Jump to content

3. Nesil Mazda3 Ufak Ayrıntılar - Gizli Özellikler

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben katalog ta görmedim ama 2015 Mazda 3 lerde, kumanda ile uzaktan motor çalıştırma mevcut mu arkadaşlar, böyle bir özelliğimiz var mı.. varsa nasıl oluyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar 2014 mazda otomatik vites motion paket aracım var hafif hasarlı idi şuan hasarı yok hersey güzel fakat araçta i-stop yanıp sönüyor  bu i stop  ne işe yarar bide scbs ışığı yanıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar 2014 mazda otomatik vites motion paket aracım var hafif hasarlı idi şuan hasarı yok hersey güzel fakat araçta i-stop yanıp sönüyor  bu i stop  ne işe yarar bide scbs ışığı yanıyor

İstop kırmızı ışık yada uzun süreli beklemelerde frene biraz fazla basarak devreye alınan ve motoru tamamen durduran bir sistem ayağınız frenden çekerseniz de motor tekrar çalışır.

yakıt tasarrufu için faydalı bir sistemdir. İstop sürekli yanıp sönüyorsa bir arızam var diyor. Servise baktırınız

Scbs sürekli yanıyorsa devredeyim ben diye size haber veriyor. Merak edecek bir durum yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motion pakette start stop var mı? nasıl anlarız?

Tam emin değilim var mı diye konsolun direksiyonun sağ kısmında düğmeler var oradaki düğmelerde istop yazıyorsa sistem vardır. Oradan basıp aktive ediyor yada kapatıyoruz.

Mazdanın sitesine girip araç donanımızı da bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konsolun solunda var o düğmeden basıyorum ama ikaz sesi çıkıyor aktif olmuyo galiba

Aktif olunca zaten göstergede göstermesi lazım (bizde öyle) olmuyorsa bir sorun vardır. Bir kazası var demiştiniz İstop zarar görmüş olabilir. Yetkili bir servise baktırın derim, Çok pahalı bir parça değil zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ufak ayrıntı daha dün tesadüfen ortaya çıktı. Işıkta beklerken i-stop devredeydi. Dolayısı ile fren pedalı basılıydı. Bu konumda iken direksiyonu sağa sola hafifçe zorladım. Hidrolik direksiyon olduğu için taş gibi duruyor ve dönmüyordu. Döndürmek için biraz daha zorladığımda i-stop devreden çıktı ve araç çalıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ufak ayrıntı daha dün tesadüfen ortaya çıktı. Işıkta beklerken i-stop devredeydi. Dolayısı ile fren pedalı basılıydı. Bu konumda iken direksiyonu sağa sola hafifçe zorladım. Hidrolik direksiyon olduğu için taş gibi duruyor ve dönmüyordu. Döndürmek için biraz daha zorladığımda i-stop devreden çıktı ve araç çalıştı.

Direksiyon dönmez araba durunca hidrolik sistemde durur çünkü. Direksiyon açısı fazla ise araba bunu dönmek üzere ve ani manevra diye algılar ve İstop'u devreye sokmaz.

İstop motor soğukken, akü azaltan bir durum varken, direksiyon açısı fazlayken, ani frenlemelerde ve sanırım büyük eğimlerde devreye girmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de motor soğukken de devreye giriyor. Galiba havanın sıcak olup olmadığına bağlı bir durum.

Ben motor soğukken (mavi gösterge) girdiğini hiç görmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İ-STOP NASIL Bİ PARCA NEREDE DURUYOR ACABA SOL ÖNDEN KÜÇÜK Bİ KAZA YAPMIŞ ARAÇ BURADAN OLABİLİR Mİ?

Şöyle bir parça arabanın tam olarak neresinde bilmiyorum ama

post-8856-0-60927100-1434701893_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben motor soğukken (mavi gösterge) girdiğini hiç görmedim.

Benim aracımda giriyor. Dediğim gibi dış sıcaklıkla ilgili bir durum olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle bir parça arabanın tam olarak neresinde bilmiyorum ama

Resimdeki parça anahtarsız çalıştırma butonu, i-stop ile yakından uzaktan bir alakası yok.

Zaten bu konuda i-stopun bir parça olduğunu kim iddia ettiyse tamamen sallamış, i-stop bir parça değil araç durduğunda motoru durdurup çalıştıran aracın ECU su ile sensörlerden oluşan bir SİSTEM dir.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resimdeki parça anahtarsız çalıştırma butonu, i-stop ile yakından uzaktan bir alakası yok.

Zaten bu konuda i-stopun bir parça olduğunu kim iddia ettiyse tamamen sallamış, i-stop bir parça değil araç durduğunda motoru durdurup çalıştıran aracın ECU su ile sensörlerden oluşan bir SİSTEM dir.  

Bosh bunu kit halinde satıyor. Aracınızda yoksa bile takabiliyorsunuz. Resim yanlış olabilir ama böyle bir kit var satın alınabiliyor. Bozulursa yenisi takılıyor vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.06.2015 at 11:29, PAN :

Bosh bunu kit halinde satıyor. Aracınızda yoksa bile takabiliyorsunuz. Resim yanlış olabilir ama böyle bir kit var satın alınabiliyor. Bozulursa yenisi takılıyor vs.

Siz hala elma ile armudu karıştırıyorsunuz. Resimdeki kitin gerçek adı "keyless go" (anahtasız çalıştırma kiti) ve bunun I-STOP sistemi ile yakından uzaktan alakası yok. Ayrıca I-STOP sistemi olmayan bir araca I-STOP  sistemini sonradan ekleyemezsiniz.

Bunlarda forumda yer alan konuyla ilgili makaleler:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz hala elma ile armudu karıştırıyorsunuz. Resimdeki kitin gerçek adı "keyless go" (anahtasız çalıştırma kiti) ve bunun I-STOP sistemi ile yakından uzaktan alakası yok. Ayrıca I-STOP sistemi olmayan bir araca I-STOP  sistemini sonradan ekleyemezsiniz.

Bunlarda forumda yer alan konuyla ilgili makaleler:

http://www.mazdaclubtr.com/page/makale/_/mazda3/mazda-3-i-stop-teknolojisi-r31

http://www.mazdaclubtr.com/page/makale/_/genel/start-stop-sistemi-nedir-r81

Haklı olabilirsiniz. Bosh'un ki sonradan takılamıyor olabilir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar mazda anahtarsız giriş yapmış e tabiki çıkarkende anahtarsız çıkışı  bizler gibi acaba kilitledim mi diyen kullanıcılarada bir kolaylık olsun diye düşünmüşlerdir .Kapı kolundaki siyah düğmeye basıp kapıları açarken aynı şekilde içiniz rahat olsun basarakta kilitleniyor.illaki 80 cm uzaklaşıp bip sesini beklemeyin.kilitlendimi acaba diyerek masum masum arabanıza uzaktan bakıp ger gelerek kontrol etmeyin.diğmeye bastıktan sonra kapıları kontrol edebilirsiniz...çok küçük bir detay içinizi rahat ettirir umarım. :)O0 

Abi senin bu metni 4-5 sefer okudum (: sanırım bu anlattıkların power'a özel. yada ben gerçekten aptalım (: kapı kolundaki siyah düğme? varsa bi foto lütfen? yada tam neresinde (: bip sesi falan, acaip kafam karıştı... nerde oluyor bunlar mazda3'temi? (: benim en çok ihtiyacım olan şey. kitledim mi kitlemedim mi? du bi daha basayım, görmedi otoparka geri döneyim bilmem ne (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Bikes44
      Yazan: Bikes44
      Arkadaşlar çözemediğim bir nokta var. Lütfen yardım;

Farlar auto moddayken gündüz farı olarak sadece kaş şeklindeki led çizgiler yanıyor. Farları çevirip park lambası konumuna alınca led çerçeve de yanıyor. Ama çok güçsüz ışık veriyor benim araç. Aşağıdaki görseli elde edemiyorum ben, halbuki ben gündüz bu şekilde gezmek istiyorum. Bu led ışıkların parlaklık ayarı varmı? Nasıl ayarlanıyor bulamadım?

• fenygs
      Yazan: fenygs
      Merhaba. 2014 mazda 3 modeli için yurtdışı kaynaklarda geri dönüş kamerası olduğunu duydum. Ancak Türk kaynaklarda olmadığı söyleniyor. Aslı nedir bu durumun?
    • Mazda Türkiye
      Yazan: Mazda Türkiye
      Merhaba, 

Ailenizdeki herkese hediye aldınız. Peki ya Yeni Mazda3’ünüze? Bizce geri görüş kamerası bu yılbaşı için en heyecan verici hediye. 
      Yeni Mazda3’ünüzle geri gitmenizi ve park etmenizi daha güvenli ve kolay hale getirecek olan Arka Görüş Kamerasının yetkili servislerimizde satışı ve montajı yapılmaya başladı. Aksesuar, her iki gövde tipinde de kullanabilecek. 

Daha ayrıntılı bilgi için:  http://bit.ly/YeniMazda3ArkaGörüşKamerası

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?
    • mayday720p
      Yazan: mayday720p
      Arkadaşlar merhaba, kaç zamandır araştırıyorum ama net bir bilgi bulamadım.

Mazda 3 Skyactive'i hem 16 inç hemde 18 inç jant ile ard arda test sürüşüne tabi tutan arkadaşımız var mı ?

Konfor olarak bize bir kıyaslama değerlendirme yapabilir mi acaba ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yeni Oluştur...