Jump to content

Mazda 323 Aracıma Su Ekledikçe Su Azalıyor

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

SN. Ali gb  zaten sizin aracınız yağ yakmıyormuydu, büyük ihtimalle motor yapılmasıda gerekebilir, conta yanarsa kompresyon düşer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 433
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

42

• domestos

38

• ali gb

161

• Revolution

62

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

SN. Ali gb  zaten sizin aracınız yağ yakmıyormuydu, büyük ihtimalle motor yapılmasıda gerekebilir, conta yanarsa kompresyon düşer.

Evet, hemde 1000 km de 1 lt.

haftasonu ya da bugün kompresyona sokayım, ona göre bakacaz artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekleme kafa atma olayında boğaz kelebeğini manifolddan ayırıp dağıtıp bir güzel temizlemeni ve egr valfini söktürüp bir güzel temizlemeni tavsiye ederim, bir de buji elektrot aralığını 0,8 mm ayarla bu dediklerimi bir yap, sonra tekrar görüşelim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@NoooFeaaar

inşallah gürhan abi. teşekkür ederim dileklerin için. aynen sanayi işi biraz zor. ama çelik contaya karşı hala platoniğim :)

@Sezar

Eywallah sezar hocam. yazdım dediklerini. haftasonu inşallah, ya da önümüzdeki hafta içi yaparım, tabi şu conta işi başarılı çıkarsa dediklerinin hemen yapacam, eğer başarısız olursa il conta işi sonra dediklerini yapacam.

ha bi de rolanti valfine baktırayım mı?

ayrıca egzoza 2 hafta önce baktırdım arka susturucunun çıkışı yağdan kurum bağlamış. değiştirmek gerekir mi?

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eywallah sezar hocam. yazdım dediklerini. haftasonu inşallah, ya da önümüzdeki hafta içi yaparım, tabi şu conta işi başarılı çıkarsa dediklerinin hemen yapacam, eğer başarısız olursa il conta işi sonra dediklerini yapacam.

ha bi de rolanti valfine baktırayım mı?

ayrıca egzoza 2 hafta önce baktırdım arka susturucunun çıkışı yağdan kurum bağlamış. değiştirmek gerekir mi?

teşekkürler...

Gaz kelebeğini dağıtınca rölanti valfi onun üzerinde zaten... onu bir güzel temizlemen gerekiyor...

Susturucu çıkışında yağ olması ciddi anlamda yağ yaktığını gösteriyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okla gösterdiğim zaten rölanti valfi. Yıldız ile işaretlediğim yerleri özellikle temizlet, halini görünce ağlayacaksın zaten :)

post-212-141695299821_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SN sezar karbüratörlülerde de aynen bu manifoldun ağzında siyah bir elektronik parça var , oda aynı işlevimi görüyor acaba bilginiz varmı, bir ara manifold ile karb arasındaki contayı model alıp glindirikten conta yapıp değiştirmiştim o sırada dikketimi çekmişti,

SN ali gb siz söktüğünüzde beraberinizde glindirik bulundurmayı ihmal etmeyiniz , kesin conta paramparça çıkacaktır ve yenisi gerekecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okla gösterdiğim zaten rölanti valfi. Yıldız ile işaretlediğim yerleri özellikle temizlet, halini görünce ağlayacaksın zaten :)

teşekkür ederim Sezar hocam.

o zaman egzoz değişecek mecbur.

yağ yakma olayında da o zaman mecbur segman atılacak :( ben iki usta değiştirdim ama ikiside dohc motorlar mecbur yağ yakar demişti. biri mazda servisinden ayrılma biri sanayici. rektefiyeci ile mi alakalı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yahu nereye mecbur yağ yakacak ayarım valla şu dünyadan bi haber usta triplerine..yakarsa sağlıklıysa çok cüzzi miktarlarda ölr su gibi yaktığı nerde görülmüş.tepesinden inmesen hiç bakmasan ve motor hırt durumda olsa aca yakar dediğin miktarları

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yahu nereye mecbur yağ yakacak ayarım valla şu dünyadan bi haber usta triplerine..yakarsa sağlıklıysa çok cüzzi miktarlarda ölr su gibi yaktığı nerde görülmüş.tepesinden inmesen hiç bakmasan ve motor hırt durumda olsa aca yakar dediğin miktarları

Sent from my iPhone using Tapatalk

aynen. bana kaç kere dohc motor yaptığını söyledi ve hepsi tekrar yağ yakmaya başlamış. bi yerde yaptıkları bir hata var yada rektefiyeci işi bilmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cihan kardeş, segman atacak bana bir usta tavsiye edermisin. 3. ustam olacak :)

şu yağ derdinden kurtulayım Allahın izni ile...

bi de kompresyon testini yaptırabileceğim iyi biyer. çok şey istedim sanırım, acemiliğime ver  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen motoru indirt komple bitsin bu çile :D

:D

doğru söylüyorsun hocam.

en az zararla nasıl kurtuluruz ona bakıyoruz.

segmanlar gidik o belli, açtırmışken komple yapılır. conta, subap, vs

bu işi iyi yapan usta bulmak lazım. benim eski ustalar gibi, segman atsanda ya yakar diyen ustalara denk gelmemek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SN sezar karbüratörlülerde de aynen bu manifoldun ağzında siyah bir elektronik parça var , oda aynı işlevimi görüyor acaba bilginiz varmı, bir ara manifold ile karb arasındaki contayı model alıp glindirikten conta yapıp değiştirmiştim o sırada dikketimi çekmişti,

Aynen doğrudur, o da rölantideki hava geçişi miktarını ayarlar ancak karbüratörlü sistemde ecu olmadığından iptal olsa bile çok ciddi bir sıkıntı çıkartmıyor,tecrübeyle sabit ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün kompreson testi yaptirdim. oranlar birbirini tutmuyor. sadece bir tanesi tuttu. testte 140 ölçtüler ama 300 küsür çıkması gerekiyormuş.

Conta yanmamış. ama araç fena yağ yaktığından rektefe yapalım dediler, 3500 tl orjinal parçalarla 100 km garanti verdiler. çelik contaya da gerek olmadığını söylediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...