çalışıyor :)

Arkadaşlara yardımcı olması açısından fotografladım konsolun nasıl söküldüğünü

1.  ilk olarak çıtayı söküyoruz

[smg id=8684]

2.  4 tane işaretli vida var onları söküyoruz ve cd çaları çıkarıyoruz

[smg id=8689]

3. Daha sonra kol dayamayı açıp el fireninin ve bardaklığın olduğu kısmı kol dayama trafından çekip uukarı doğru çıkarıyoruz

[smg id=8690]

4. Sıra vites körunde çekip çıkarıyoruz tırnaklı oda ama komple çıkarmaya gerek yok yana cevırsek yeterli 

5. Alta çakmaklığı tutan iki vida var onları söküyoruz   

[smg id=8691]

Çakmaklık ucunu çıkarıp komple çakmaklığı çekip çıkarıyoruz

6. Sıra geldi klimaya altta iki vida var bunları söküp klimayı içten tutan iki  tırnak var onları kurtarıp kızak gibi yerden çekip çıkarıyoruz.

[smg id=8692]

[smg id=8693]

7. Klima artık elimizde alta ve uste olan tırnakları kurtarıyoruz

[smg id=8695]

[smg id=8694]

8.Arkada auto tusunu tutan iki vida var bunu söküp tuşu yerinden çıkarıyoruz

[smg id=8686]

9. Arızalı parçaya ulaştık sonunda ucu düğmeye temas etmiyordu ..Ucuna bant tarzı birşey yapıştırıp tekrar yerine takıp deniyoruz

[smg id=8687]

10.Ve mutlu son dijital klima çalışıyor :)

[smg id=8688]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cakmakligi tutan vidalari soktum fakat cakmaklik cikmiyo arkadan cakmak yuvasina bagli bisey varmi sanirim o tutuyor birde hava yastigi isigina bir baglanti var onlar tutuyor olabilirmi kaba kuvvet uygulamaya cekiniyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkurler.ancak cakmakligin arkasinda mutlaka bir baglanti olmasi gerekmiyormu.soket falan olmali o halde neyse okul çıkışı bir kez daha deneyeyim sanirim siz bu konuda benden daha yetenekli ve cesursunuz:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özkan senin konuyu düzenledim, bu şekilde daha güzel oldu. Galeriden Bbc kodunu paylaşırsan, bu şekilde oluyor. Tekrardan anlatımın ve paylaşımların için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özkan senin konuyu düzenledim, bu şekilde daha güzel oldu. Galeriden Bbc kodunu paylaşırsan, bu şekilde oluyor. Tekrardan anlatımın ve paylaşımların için teşekkürler.

abi teşekürler öğrencem ins acemiyim forumda  :hi:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi teşekürler öğrencem ins acemiyim forumda  :hi:

Önemli değil Özkan'cım. Senin değerli paylaşımların için biz forumda. Çok güzel hareketler bunlar ifadesini kullanırız. Foruma sağlam ve hızlı bir giriş yaptın. Umarım kalıcı olurda, hızlı bir kaçış yapmazsın. Sağlıcakla kal. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotoğraflarınız gözükmüyor. Eğer bende cesaret edebilirsem cd çalar ve üst kısmını açmak istiyorum. Tam olarak yerini çözemediğim( yol bilgisayarından,hava menfezinden yada km göstergesinden) bir yerden ses geliyor. Fan çalışmasına benzeyen bir ses. Bunun nedenini araştırmak için fotoğraflarınız yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotoğraflarınız gözükmüyor. Eğer bende cesaret edebilirsem cd çalar ve üst kısmını açmak istiyorum. Tam olarak yerini çözemediğim( yol bilgisayarından,hava menfezinden yada km göstergesinden) bir yerden ses geliyor. Fan çalışmasına benzeyen bir ses. Bunun nedenini araştırmak için fotoğraflarınız yardımcı olacaktır.

Bir daha kontrol edermisiniz fotoğrafları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Linkin üstüne tıkladığımda açıldı fotoğraflar. Çok karışık gözüküyor :o

Link toplu fotoğrafların bulunduğu galerinin bağlantısı. Birde galeriden tek tek fotoğraf ön izlemeleri var. Linkte, küçük fotoğraflarda şu an muntazam çalışıyor ve görüntüleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...