Jump to content

Mazda 3 torpido civarı ısınma sorunu

BeyazMazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlk defa kullandığım Mazda 3 aracım için oldukça yabancıyım ve yardımınıza ihtiyacım var.Seyir halindeyken torpido kısmı ve civarında özellikle nasıl tarif edeyim ön yolcunun sol bacağına denk gelen, klima düğmelerinin olduğu kısmın hemen sağ tarafında aşırı bi sıcaklık oluyor.Bu neden kaynaklanabilir daha önce yaşayan oldumu. 2.sorum ise trip 1 ve trip 2 ne oluyor.yaptığımız km yi hangisinden sıfırlayıp takip edeceğiz.3.sorum fren yapıp yavaşlamaya başladığımda en son durma noktasında bi ses geliyo bişey vuruyor gibi.Bu neden olabilir.aracım 2010 model otomatik mazda 3.yeni lpg taktırdım.birde bu sabah geri geri gelirken direksiyondanmı,frenlerdenmi yoksa lastiklerle alakalımı anlamadım sürtme sesi gibi aşırı bi ses geldi.Havada yağmurluydu bilmiyorum alakası olabilirmi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik araçlarda geri gelirken ilk harekette o ses arada geliyor, frenlerle ilgili sanırım, benim araçta da aynı ses geliyor... Sıcaklık konusuna gelince; aynı şey senin olduğun tarafta da oluyor mu? Ayrıca; kalorifer ayarları ayaklara yönlenmişse ve hava ayarı sıcaktaysa oraların ısınması normal gibi.

Trip1 ve 2 yaptığın kilometreyi görmek hesaplamak için, istediğini kullanabilirsin...

Dururken gelen sesi çözemedim... Sert fren yapıyorsan ancak ABS devreye giriyor diyecem ama zayıf bir ihtimal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi sağolasın,benim tarafta olmuyor,geçen seyir halindeyken eşim çok sıcak oldu kaloriferi kapat felan demeye başladı.Zaten kapalıydı,anlamadım.Sonra bi benzinliğe çektim bi baktım gerçektende felaket ısınmış dediğim yer.Servisi aradım hemen,araç içi hava silkilasyonumu oluyo bi düğme varya onu açmamı söyledi servis.SOnra geçti sıcaklık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ısınma tamamen klima ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Çift bölgeli birbirinden bağımsız klima var arabanızda. Yolcu tarafı soğutulurken sen ısınabilirsin. Klimayı kapatsanız bile sıcaklık değeri yüksekse motor sıcaklığıyla beraber ısı vermeye devam eder özellikle de ayaklara üfürmeyi aktif etmişseniz. Fren yaptığınızda durmaya yakın arkadan ses geliyor demişsiniz. Bagajda başı boş bir şey frenle gelip lpg tankına yada arka koltuğa çarpıyor olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima kapalı iken de MODE tuşu ile fan üfleme bölgelerini değiştirebiliyorsunuz. İsterseniz bunu CAM olacak şekilde ayarlayıp bırakın. Olur da motor sıcaklığı gelirse cama vursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanım kitapçığıda yokki baksam bi,teknolojiyle aramda yok anlamıyorumda pek sağa nasıl veriyor sola nasıl veriyor :) dediğiniz gibi klima ayarlarından olabilir muhtemelen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanım kitapçığıda yokki baksam bi,teknolojiyle aramda yok anlamıyorumda pek sağa nasıl veriyor sola nasıl veriyor :) dediğiniz gibi klima ayarlarından olabilir muhtemelen

2009 model Guzumun; kullanım kitapçığı, servis geçmişi, yedek anahtarı elimde olduğu için kendimi şanslı hissettim bir an... Benden önceki 2 sahibi olan Mustafa (lord _phoenix) ve Hakan beye teşekkürlerimi sunuyorum...  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...