Jump to content

Mazda 323 Aracıma Su Ekledikçe Su Azalıyor

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi yağ ile kötü yağ arasında 20tl oynuyor.bence sizde 20tl için kumar oynamayın kiri almak için koydunuz yağıda adam gibi yağlar kullanın.ustanın ne dediğini boşverin para sizin araba sizin,ölmezsiniz 20lira ile

Orta kalite yağı koymanın sebebi geçiçi. Magnateği uzun süreli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 433
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

42

• domestos

38

• ali gb

161

• Revolution

62

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Motorun Ayda bir gelen muayyen günleri

Bende öyle anladım da; emin olmak istedim, teşekkürler... Kısaca PMS diyelim... :P

Bu durumda; Ali'nin iddia ettiği "sarı" renk tamamen başka bir şey oluyor.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 bin km yi geçmişim haberim yok. İnşallah hem yağ değiştirme hemde arabanın diğer ayarları 5 bin km yi tamamlayınca yapılacak  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün arabanın yağını değiştim. Tam 4 ay geçmiş üstünden ve 7600 km kullanılmış. Bunun çoğunluğu şehirlerarası olmasına rağmen yağ siyaha dönmüştü bildiğin. Yağın modeli 10w40 magnatec. Bu sefer 5w30 mobil super3000 koydum. Bakalım bu sefer Ali'nin dediği kilometreleri görebilecek miyiz.

Bu yaz sıcakalarındamı 5-30 bıraktın !!! , bence çok gereksiz olmuş, yağ tablosuna bak kaputtan ona göre yağ bırak.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali ben işim gereği Exxonmobil'e motor,şanzıman,hidrolik vs yağ analizleri yaptırıyorum. Bir gün senin yağdan bir 200 ml numune gönder de onu da incelettirim adamlar kafayı yiyip işi bıraksın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin varlığın başlı başına bir espri zaten GARDAŞ ;):D

Espi-Ritüel bir insanız nede olsa  :D

NoFear

5/30 buhar olur uçar mı gürhan abi? Harbiden hocam 5/30 ne iş?  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali ben işim gereği Exxonmobil'e motor,şanzıman,hidrolik vs yağ analizleri yaptırıyorum. Bir gün senin yağdan bir 200 ml numune gönder de onu da incelettirim adamlar kafayı yiyip işi bıraksın :D

İş yağda değil, motoru toplayan ustada. adam gibi motor toplamıyorlar demekki, ya da yağ siyaha anında nasıl dönüşür, dizel motorlarının ki gibi nasıl olur onu merak ediyorum. Gırancan la böyle ustaları  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İş yağda değil, motoru toplayan ustada. adam gibi motor toplamıyorlar demekki, ya da yağ siyaha anında nasıl dönüşür, dizel motorlarının ki gibi nasıl olur onu merak ediyorum. Gırancan la böyle ustaları  :D

O zaman ustayı bi kaba koy gönder, onu incelettirim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali nirvanaya zorluyosun şuan :D

Başını yesin Gardaş La, Nİrvana ne ki  :D Ben daha fazlasını istiyorum. Biz Nirvanayı aştık Gardaş...

;D

bu yağ hakkındaki yorumunmuydu  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağın sarılığı hakkındaki görüşün?

Değişeli benim 3000civarı oldu benim yağ çubuğundada aynı renk görünüyor ama bu yağın sapsarı olması hususunda bir kriter olamaz.lifte alıp döküp bakmadan hala sapsarı diyemeyiz.heleki 12000 km yapıpda hala sarıysa periyodik değiştirip seni yiyodur ustan söz konusu olamaz fizik kurallarına aykırı öyle birşey.

Usta istediği kadar kaliteli olsun nasıl toplarsa toplasın fabrikasındanda iyi olacak hali yok sonuçta

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yaz sıcakalarındamı 5-30 bıraktın !!! , bence çok gereksiz olmuş, yağ tablosuna bak kaputtan ona göre yağ bırak.

Gürhan hocam senelik izin bitti bundan sonra gelecek yaza kadar akdenize gidemem. Çalıştığım yer 1250 rakımda. Gündüz güneş yaksada sıcak etkisi fazla kalmadı. İşimizde kurban bayramına kadar sıkı olacağından uzun kilometreler yapamayacağım yani yağ fazla ısınmadan stop ediyorum bu aralar. Ekimde değiştirmeyi düşünüyordum ama yağ epey kararınca mecbur şimdi değiştirdim. Merak ediyordum 5w30 nasıl sonuç verecek diye. Artık eksiltirsede tamamlayacağız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak ediyordum 5w30 nasıl sonuç verecek diye. Artık eksiltirsede tamamlayacağız

Aracın motoru, kötü değilse 10-40 tan şaşma derim, kötüye doğru eğilim varsa da; 15-40 kullan... Daha düşük viskozite motorun yapısı itibariyle gereksiz atraksiyon olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...