Jump to content

Mazda 323 Aracıma Su Ekledikçe Su Azalıyor

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konuşmayim diyorum zorla konuşturuyorsunuz. Bir konunun içinde km sayacının en sağındaki beyaz hane aracın yakıt tüketimini mi neyini gösteriyor diye konu açan sendin, günlük km sayacı nedir bir google yap istersen.

Dünyada tek lantis sendeki değil, o 98' versiyon dijital km saatli ve devir saati sağda. Sendeki ile aynı motor hatta neredeyse %99'u aynı.

Yok o lantis değil serçe hey allahım..

He canım he arabana binmesem inanacam. Ahmet T geldi aklıma megane ile 12000 rpm devir çevirdiğini iddia eden zat :D

Tamam siz 2 de 130 devam edin, top speed olarak da Ayrton Senna ile yarışırsınız artık..

Ahmet t yede benzettin ya helal

Du bi vakit bulursam videolayımda sende orda ahmet t den daha sorunlu bi eleman vardı 9827726393 üyeliği olan hah adem adem :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 433
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

42

• domestos

38

• ali gb

161

• Revolution

62

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ne çok mavra dönüyor bu konuda ya süpermiş :DEn çok ta şu 12 bin devir meselesi çok süper vay arkadaş biz o günleri göremedik :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne çok mavra dönüyor bu konuda ya süpermiş :DEn çok ta şu 12 bin devir meselesi çok süper vay arkadaş biz o günleri göremedik :D

Ben gördüm hocam... F1'de ama...

Konunun bir çok bilgi dolu bölümleri var ayrıca... Saymaya kalksam, ayrı Bi konu daha olur, gerek yok. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aman deyim o konuya hiç girmeyelim :P ama çok ısrar ederseniz sizde arkadaşın yaptığı gibi 110 ile giderken 5 diye 2 atarak denetimleyebilirsiniz (benim sık kullandığım bir eylem) ama devir konusunda vatandaşın f1 meganesinin çevirdiği devirleri beklemeyin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 bin devir ne ya? 12 bin km deki yağ olmasın? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değilde konu açıldığından bu yana motornun cayır cayır yanması yatak sarması falan gerekirdi hala sarmamış sanırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değilde konu açıldığından bu yana motornun cayır cayır yanması yatak sarması falan gerekirdi hala sarmamış sanırım :)

Ne sebeble yani?  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali yağ hala sarı mı, ciddi soruyorum ?

Evet kardeş, yeni baktım, yağda kararma felan yok. Mesela senin araba daha yeni seninkinde kararma varm ı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakmadım, mutemelen simsiyahtır şuan.

Ben Foto çekip koyayım, hatta olmazsa videosunu çekeyim... Normalde yağın kararması mı lazım? Yani ben motor yaptıralı daha 1500 km yaptım. Belki bu kadar az km ile kararmaz ama ustamın yağı da 12 bin km de de kararmamıştı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1500 hadi neyse de 12 binde sarı kalmış bir yağ henüz üretilmedi diye bu sayfalarda epey yazdık. Özel bir yağ demek ki kendileri  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babamın aracı 2003 Partner 109.000 km'de gayet bakımlı. Yağ değişeli 1000 km olmadan yağ simsiyah olmuştu :) :)

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizelerin yağı öle olur.

Yani söylediğin bu cümleden şunu mu çıkarmalıyız; dizellerde simsiyah olur ama benzinli arabalarda 12 bin de bile sapsarı kalır ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizelerin yağı öle olur.

Aynen Gürhan abi... Dizeller farklıdır. bazılarında yağı koyarsınız, aracı çalıştırırsınız anında yağ kapkara gelebilir. Dizeller böyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani söylediğin bu cümleden şunu mu çıkarmalıyız; dizellerde simsiyah olur ama benzinli arabalarda 12 bin de bile sapsarı kalır ?

Kısmen ;  Dizellerde yağ çok çabuk siyahlaşabilir, bu durum yağın bozulduğunu göstermez lakin bu yaşıma kadar 12.000 de sapsarı kalmış bir yağ duymadım, eyvallah anlıyorum ali nin ustası bunu sölemiş,  ama zaten benzinli araçlarda yağ , dizellerde olduğu gibi kararmaz, demem oki sarınında bir çok tonu vardır, eğer usta dizelle kıyaslamış ise doğrudur yağ sarı kalır, yoo ilk konulduğu gibi berrak ve parlak bir açık sarı rengi 12 bin km boyunca aynı kalacağını idda etmişse bence abartmış. :);) çünkü yağ 7000 den sonra açık kırmızı ve hafif bordo bir renge bürünmeye başlar, zaten özelliğini kaybeden yağ iki parmak arasına alındığında çok netanlaşılır.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen Gürhan abi... Dizeller farklıdır. bazılarında yağı koyarsınız, aracı çalıştırırsınız anında yağ kapkara gelebilir. Dizeller böyle.

Ali bence senin ustan dizelle değil diğer benzinlilerle kıyaslamıştır, tüm ustalar benzin, dizel farkını bilirler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...