Jump to content

Mazda 3 2004 2009 Konsol Sökümü ve Dijital Klima Tamiri

özkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Emeklerinize sağlık, hoş paylaşım olmuş... İnsanın elinden ufak tefek işler gelmesi çok güzel...

Özkan aracın HB olduğunu galerideki fotoları görünce anladım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmiyorum ki abi bagaj armasini kirmizi yapma ile ilgili konuda gayet acik sekilde sedan oldugu gorunuyor  www.mazdaclubtr.com/31871/mazda-3-kirmizi-arma/

Ben galeride başka bir siyah HB görmüştüm ona istinaden yazmıştım... Yanlış değerlendirmişim demek ki...

Sedan sevdalısı olarak sevindim tekrardan... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımda dün birşey farkettim dijital klimanın sağdaki auto tuşu çalışmıyordu basmıyordu daha doğrusu korka korka olsada komple söküp tamir ettim artık çalışıyor :)

Arkadaşlara yardımcı olması açısından fotografladım konsolun nasıl söküldüğünü

1.  ilk olarak çıtayı söküyoruz

[smg id=8684]

2.  4 tane işaretli vida var onları söküyoruz ve cd çaları çıkarıyoruz

[smg id=8689]

3. Daha sonra kol dayamayı açıp el fireninin ve bardaklığın olduğu kısmı kol dayama trafından çekip uukarı doğru çıkarıyoruz

[smg id=8690]

4. Sıra vites körunde çekip çıkarıyoruz tırnaklı oda ama komple çıkarmaya gerek yok yana cevırsek yeterli 

5. Alta çakmaklığı tutan iki vida var onları söküyoruz   

[smg id=8691]

Çakmaklık ucunu çıkarıp komple çakmaklığı çekip çıkarıyoruz

6. Sıra geldi klimaya altta iki vida var bunları söküp klimayı içten tutan iki  tırnak var onları kurtarıp kızak gibi yerden çekip çıkarıyoruz.

[smg id=8692]

[smg id=8693]

7. Klima artık elimizde alta ve uste olan tırnakları kurtarıyoruz

[smg id=8695]

[smg id=8694]

8.Arkada auto tusunu tutan iki vida var bunu söküp tuşu yerinden çıkarıyoruz

[smg id=8686]

9. Arızalı parçaya ulaştık sonunda ucu düğmeye temas etmiyordu ..Ucuna bant tarzı birşey yapıştırıp tekrar yerine takıp deniyoruz

[smg id=8687]

10.Ve mutlu son dijital klima çalışıyor :)

[smg id=8688]

Ne işime yaradı bir bilseniz...

Sonsuz teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne işime yaradı bir bilseniz...

Sonsuz teşekkürler...

ben teşekkür ederim sorun nerdeymiş acaba onuda paylasirsaniz daha iyi olur sorunu olan arkadaslara yardimci olur bende bu niyetle açmıstim konuyu size yardımcı olduğuna çok sevindim :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptım...

Başardım arkadaşlar. Eskisi gibi oldu. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. :)

Sağolun varolun.

Sorun neymiş, kısaca anlatayım;

ısı ayar düğmesinin altında iki tane minicik çatal şeklinde bakır levha var. Levhalar düğmeye iki tane minicik pilastik punto ile tutturulmuş. İşte sorunda tam bu. Minicik pilastik puntolar zaman içinde kırılınca levha düşüyor ve temas etmesi gereken yerlerle temas edemiyor.

işte ben de o levhayı japonla yapıştırdım ve sorun düzeldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun bendede var malum havalarda soğuyo yavaştan...

Elim pek yatkın değildir  bu tarz işlere .Cesaret edemedim bir türlü  :nea:

Sizce resimlerde gibi kolay mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben cesaret edip söktüm hepsini fakat klimayı bir türlü çıkaramadım yerinden.Gerçi benim klima çalışıyorda ben kontağın yanındaki fana ulaşmak için sökmüştüm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde fan hız ayar düğmesi bozuk ancak sıcaklıktan ayarlıyorum o yüzden sorun olmuyor  diğeride bozulu nca artık gözümü karartıp sökeceğim.

Bir ara teyibi sökmüştürm onu takarkende fan hız ayar düğmesinin lambası kesti bazen yanıyor bazen yanmıyor aslında sinir bozucu bir durum ama fazla kurcalamıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne diceğimi bilmiyorum hepinize teker teker teşekkür ederim.

Bu işlere meraklı bir olan arkadaşıma konuyu anlattım. Hemen atladı zaten yaparız falan dedi.

Takım çantasını aldıktan sonra indik arabaya.Paylaşdığınız fotoğraflar ve yazılarla yavaş yavaş dağıtmaya başladık konsolu  ;D (aslında çok kolaymış ama felaket oyalandık :P )

Anlattığınız herşey fazlasıyla yeterliydi zaten.Düğmedeki o küçük çatallar kopmuş yerlerinden... Ama kopmakta haklı gibilerdi, gerçekten basit 2 küçücük delik o çatalları tutuyor.

Japon yapıştırıcıyla onları yapıştırdık hatta sigara külü ilede transferi güçlendirdik.(japon-sigara külü ilişkisini öneririm). Diğer çatallarıda sabitledik garanti olsun diye ;)

Konsolu yerine takması daha kolay arkadaşlar zaten.Sakın çekinmeyin yavaş ve hafif titizlik istemekte  :) %100 çalışmada %95'lik bir başarı elde ettik.Hızlı çevirince dereceler çok değişiyo.Yavaş yavaş çevirince bir sıkıntı yok.

Bu sorunu olan arkadaşlara tavsiyem sadece arkadaşların paylaştığı resimleri ve yazıları takip etmeleri. Gerçekten çok teşekkürler tekrardan ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne diceğimi bilmiyorum hepinize teker teker teşekkür ederim.

Bu işlere meraklı bir olan arkadaşıma konuyu anlattım. Hemen atladı zaten yaparız falan dedi.

Takım çantasını aldıktan sonra indik arabaya.Paylaşdığınız fotoğraflar ve yazılarla yavaş yavaş dağıtmaya başladık konsolu  ;D (aslında çok kolaymış ama felaket oyalandık :P )

Anlattığınız herşey fazlasıyla yeterliydi zaten.Düğmedeki o küçük çatallar kopmuş yerlerinden... Ama kopmakta haklı gibilerdi, gerçekten basit 2 küçücük delik o çatalları tutuyor.

Japon yapıştırıcıyla onları yapıştırdık hatta sigara külü ilede transferi güçlendirdik.(japon-sigara külü ilişkisini öneririm). Diğer çatallarıda sabitledik garanti olsun diye ;)

Konsolu yerine takması daha kolay arkadaşlar zaten.Sakın çekinmeyin yavaş ve hafif titizlik istemekte  :) %100 çalışmada %95'lik bir başarı elde ettik.Hızlı çevirince dereceler çok değişiyo.Yavaş yavaş çevirince bir sıkıntı yok.

Bu sorunu olan arkadaşlara tavsiyem sadece arkadaşların paylaştığı resimleri ve yazıları takip etmeleri. Gerçekten çok teşekkürler tekrardan ;)

sorunun cozuldugune gercekten cok sevindim fotoraflarin ise yaramasi da ayrica cok sevindirdi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 3 ay sonra ...
18.09.2013 09:46:04, özkan :

Aracımda dün birşey farkettim dijital klimanın sağdaki auto tuşu çalışmıyordu basmıyordu daha doğrusu korka korka olsada komple söküp tamir ettim artık çalışıyor :)

1.  ilk olarak çıtayı söküyoruz

[smg id=8684]

2.  4 tane işaretli vida var onları söküyoruz ve cd çaları çıkarıyoruz

[smg id=8689]

3. Daha sonra kol dayamayı açıp el fireninin ve bardaklığın olduğu kısmı kol dayama trafından çekip uukarı doğru çıkarıyoruz

[smg id=8690]

4. Sıra vites körunde çekip çıkarıyoruz tırnaklı oda ama komple çıkarmaya gerek yok yana cevırsek yeterli 

5. Alta çakmaklığı tutan iki vida var onları söküyoruz   

[smg id=8691]

Çakmaklık ucunu çıkarıp komple çakmaklığı çekip çıkarıyoruz

6. Sıra geldi klimaya altta iki vida var bunları söküp klimayı içten tutan iki  tırnak var onları kurtarıp kızak gibi yerden çekip çıkarıyoruz.

[smg id=8692]

[smg id=8693]

7. Klima artık elimizde alta ve uste olan tırnakları kurtarıyoruz

[smg id=8695]

[smg id=8694]

8.Arkada auto tusunu tutan iki vida var bunu söküp tuşu yerinden çıkarıyoruz

[smg id=8686]

9. Arızalı parçaya ulaştık sonunda ucu düğmeye temas etmiyordu ..Ucuna bant tarzı birşey yapıştırıp tekrar yerine takıp deniyoruz

[smg id=8687]

10.Ve mutlu son dijital klima çalışıyor :)

[smg id=8688]

konuyu hortlatmış gibi olacağım ama aynı sorun bende de var.bahsettiğiniz şekilde tamir etmek istiyorum ancak resimler gözükmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
18.09.2013 at 09:03, özkan :

http://www.mazdaclubtr.com/index.php?action=media;sa=album;in=1205

Linkte hata oluşmuş sanırım açmıyor :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/index.php?action=media;sa=album;in=1205

Bu sayfadaki fotoğraflara tekrar ulaşabilirmiyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, blackcone :

Bu sayfadaki fotoğraflara tekrar ulaşabilirmiyim?

Merhaba Forum olarak SMF alt yapısından IPS alt yapısına geçerken albüm/fotoğraflar taşınmadı. Arşivden bir inceleyelim, size geri dönüş sağlayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, İlhan :

Merhaba Forum olarak SMF alt yapısından IPS alt yapısına geçerken albüm/fotoğraflar taşınmadı. Arşivden bir inceleyelim, size geri dönüş sağlayalım.

Emeğiniz ve ilginiz için teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...