Jump to content

Mazda 323 Aracıma Su Ekledikçe Su Azalıyor

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sn ali gb motor yapıldıktan sonra yağını elinden geldiğince erken değiştir, bide unutmadan yağ değişim aralığı 10.000 diye biliyor ama araç çok şehir içi kullanılan bir araçsa yağ değişimi 7000 daha uygundur, zaten yağın rengi sarıdan pembe ve açık kırmızıya dönmeye, incelmeye başladığı anda değişilmelidir, illa 10.000 de değil bu kriteride 7000 lerde gözlemlersiniz zaten.

Eywallah Gürhan abi.

Benim ustam kendi yaptığı 323 aracında 12 bin oldu ve yağıda gösterdi yağ hala sapsarı. inanamadım. Yağ castrol 10/40

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 433
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

42

• domestos

38

• ali gb

161

• Revolution

62

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Eywallah Gürhan abi.

Benim ustam kendi yaptığı 323 aracında 12 bin oldu ve yağıda gösterdi yağ hala sapsarı. inanamadım. Yağ castrol 10/40

Vay arkadaş ne ustaymış ya.. :D Daha ne mucizeler çıkartacak merakla bekliyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eywallah Gürhan abi.

Rica ederim, lantisin  tadını doya doya çıkar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eywallah Gürhan abi.

12 bin km yol yapmış aracın yağı nasıl hala sapsarı oluyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boşuna mı diyoruz adam mucizevi, kerametleri var :D

sezer usta telfonunu vereyim bir görüş sen ya valla bende merak ettim şimdi, güvendiğim bir ustadır. yani motor yeni olduğundan dolayı olamaz mı yağın sarı kalması? hemde castrol magnatec...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorun yeni olmasıyla ne alakası var , motor işledikçe yani km yaptıkça yağ eskir, sıfır arabaların motoru sıfır değilmidir, onlarında yağı km yaptıkça eskimiyorumu , tabiki eskiyor :);)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sezer usta telfonunu vereyim bir görüş sen ya valla bende merak ettim şimdi, güvendiğim bir ustadır. yani motor yeni olduğundan dolayı olamaz mı yağın sarı kalması? hemde castrol magnatec...

Ben bu dünyada babama dahi güvenmem bu 1.

Castrol magnatec olması renginin sarı kalacağını göstermez bu 2.

Ömrü 10 bin km olup da, 12 bin km de hala rengi kararmamış bir yağ bu dünya üzerinde varsa, ya o yağ uzaydan gelmiştir, ya o yağı çeviren motor uzaydan gelmiştir, ya da o motorun ustası uzaydan gelmiştir bunun başka bir açıklaması olamaz bu da 3.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali kardeşim sana ya sallamış bu adam, ya da sen söylediği bir ayrıntıyı yanlış anlamışsındır. Bırak 12 bin km yi, 12 km sonra kararmaya başlar galiba yağ  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali kardeşim sana ya sallamış bu adam, ya da sen söylediği bir ayrıntıyı yanlış anlamışsındır. Bırak 12 bin km yi, 12 km sonra kararmaya başlar galiba yağ  ;)

Lantis'e cam rüzgarlığını takmayı nasıl düşünüyorsa 12 bin kilometredeki motor yağının da sarı olabileceğini düşünüyordur... Hadi usta sallamış, kaç zamandır buradasın hiç mi bir şey aklında kalmadı Ali ??

Yukarıda gerekli bilgilendirme yapılmış, yazmayayım dedim ama tutturamadım yine... :D

Yeni yapılmış motorda rodaj olur, ilk 1000 km önemlidir ve benzin ile yapılması şart gibi bir şeydir ve bu kilometreden sonra yağ ve filtrelerin değişmesi sağlık açısından elzemdir...

Yani; sağlam usta dediğin buysa diğerleri nasıldı tahmin bile edemiyorum.

Yeni motorun hayırlı olsun, kazasız günlerde kullan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1300 km yaptım yeni motorla, hala yağ sapsarı  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömrü 10 bin km olup da, 12 bin km de hala rengi kararmamış bir yağ bu dünya üzerinde varsa, ya o yağ uzaydan gelmiştir, ya o yağı çeviren motor uzaydan gelmiştir, ya da o motorun ustası uzaydan gelmiştir bunun başka bir açıklaması olamaz bu da 3.

Sent from my iPhone using Tapatalk

post-10614-141695300747_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka ihtimaller de var;

12.000 kmyi çekici üzerinde yapmıştır belki :D

Ve;

Ali'nin işin içinde olması... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yinede fazla dillendirme

Yok kardeş dillendirme niyetinde değilim. Konu olunca aklımda olanları söylüyorum. araca castrol koyacaz bakalım bende 12 bin km'de yağ sarı kalacak mı? deneyecez :) 12 km bile kararır denmiş ama 1300 km civarı oldu yağ hala sapsarı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...