Jump to content

Mazda 323 (Lantis) Lpg Beyni Hakkında

SerdarS.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar Lpg sistemi ile ilgili bilgim sıfır, aracımda da en ufak bir sorun yok ne bir tekleme nede rölanti sorunu bunlar hiç yok, yakıtından filan da çok memnunum. Kafama takılan şu, mevcut hazır bir Lpg sisteminde kafamıza göre istediğimiz beyini takabiliyor muyuz ?

Bu Lpg beyni aynı zamanda Benzinide mi kontrol ediyor? Misal Lpg ayarı açılacak diyelim Benzin ayarıda mı artık o Lpg beyninden geçiyor  :fiuw:

Birde ben Lpg den tırsıyorum alışık değilim, arabada Lpg var diye Motorda en ufak bi yerine elimi süremiyorum temizlemek için bile olsa, sorun yoksa bakımada gerek yok mantığı ile mi hareket edeyim yoksa muayne dışında bu Lpg nin bakım periyodu var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, LPG sisteminize istediğiniz beyni takabilirsiniz ama bu beyin sisteme uymalı, yani sıralı lpg ise sıralı lpg beyni takarsın , düz lpg ise düz lpg beyni takarsınız, lakin her araca her beyin uyum sağlamayabiliyor, örneğin bir araçta lovato çok uyumlu iken, başka bir araçta daha verimsiz olabiliyor bu hususta tecrübe sahipleriden ve kullanıcılardan fikir edinmek üzere nette gezinmek iyi olacaktır.

LPG ayarıyla benzinin tek taraflı alakası vardır, yani benzin ayarları enjeksiyonlu bir arabada değiştiğinde lpg ayarını etkiler, lakin lpg ayarları beyin üzerinden değiştiğinde benzin ayarlarını etkilemez, karbüratörlü arabalarda, hiçbiri birbirini etkilemez tabii gaz halatının gerilmesi ile rölanti ayarı verilmesi bunun istisnasıdır.

LPG nin güvenlik açısından bir tehlikesi yoktur, kontrolleri yapılmış, kaçak olmayan bir sistem güvenli bir sistemdir, zaten kontak kapalı olduğu sürece lpg kapalı konumdadır, muayene dışında lpg nin bakım periyodu tabii vardır, bana göre sorun olmasa bile güvenilir bir lpg dönüşüm istasyonunda 3 ayda bir sızıntı kontrolü yapılması ve ayarlarının kontrol edilmesi uygundur, sonuçta hiç ellenmese bile lpg ayarlarının bozulabildiği aşikardır.

Aracınız stop konumdayken aracınızı temizlemenizde hiç bir sakınca yoktur, lakin ayar vidalarına ve üzerimize vazife olmayan bölümleri kurcalamdan bu temziliği yapmak daha doğru olacaktır.

Araç ve motor yıkama ile alakalı konular forumda mevcuttur, bakınızsanız gerekli önerileri bulabilirsiniz,

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...