Jump to content

Yağmur Sensörü Çıldırdı!!!

emrduman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam Arkadaşlar. Selam vermek için illâki bir sorunum olması gerekti. Kusura bakmayın.

Ön cam değişiminden sonra yağmur sensörüm bir türlü tat vermedi. Ya azıcık suya son sürat çalışıyor. Ya da sağanak yağmur yağsa bile hiç çalışmıyor. Çalışmadığında sensöre dokunuyorum. 10 sn kadar çalışıp tekrar duruyor. Servise bakıma gittiğimde bunu da söyledim. Orda beni yalancı çıkardı. ertesi gün yine aynı. Tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim. Saygılar herkese...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam aynı sorun benim bir arkadaşımında başına gelmişti , hatta kendisi forumada kayıtlı

kullanıcı adı : Silgi

kendisine sorarsan sana daha net bilgi verir , onun arabada da yağmur sensörü kafasına göre çalışıp duruyordu yağmur yağsada yağmasada , sanırım ön camın sensörlerle birlikte tamamen değişmesi gerekiyor orjinali ile çünkü bizim arçlarda sensör ön cama entegre olarak gelen parçaları var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam aynı sorun benim bir arkadaşımında başına gelmişti , hatta kendisi forumada kayıtlı

kullanıcı adı : Silgi

kendisine sorarsan sana daha net bilgi verir , onun arabada da yağmur sensörü kafasına göre çalışıp duruyordu yağmur yağsada yağmasada , sanırım ön camın sensörlerle birlikte tamamen değişmesi gerekiyor orjinali ile çünkü bizim arçlarda sensör ön cama entegre olarak gelen parçaları var

Evet aynı soruna benzer sıkıntı benim araçta da olmuştu, hatta kasislerde bile çalışıyordu benim ki. Servis ilk önce sensörlerin olduğu kapağı değişti yine olmadı en sonunda komple değiştiler. Sensörler ön cama monteli olduğu için komple ön camla birlikte değişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet aynı soruna benzer sıkıntı benim araçta da olmuştu, hatta kasislerde bile çalışıyordu benim ki. Servis ilk önce sensörlerin olduğu kapağı değişti yine olmadı en sonunda komple değiştiler. Sensörler ön cama monteli olduğu için komple ön camla birlikte değişti.

Arkadaş sorununu yazdığında bu aklıma geldi fakat, yazmaya elim varmamıştı... Felaket tellalı konumuna düşmek istemedim...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu yağmurlu günlerde çözüme kavuşmayı çok isterdim. Ama yakın zamanda uğraşamam galiba. Sonuca varırsam bilgilendiririm İnşAllah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...
26.02.2014 at 09:39, Silgi :

Çok saçma. Benim de yağmur sensörü hassasiyeti bozuldu. Şükür kuru camda hiç çalışmıyor ama yağmurun şiddetine göre saçmalıyor. 

İlk sorun iki kere silmesi. Bir silgide cam temizlenmesine rağmen mutlaka ikinci silgiyi de yapıyor 

diğer sorun, camı silmesine rağmen silgi durmuyor. Sildiğini algılayamıyor. 

Sensörün jeli güneşte zamanla yıpranmış olabilir. Değişimi için illa camı mı değiştirmemiz gerek yani?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle, yagmur sensörü % 100 güvenilir bir sensör degildir.  Yani tam beklenileni yapmayabilen bir sensör.  Sanirim bu her arabada böyle olabilir.  Ben daha önce 2000 VW Passat kullanmistim, onda da öyleydi.  Cam islanmadigi halde bazen çalisip, cam islandiginda ise çalismayabiliyordu.  Eger rahatsiz edici bir seviyeye geliyorsa dügmeyi elinizle ilerletip sensörsüz kullanabilirsiniz.  Eger garanti dahilinde iseniz cami degistirin ama kendiniz ödeyecekseniz bence cam degistirmeye hiç degmez.  Bu pire için yorgan yakmak gibi olur.  Üstelik yenisinin daha iyi olacaginin bir garantisi oldugunu pek sanmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...