Jump to content

Mazda 323 Aracıma Su Ekledikçe Su Azalıyor

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben seni sanal ortamda nasıl tanicam.

Sen benden çok daha fazla buralardasın.

konuya ilk yazdığın yorumdanda zaten baya çözüm yolu buldum.

Tam senlik bi cevap oldu bu Ali, teşekkürler... Tanımadığın kişilerin davetine icabet etme ve muhatap olma o zaman canım kardeşim.

Allah kolaylık versin, sağlıcakla kazasız günler... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 433
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

42

• domestos

38

• ali gb

161

• Revolution

62

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Veli hocam kardeşin yaşındayım. sana şu ana kadar bir ters tavrım olmamıştır.

herşeyde haklı çıkamazsın. bende, öteki de. illaki bir yanlışımız vardır. kendin de de hata ara. hatasız değilsin. sana öğüt verecek değilim. düzeltmek yerine daha da üstüne gidiyorsun insanın. tavsiyem biraz tokalaşmayı ön planda tutman. senin tercihin genelde tartışmayı ön planda tutmak oluyor.

Davet konusunda ise, tavsiye ettiğin siteye katılmak güzeldi. çözüm yolu konusunda çok daha bilgili araba forumları var. aynı marka aracı kullananlar ile bir arada olmak güzel. illa da çözüm yolu bulmak değil. basarsın servise parayı çözersin bir şekilde.

Sorun yokken sorun çıkarmak bize yakışmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen haklısın canım kardeşim, kolaylıklar, kazasız günler... ;)

Hayatta o kadar dikkate alıncak şeyler varken, burası özellikle sanal alem benim için hiç bir şekilde sorun teşkil etmez...

Bu ülkede doğruları söylemek ve yazmak her zaman sorun olarak görülmüştür. Sana yazdıklarımın içinde yalan, yanlış, haksız bir durum yok, bana saygısızlık yaptığın yok, ben haklıyım dediğim yer yok...

Durum tespiti yaparım yazarım, saygısızca yazmadığım sürece forum içinde zaten sorun yok. İşine gelen beğenir, işine gelmeyen beğenmez...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar konuya dönersek, contayı yaptırmaya karar verdiğimde çelik conta kestirmek istiyorum.

bu konuda çelik conta ile dohc motorun torku ve sıkıştırması orantılı olur mu? bi de 1.8 dohc motor kaç bar basıyor onu bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar; geçenlerde rolanti düzensizliği ve stop etme sorunu ile ilgili sanayiye götürdüm, basit bir gaz ayarsızlığı varmış, usta ayarladı ve sorun çözüldü.

fakat geçenlerde arabaya bilmeden radyatör su takviye deposuna yarı hizasından fazla su koymuşum.yaklaşık 300km önce bugün su hizasına baktım, yarının biraz altındaydı.. sizce araç  fazla suyu tahliyeden dışarı mı attı, yoksa herhangi bir sıkıntı mı var, (egzostta su damlatma gibi bi durum yok,yağ da olması gereken viskobilite de)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisten sipariş et gelsin, zaten orjinaller bahsettiği kadar sağlam contalar.

Lpg li araca kringilik conta dayanmıyor Gürhan hocam. servisden gelecek conta da benzinde kullanılmak üzere üretilendir. Gidip orjinalini alırım ama Çelik conta kestirmek için kalıp olmuş olur. Çelik taktırınca kafam rahat olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne alaka kardeş, bizim arabalar lpg li değilmi, tabii gene sen bilirsin.

Yanık conta hemen kendini belli etmez. Bazen farkında bile olmazsın. arkadaşın birinin conta yanmış, ne su eksiltme var, ne müşür arızası, ne çok yakıt yakıyor, ne de su-yağ karışması var ama testte conta yanması çıkmış ortaya. bir araç sitesinden tanıdığım bir arkadaş yanık conta ile 500 km gitmiş.

tekleme, kafa atma, yakıtın artması gibi sorunları hep gaz kelebeği, akışmetre gibi şeylerde 2 yıldır arar dururuz. rolanti inip çıkması rolanti motorundan olabilir o ayrı tabi ama, conta en başta gelen sorunlardan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Conta yanık oldumu, ister istemez kendini belli eder, yanık contayla tabii araç çalışır yürür ama randıman vermez, sizin aracınızın problemi açık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Conta yanık oldumu, ister istemez kendini belli eder, yanık contayla tabii araç çalışır yürür ama randıman vermez, sizin aracınızın problemi açık.

Aynen, benim aracın mutlaka motorun açılması lazım. ama bu sefer çelik conta deniyeceğim inşallah olur. bi ihtimal çelik valf de alabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çelik valf  derken sanırım, sübapları kastediyosun, denememiş olmakla beraber, gene ustana sor, ben subsan markasının iyi olduğunu duymuştum bir tamiciden ama gene sende bir sor, çelik conta dan kastını tam anlamadım, sanırım parlak gümüş gri olan contaları kestediyosun, ama bildiğim kadarıyla orjinalde öyle,  üst kapak ve sübaplar düzgün rektefiye edilmez ise contanın bir anlamı yok, rektefiyeci iyi olmalıdır, bunları neden anlatıyorum dersen, emeğinin boşa gitmesinden endişe ediyorum biraz.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çelik valf  derken sanırım, sübapları kastediyosun, denememiş olmakla beraber, gene ustana sor, ben subsan markasının iyi olduğunu duymuştum bir tamiciden ama gene sende bir sor, çelik conta dan kastını tam anlamadım, sanırım parlak gümüş gri olan contaları kestediyosun, ama bildiğim kadarıyla orjinalde öyle,  üst kapak ve sübaplar düzgün rektefiye edilmez ise contanın bir anlamı yok, rektefiyeci iyi olmalıdır, bunları neden anlatıyorum dersen, emeğinin boşa gitmesinden endişe ediyorum biraz.

Kolay gelsin.

teşekkür ediyorum gürhan usta. ben tornacıya anlatacam çelik conta takmak istediğimi. Torkların yeni bir ölçüme ihtiyacı olabilir ama. Çelik conta dediğim piston ve kapak arasına takılan conta. kringilik olan değil. ömürlük olsun diye contada aklım kalmasın diye taktırıyorum. araçta lpg varsa ve de aracı sıkıştırmayı seviyorsan çelik conta mecburidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 4 yıldır aynı orjinal contayla neredeyse ilk çalıştırmalar hariç sürekli lpg ile gidiyorum ne contamda bir sıkıntı var ne subaplarda var. BP motorlar Mazda'nın ürettiği en dayanıklı motorlardan biridir, subapları hassas Z6 motorlarla karıştırma. Çelik subap vs gereği yok yeter ki karışım ayarın fakir olmasın.

Dip not : Araca çok iyi bakarım ancak beklentim de orantılıdır. Ben aracı hafta içi günlük işe giderken, hafta sonu drag, roll yeri geldiğinde sıkarak kullanırım, üst devirlerle aram iyidir, milletin şah gözüyle baktığı ve 0 km olan pek çok araca da şaka yaparım buna rağmen hiçbir ekstra problemle karşılaşmadım. Bence senin motorun geçmişi baya sancılı...

Her lafa da aldırış etme, Ankaradasın sanırım, seni bir arkadaşıma yönlendireyim, bu araçlardan adam akıllı anlayan birine yaptır, başın ağrımasın. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 4 yıldır aynı orjinal contayla neredeyse ilk çalıştırmalar hariç sürekli lpg ile gidiyorum ne contamda bir sıkıntı var ne subaplarda var. BP motorlar Mazda'nın ürettiği en dayanıklı motorlardan biridir, subapları hassas Z6 motorlarla karıştırma. Çelik subap vs gereği yok yeter ki karışım ayarın fakir olmasın.

Dip not : Araca çok iyi bakarım ancak beklentim de orantılıdır. Ben aracı hafta içi günlük işe giderken, hafta sonu drag, roll yeri geldiğinde sıkarak kullanırım, üst devirlerle aram iyidir, milletin şah gözüyle baktığı ve 0 km olan pek çok araca da şaka yaparım buna rağmen hiçbir ekstra problemle karşılaşmadım. Bence senin motorun geçmişi baya sancılı...

Her lafa da aldırış etme, Ankaradasın sanırım, seni bir arkadaşıma yönlendireyim, bu araçlardan adam akıllı anlayan birine yaptır, başın ağrımasın. ;)

Eyvallah sezar hocam. varsa tanıdığın biri memnun olurum. ne zaman sanayiye gitsem, rolantiyi yükseltip yolluyorlar. yaw bi rolanti motoruna bak, bi diğer parçaları kontrol et, yok. hep bize muhtaç olsun politikası.

adres telefon varsa, memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok, kendi iş yeri değil. Arkadaşım da Lantis sahibi, hatta arkadaşım demek hafif kalıyor biraz, kendisi manevi kardeşim olur, onu da buraya üye yapayım yakın zamanda. Yer bu arkadaşımın aracını sürekli yaptırdığı gerçek anlamda bir ustanın yeri. Esas branşı Honda ama Mazda dahil her türlü aracı profesyonelce yapıyor, o da Lantisi hep orda yaptırır. Reklam gibi olmasın, kendisi vasıtasıyla pm olarak verdiririm iletişim bilgilerini ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sezar hocam, sen sor izin varsa telini bana bi at hocam. 2 ustam var sözde, 3 . ustaya geçecem, peki rektefeden, contadan anlıyormu ? olmazsa ona yaptırıyım. Reklam olsun ne olacak, mazdacılar faydalanır Sezar hocam  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sezar hocam, sen sor izin varsa telini bana bi at hocam. 2 ustam var sözde, 3 . ustaya geçecem, peki rektefeden, contadan anlıyormu ? olmazsa ona yaptırıyım. Reklam olsun ne olacak, mazdacılar faydalanır Sezar hocam  ;)

Adam yarışlara (mahalli drag) araba hazırlıyor, yeterli mi? :) Bu arada ben ikna ettim bugün üye olacak buraya. Kendisi Ankaralı olduğundan size daha çok yardım eder, Adana-Mersin deseydiniz ben bizzat ederdim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...