Jump to content

Düşük Devirde Arka Taraftan Gelen Egzoza Benzeyen Ses

AYDOGANT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

2004 model mazda 3 ümü daha pazartesi satın aldım. Gerçekten güzel bir araç ancak çok kafama takmadığım ancak çözemediğim bir ses var arabada. Çözemediğim içinde sıkıntı yaratıyorum kendimde belkide titiz olduğumdan.

Arabayı ilk çalıştırdığımda düşük devirde hatta belli bir devirde diyebiliriz çünkü yüksek devirlere çıktığımda olmuyor motor belli bir frekansa geldiğinde aracın arka tarafında  sanki bağırtan egzoz sesi geliyormuş gibi titreşimli bir ses geliyor. egzozdan şüphelendik .anck susturucunun önünden egzoz borusunu  kesmemize rağmen ses kesilmedi. Bagaj bölümüne baktık acaba bir civata oynağımı var yada başka  bir şey mi titreşim yaptırıyor diye . Ancak yok .Belkide araç altında gevşek bir yer var omu yaptırıyor çözmedik çünkü ses aracın arka koltuklarının orasından geliyor..

Bu konuda böyle bir tecrübe geçirmiş olan varsa bana fikirlerini söyleyebilirse çok sevinirim.

Yarın aracın genel bakımlarını yaptıracağım  sanayide orada tekrara baktıracağım ....

Teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin sorunu tam olarak anlayamadım ama bende gelen ses vuruntu şeklindeydi. mazda 2'de egzoz borusunda körük yok bir süre sonra egzozun bağlantı yeri gevşeyince  tabanda bi yerlere vurarak ses yapıyordu. egzozçuya sanırım bi 60tl'ye körük taktırarak esnemesini sağlamış sorunu çözmüştük

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de buna benzer bi problem vardı, egzoz bi yerlere çarpıyordu ve sol arka amortisörü yaptırdım ses kesildi.

peki devamlı mı yapıyordu mesela bende rolantide hafif gaz verdiğimde (örn: 400 devirde)

motor sesi o frekansa ulaşınca  arabanın arka tarafında titreşimli bir ses veriyor. Koltukların oradan vermiyor sanki altından geliyor gibi ancak susturucunun önünden egzos borusunu kestik deneme amaçlı genede gaz verdiğimde bu ses içeri geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabada senin dediğine benzer ses araç rölantide ışıklarda falan beklerken yapıyor. eksoz lastikleri falan sağlam eksoz bir yere değmiyor. titreşimin sebebini motor kulaklarının yeteri kadar sönümleme yapamamasından olduğunu düşünüyorum. tabi şanzıman kulağıda sebep olabilir bir miktar çünkü debriyaja basınca titreşim azalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki devamlı mı yapıyordu mesela bende rolantide hafif gaz verdiğimde (örn: 400 devirde)

motor sesi o frekansa ulaşınca  arabanın arka tarafında titreşimli bir ses veriyor. Koltukların oradan vermiyor sanki altından geliyor gibi ancak susturucunun önünden egzos borusunu kestik deneme amaçlı genede gaz verdiğimde bu ses içeri geliyor.

Bendeki ses mekanikti kardeş, rolantide felan olan bişey değildi, çukura gibi yerlere girip çıkınca geliyordu. sol arka amortisor patlakmış yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sorun çözüldü sanırım.

Sağ motor takozundan yapıyormuş, ustam deneyerek çözdü, yenisinin siparişini verdim. Değiştirince sonucu söylerim.

Sorunuma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sorun çözüldü sanırım.

Sağ motor takozundan yapıyormuş, ustam deneyerek çözdü, yenisinin siparişini verdim. Değiştirince sonucu söylerim.

Sorunuma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

Bir araçta en nefret ettiğim şey motor takozunun bozuk olması , hele ki ana kulaksa hiç çekilmiyor valla...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir araçta en nefret ettiğim şey motor takozunun bozuk olması , hele ki ana kulaksa hiç çekilmiyor valla...

Sizdede takozdan dolayı böyle bir ses ile karşılaştınızmı, yani ürünün siparişini verdim ancak tam emin olamıyorum. Usta motorun ön tarafını  krikoya aldığında ses kesilmişti. Motor takozundan dedi, bunun içindeki plastik kısım görevini yapamıyor dolayısıyla şaseye tireşim yaptırıyor dedi. Sağ takoz u alalım motorun yükü en çok ona biniyor dedi.  Ancak sol ve arka takozlarda var .Acaba deneme yanılma yoluylamı bulacağız bilemiyorum.

Konuyla ilgili tecrübesi olan varsa yardımcı olabilirmi ,teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Takozları değiştirmeme rağmen ses hala geliyor.  Sorun çözülmedi malesef,  arka camın oradaki panzuttan olabilir diye  oraları tek  tek kurcaladık ancak ses hala oralardan geliyor. Saca birşey değiyor oda ses yaptırıyor ancak neresi bulamadık kafayı yiyeceğim .Acaba istanbuldaki evo yetkili servisi bunu çözebilir mi ?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servis pek tabii daha tecrübelidir. İstanbul'da Mazda hakkında meşhur özel servisler de var. Gitmeden bir telefon görüşmesi yapmanız sizin lehinize olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesin tabirinden bişey anlamadım, bagırtan bir egsoz sesi nasıl bişeydir, sonrada bir civata oynağı sesini tabir etmişsin bişey yazamadım doğrusu.  Araba hareket etmezken belli bir devirde bu oluyosa ve koltukların oradan geliyosa benzin pompası olma ihtimali var, koltukları söküp ölece bir dinleyin yanlış değilsem sizin aracınızında deposu arka koltukların altında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşük devirlerde arka taraftan gelen ses arka koltuk bolgesi ustun körü afaki bir durum olabilirmi bilemiyorum.

Bagaj içini kontrol ettinizmi?Kriko demiri istepne altı vb yerler.

Koltuk altına kaçan metal herhangi bir eşya?

Alt devirlerde olan titreşimden kaynaklanan ben burdayım abi dese herneyse sorun hallolacak.)

Egzoz veya benzin deposu alt koruyucu esnek tırtıklı malzeme varmı o araçta bilmiyorum ama varsa onların arasına giren taş veya o tarz koruyucunun pim vidaları gibi arka koltuk altı bagaj bolgesine içine döşeme içlerine bakmak gerek genelde soketli tırnaklı olan malzemeleri dikkatli açalım kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehabalar,

Ben koltukları kaldırdım, krikonun olduğu yeri, bagajı tamamen boşalttım,fakat ses hala geliyor, bu ses kasaya veriyor panzut tarafında sanki arka lstiklerin üst tarafındaki saca veriyor gibi  ancak bagaj tarafından o sesi alamıyorsun içerdeyken alıyorsun Dışarıdan tam anlaşılmıyor. Dün akşam forumda gene gezerken aklıma geldi belki sebebi bu olabilir diye ancak daha baktırmadım, Benim arabamda (mazda 3 2004 model ) devamlı değil ama bazen çukura düştüğümde sağ arka taraftan tok bir ses geliyor, acaba alt takımlarda bir sıkıntı varda  ondan kaynaklı bir  ses olabilirmi diye düşünüyorum.. Ses az olsa problem değil ama kasaya öyle bir şekilde veriyorki  beni çok rahatsız ediyor.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 model Mazda6 aracımda arka camı şaseye bağlayan çentiklerin birindeki gıcırtıdan gelen sesi de günlerce aramıştım, Mazda Merser'e söyleyince usta gülmüş , arabanın içine girip çıktıktan sonra tamamdır abi demişti.

Sesin tipini çok anlayamadım ama benzer yıllarda üretim olması sebebi ile aynı tarz bir ses olabilir mi diye düşündüm.

Günlerce arabanın sağ arka tarafından geliyormuş gibi gelmişti, cam bağlantısından çıktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...