Jump to content

Mazda3 - Karda Test

reallaz61
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

7

• İlhan

4

• domestos

4

• reallaz61

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Verim/performans mı daha önemli ? Yoksa güvenlik mi ? Benim için, önce güvenlik. Bu gün Gebze fabrikamızın bahçesinde. Karla kaplı çok geniş alanda. Dsc'yi kapatarak, dairesel ve sağa sola slolam yaparak sürüş yaptım.

Aynı sürüş şeklini birde DSC açık iken yaptım. Zaten benim için, olmazsa olmazlarımdan olan  DSC'nin. Bir kez daha önemini ve değerini anladım. DSC candır, can.... Dsc yeri geldin mi sürücünün hatasını tölere eder. Yeri geldin mi de hayat kurtarır...

Bir otomobilde önceliklerim arasında DSC ve tam bağımsız arka süspansiyon gelir..

Gece gündüz her daim. Farım da açık DSC'de açık. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kırıldım sana İlhan !!

Sis farına ne oldu ??

Teessüf ederim, önce sis farı sonra diğer zımbırtılar, lütfen !!

:P

Evet abi ya, onu nasıl atlamışım. Birde muhakkak sis farı olacak. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verim/performans mı daha önemli ? Yoksa güvenlik mi ? Benim için, önce güvenlik. Bu gün Gebze fabrikamızın bahçesinde. Karla kaplı çok geniş alanda. Dsc'yi kapatarak, dairesel ve sağa sola slolam yaparak sürüş yaptım.

Aynı sürüş şeklini birde DSC açık iken yaptım. Zaten benim için, olmazsa olmazlarımdan olan  DSC'nin. Bir kez daha önemini ve değerini anladım. DSC candır, can.... Dsc yeri geldin mi sürücünün hatasını tölere eder. Yeri geldin mi de hayat kurtarır...

Bir otomobilde önceliklerim arasında DSC ve tam bağımsız arka süspansiyon gelir..

Gece gündüz her daim. Farım da açık DSC'de açık. :)

Cahilliğimi bağışlayın arkadaşlar tam bağımsız süspansiyon un faydası nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cahilliğimi bağışlayın arkadaşlar tam bağımsız süspansiyon un faydası nedir?

fiat doblo nun reklamında vardı öyle gösteriyim ..

43. saniyeden sonrasına bakınız ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hmmm tamamen darbe ve sarsıntı emilimiyle alakalı yani cevap için çok teşekkür ederim.

Bir tekerin etkileşimini diğer tekere yansıtmama isteği ile yapılmış sistem, güvenlik ve konfor için diyebiliriz.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhabalar, sizinle Mazda 3'le kar deneyimimi paylaşmak istiyorum.

Bu araba 8.arabam ama ilk Mazdam. Otomatik vites 2006 HB. Düzceye yılın ilk karı düştü nihayet. Kar lastiğim yok. Yerdede 2-3cm kar var, 10 derecelik eğimde kaldım araba gitmiyo, virajlarda mükemmel drift yapıyo, durdurabilene aşk olsun, bu arada DSC yanıp sönüyo abs tekerlerden orkestra sesi geliyo yani çalışıyor. Fakat açıkca söylemiliyim ki, bence sonuç tam bi hüsran. Astra ve Vectra kullanmıştım, manuel ve otomatiği bu araçlar bile kişisel fikrim karda çok daha iyi bi yol tutuşu vardı. Bu arada belitmek isterimki tüm araçlarımda lastikler Michelin ve 3 sene karda buzda arazide işim nedeniyle yol tecrübem fazlasıyla var. 2.aşama kar lastiğiyle deniycem, umarım tek sorun lastiklerdir.

Eleştri açısından değil, sadece yaşadığım tecrübemi anlatmak istedim, herkese saygılar.

Benim bir Hyundai Getzim vardı , patronun 320d BMW sinin çıkmaya çalıp her seferinde geri kaydığı  rampayı yaz lastikleriyle güle oynaya çıkıyordu  :) ...

Ama sonra baktım da, patronda BMW sini satıp Getz almadı, kış lastiği aldı yoluna devam etti...

Sonradan öğrendim ki, araç ağırlığına oranla ince lastikli olan araçlar karlı zeminlerde daha iyi yere bastığından daha başarılıymış...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bir Hyundai Getzim vardı , patronun 320d BMW sinin çıkmaya çalıp her seferinde geri kaydığı  rampayı yaz lastikleriyle güle oynaya çıkıyordu  :) ...

Ama sonra baktım da, patronda BMW sini satıp Getz almadı, kış lastiği aldı yoluna devam etti...

Sonradan öğrendim ki, araç ağırlığına oranla ince lastikli olan araçlar karlı zeminlerde daha iyi yere bastığından daha başarılıymış...

Getz için aynı şeylere ben de katılıyorum. 2006 yılında Getz aracımla Patnos dan Ankara'ya Ocağın ortasında gelmiştim. 1200 km. Sakaltutan dahil baya zorlu yollar vardı güzergahımda ama araç gram kaymamıştı. Dediğiniz gibi lastiğin ince olmasının büyük etkisi olmalı. Bu arada patronun BMW yi satıp Getz almamasına da çok şaşırdım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir etken daha var getz önden çekişli BMW arkadan itiş, motor ağırlığının baskısı vede dar taban lastik size avantaj sağlamış. Patron niye getz alsınki dar taban kış lastiği takar olay biter.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir etken daha var getz önden çekişli BMW arkadan itiş, motor ağırlığının baskısı vede dar taban lastik size avantaj sağlamış. Patron niye getz alsınki dar taban kış lastiği takar olay biter.

arkadan çekiş araçlarda çoğuzaman ince lastik bile fayda etmiyebiliyor, tecrube ile sabit :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adamın hüsrana uğradığını görünce düşündüm ki kesin BMW yi satar karda daha iyi yol tutan Getz  alır dedim  ama almadı :)

Umarım Real laz 61 arkadaşımızda Mazda'sını satmayı düşünmüyordur bu nedenle  :) ... Yoksa arabalar ile ilgili temel fıkralarına ilham kaynağı olur bu olay ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adamın hüsrana uğradığını görünce düşündüm ki kesin BMW yi satar karda daha iyi yol tutan Getz  alır dedim  ama almadı :)

Umarım Real laz 61 arkadaşımızda Mazda'sını satmayı düşünmüyordur bu nedenle  :) ... Yoksa arabalar ile ilgili temel fıkralarına ilham kaynağı olur bu olay ...

Sağlam güldürdün Emre, teşekkürler...

Bence en önemli etken;

1-Lastikler

2-Şoförlük

Bu ikisi gerektiği gibi olduktan sonra diğer etkenler çok önemli değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buzlu yollarda ve karlı yollarda aracın yerinde kalmadan hareket edebilmesi için DSC OFF düğmesine basarak kullanırsanız yolda kalmazsınız.Fakat bir arkadaşın dediği gibi düz yollarda (altı buz olmayan karlı yollar) DSC On konumunda olursa daha güvenli sürüş olur.Ayrıca benim gibi otomatik kullanıyorsanız manuel konumun dışında aracı kullanmayın. DSC OFF ve buz üstünde kullanırken çok çevik hareket etmelisiniz çoğu zaman çarpışan oto direksiyonu gibi kullandığımı bilirim.

DSC OFF düğmesini ilk kez yokuş yukarı bir bölgede sürekli kalan araçların yanına gelip kalınca kullanmıştım.Diğerleri aracı oynatamazken ben sürekli patinaj yaparak yokuşu çıkmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buzlu yollarda ve karlı yollarda aracın yerinde kalmadan hareket edebilmesi için DSC OFF düğmesine basarak kullanırsanız yolda kalmazsınız.Fakat bir arkadaşın dediği gibi düz yollarda (altı buz olmayan karlı yollar) DSC On konumunda olursa daha güvenli sürüş olur.Ayrıca benim gibi otomatik kullanıyorsanız manuel konumun dışında aracı kullanmayın. DSC OFF ve buz üstünde kullanırken çok çevik hareket etmelisiniz çoğu zaman çarpışan oto direksiyonu gibi kullandığımı bilirim.

DSC OFF düğmesini ilk kez yokuş yukarı bir bölgede sürekli kalan araçların yanına gelip kalınca kullanmıştım.Diğerleri aracı oynatamazken ben sürekli patinaj yaparak yokuşu çıkmıştım.

Ben şöyle bir deneme yaptım DSC ON iken karlı rampaya çıkmaya çalıştım, fakat araç patinaja düşünce DSC sistemi çalıştı ve araç 1 cm ne yukarı ne aşağı indi. Tekrar DCS OFF konumunda denedim, bu sefer DCS açıkkken çıktığım kadar çıkamadım ve araçın arkası daha fena kaymaya başladı. Sonuç olarak gidip Yokohama kış lastiği aldım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...