Jump to content

Teker Bilyalarının Yağlanması

ismail1903
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba. Geçen yağ değişimine gittiğimde usta tekerlerin yağsız olduğunu kışa girmeden ve yaz başlangıcı greslenmesi gerektiğini söyledi. Bizim poryalardaki rulmanlar kapalı tip yağ istemeyen model değil mi ? Usta kafamı karıştırdı biraz. Konu hakkında bilgisi olanlardan yorum bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk hareket esnasında veya park ederken;  frene basınca veya direksiyonu çevirince, gıcırdama sesi tarzında bir ses mevcut mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

el freni uzun süre çekili kalınca balatalar yapışıyor sanırım. indiripte hareket edince bir çıt sesi geliyor sonra problem yok. bunun dışında frende yada kalkışlarda gıcırtı sesi duymuyorum yada hissedilecek kadar ses çıkmıyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne alaka?

Servis rutin bakım, kontrol listesinde rulman yağlanması diye bir prosedür yoktur.

Aracınızdaki bilyalar orjinalde 'sealed type' dir. Yani yağlama prosedürü yoktur, sistem kapalıdır.

O artık 1960-1970 lerdeki ağır vasıtalarda olan sistemden bahsediyor herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bir anlam veremedim zaten ama adam söyleyince kafam karıştı. açık tip makina rulmanları gresleniyor ama arabalardaki kapalı olduğundan bende yağlama olmaz diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

komik :)

bizim araçların rulmanları orijinal kullanılırsa 150-200k gider fiyatı da benim araç için ön 70 arka 100 civarıydı yakın zamanda değiştirmedim. yağlasak herhalde 300k gider arada yağlatmak lazım!!! :)

şaka bi yana bizim bilyalar kapalı bilyalardır. belki burçları falan mı yağlayacaktı? yine de ne alaka? eğer gerçekten bilyaları kastettiyse selam söle benden :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...