Jump to content

Radyatör Suyu Değişimi Nasıl Yapılır?

hüseyni
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba

2011 model aracımın soğutma suyunu komple değiştirmek istiyorum

daha önce buradaki ilgili konulara baktım ancak eski suyu boşaltmak için radyatör tapasının nerede olduğunu bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Edit : Başlık ve imla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tıpanın yerini bilemiyorum ama öle rasgele olmaz bu işler bazı araçlarda suyu boşaltmana gerek olmuyor, belli noktalar vede valfler oluyor, siz genleşme kabına dolduruyosunuz , doldurdukça eskiyi atıp, yerine yeni soğutma suyu doluyor, sizin aracınızın durumu nedir bilemiyorum, dikkat etmek gerek, hava yapabilen vede havasının alınması gereken bir sistem varsa, farkında bile olmadan aracın motorunu yakarsınız, ama illa tüm suyu boşaltacam diyosanız tıpaya gerek yok alt kısımdan motora giren kalın hortumun kelepçesini penseyle sıkıp hortumu çıkarın hem motor bloğundaki hemde radyatördeki suyun tamamı boşalacaktır, bir daha sölüyorum çok dikkat ediniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aşağıdaki konuda adım adım anlatılmış kolay gibi gelmişti bana ama riske de girmemek lazım

http://www.mazdaclubtr.com/20005/antifiriz-nasil-koyariz/

Bu işlere eliniz yatkınsa rahatlıkla değiştirebilirsiniz ama anlamam diyorsanız uzak durun, hava yaptırırsanız hararet yapma ihtimali var...

Zaten antifriz satılan çoğu yer değişimi de yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...