Jump to content

Mazda RX-8 Motor Sıcakken Çalışmıyor!

recepaslan0
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar 2004 model rx8 im var aracı kıbrıstan aldım burada öğrenciyim. 1 ay önce araçla yağmur suyuna girdim haliyle motor hasar gördü. motoru burada reflekte ettik yeni yanma odaları aldık yeni conta takımı aldık yeni rotor bıçakları motor aksamında çoğu parçayı değiştirdik bu hafta motoru topladık ve araca taktık. deneme sürüşlerine çıkıyoruz hergün araçla ufak sorunlarını bulup halletmek için ama şu an için en büyük sorunumuz ve nedenini bulamadığımız sorun motor ısındığı zaman stop ettilirdiğinde tekrar marşa basıldığında çalışmıyor. çalışması için motorun soğması gerekiyor bi 20 dklık dinlenme yetiyor sonra tekrar marşa basıldığında çalışıyor. ya da aküye takviye kablolarıyla fazladan amper verildiğinde beklemeye gerek kalmadan hemen tek marşta alıyor.üstünde 12v 70amperlik akü var. mazdanın tavsiye ettiği akü 3 ay önce sıfır alındı sorun akü kaynaklımıdır yoksa başka bir sorun mu vardır. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

başka bi akü varsa onunla deneyin bide akünüzü çalıştırmadan bi ölçün bide çalıştırınca tekrar ölçüm voltaj degerlerini bi inceleyelim.Kutup başlarında oksitlenme olmadıgı ve sıkı oldugundan emin olun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

akü ölçümü yaptırdık akü normal değerlerde herhangi bir güçsüzlük yok aküde ama yarın 75 amperlik bi aküyle deneme yapacağız ama ben pek umutlu değilim akü yetersiz olsa soğukkende çalıştırmaz motoru diye tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devir ölçen aparatlar var. motor sıcakken yani çalışmıyorken marşa basarak devir değerine bir bakın; tabi ki üstündeki aynı akü ile. 220rpm gibi bir değer çıkarsa o zaman marş motoru yetersiz kalıyor diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motorda çok fazla parça değişince KAM ve NVRAM resetlerinin yapılması şart.

KAM-> Keep Alive Memory

NVRAM-> Non Volatile Random Access Memory

her birinin resetleme prosedürü :real-way-clear-memory

Bujiler ve ESS de ilk çalışmada önemli olabiliyor. Benim ESS temizlenmeden önceki hali:

v3s1c.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıkıntı krank devir sensöründe. rotary motorda ki adı nedir bilmiyorum ama bizim tokmaklı arabalarda adı bu şekilde geçiyor ;D

sağlam olup olmadığını anlamak için araç stop edip çalışmadığında hemencecik soketin uçlarını ölçü aleti ile diyot veya direnç konumunda ölçün. açık devre olup hiç bir değer göstermemesi lazım arızalıysa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar sorunu zorda olsa bulduk. arac isindigi zaman beyin devredisi birakiyor kendini bu sebepten sicakken marsa basildiginda ne atesleme yapiyor ne de enjektorler benzin puskurtuyor aracin benden once ki sahibi gosterge paneliyle oynatmis bundan dolayi immobilizer arac sicakken anahtari tanimiyor ve beyin guvenlik icin devredisi oluyor ve ateslemeyi gerceklestirmiyor. biraz karisik ama sorun tam anlamiyla bundan kaynaklaniyor sicakken calismamasi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...