Jump to content

1600 cm3 Silindir Hacminde Otomobillere Lüks Tüketim Vergisi Gelebilir

mayday720p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlginç olur gerçekten.. Otomobil ithalıtçılarının ve imalatçılarının hışmına da uğrayabilirler. 1.6 üzeri otomobil satın alan vatandaş azaldı, onlardan alınan vergiler de azaldı haliyle. 1.4 çift turbo Mercedes, BMW gelir artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yuh artık kardeşim yuh..vergi vergi nedir bu yahu..kendin üretmeiyorsun diye yabancı üreticileri cezalandırmak nedir..kendileri mercedesten inmiyor maşallah siyasetçilerimiz, halka gelince yerli arabaya binsinler nelerine yetmiyor mantığı..ayıptır be ayıp..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yuh artık kardeşim yuh..vergi vergi nedir bu yahu..kendin üretmeiyorsun diye yabancı üreticileri cezalandırmak nedir..kendileri mercedesten inmiyor maşallah siyasetçilerimiz, halka gelince yerli arabaya binsinler nelerine yetmiyor mantığı..ayıptır be ayıp..

kesinlikle katılıyorum. bindikleri araçlardan tutun kendi masrafları ülkeye epeyce bir külfet zaten. bir araba zevkimiz var ki artık zevk olmaktan çıktı zorunluluk haline geldi. ÖTV yi arttırarak zaten araç alımları zorlaştırdılar elimizdeki araçlara bari göz dikmeyin de binebilelim. bir yığın vergi alıyorsunuz zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok artık, böle bişey olması pek mümkün görünmüyor, piyasa çok kötü etkilenir, otomobil pazarının en az %30 daralmasına sebep olur, takii firmalar gene Türkiye vergi düzenlemesine göre araç ve motor seçeneklerini değiştirene kadar, düşünün bi 2.0 motor vergisiyle 1.6 motor araba alıyosunuz, şu anda 1.6 motordan alınan verginin iki katının ödenmesi gerekecek, Mazda 3  100 bini geçer herhalde :D :D :D      Mazda 6 da  200 bini. :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen, şimdiye kadar nasıl alışıldıysa :(  Aklıma bişey geldi bu mevzu bir balon bir yaygara olmasın araba almaya niyeti olupta almayanları pazara dahil etmek için. :D Erken davranalım muhabbeti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaw bir uçan kuştan bir de soluduğumuz havadan vergi alamıyorlar onun da Acısını böyle çıkarıyorlar.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu vergi sisteminden herşeyi beklerim ancak dediğiniz gibi bu kadar küçük motora bile lüks diye vergiyi bindirmeye güçlerinin yeteceğini sanmıyorum. Satışlar dip yapar. Sonuçta bu tür arabaları kullanan sınıfın ekonomik durumu ortada...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin fiyatları artacaksa böyle bişey yapmaları mümkün görünüyor.

Lpg icat olmasaydı benzin fiyatları bu kadar artmazdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin fiyatlarıyla alakasını pek anlamadım, tam tersi benzin fiyatıyla araba satışları arasında ters orantı yok mudur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunu temizinden 1.0 olarak belirlesinler de rahat edek!! bu nedir arkadaş olacak şey değil.

bu arada olmaz olmaz demesin kimse, bu ülkede nelere olmaz olamaz dendi de neler neler oldu..

daha bir yıl önce falan yok canım benzin 4 lira mı oha deniyordu, ilgili bakan da hani nerede 4 lira ben göremiyorum diyordu da şimdi 5 lira!?..

hayır bir sektöre bu kadar da yüklenilmez ki. benzini vergisi yolu her şeyi para.

adamlar bu işlere milyar dolar yatırıyor arge falan mühendis çalıştırıyor işçi çalıştırıyor o işçiye o arabayı alacak kadar para veriyor araştırıyor geliştiriyor çalışıyor üretiyor dükkanı dönderiyor.. metali plastiği teknolojisi mekaniği dizaynı her şeyi yapıyor  ortaya şahane bir araba çıkarıyor da sonrasında reklamı şusu busu daha arabayı satacak da para kazanacak..

ama  maşallah bizimkiler işin kolayını bulmuş, biri araba almaya niyetlendiğinde  oo kendine araba mı alıyon sayın vatandaş hele gel böyle  bi tane de bana al aynısından diyor! kimse kusura bakmasın ama buna mafyacılık denir.

bu halkın günahı ne ya almanın japonun 40 bin liraya bindiği arabaya 80 bin lira veriyor? bu kadar zengin bir ülke mi bu ülke?

burada atıyorum bmw 520d'ye verile para ile alman m5'e biniyor!

yazık günah ya..

almanlar yüzde 70'e yakın kısmında hız sınırı olmayan beleş otobanda buranın yarısı fiyatına satılan arabasında  çok daha az vergi ödeyerek benzine mazota daha az para vererek dolaşabiliyor da biz dubaiyiz sanki yerden fışkıran petrolü yiyoz, koymuyor bize?.

1.6 lüks olabilirmiş? süper ya gerçekten..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunun sebebi Mersedesin E sınıfının 1.6 motorla üretilmesi olmasın, millet çok lafını etti, göze battı 1.6 segmenti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eeee bu kadar saraylara, kutulara vergi dayanmıyor.

Demekki a...mıza böyle koyacak mış ak badem müteahhidi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben böle bişey olacağına ihtimal vermiyorum, yukarıda yazdığım gibi kış mevsimi başlangısı araç pazarını canlandırmak için bir balon haber, dedikodu olduğu düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...